Кардио

26.05.17
21:23

Здравейте,

Тренирам 3 пъти седмично групови тренировки (функционален тренинг), в дефицит съм и искам да поизчистя корема и паласките. Мисля да включа кардио, например сутрин. Но се чудя как да го направя, че не искам и да прекалявам 😁 Днес направих 45 мин ходене на пътеката с 6 км/час под наклон 10. Добре ми се отрази, утре сутин смятам да повторя. От понеделник съм решила да продължавам вече сериозно, но се чудя мога ли всеки ден да правя кардио? Бях чела че не  е препоръчително. И да продължавам с ходенето под наклон или да мина на HIIT? Или да ги редувам - примерно една седмица едното, другата сменям. Пак бях чела, че е добре да се променя. От много четене ми е пълна каша та ви моля за съвет.

Здрасти.

Няма универсална формула, нито пък кардиото е задължителен елемент.
Можеш да комбинираш различни по вид кардио тренировки, може през ден или пък когато нямаш друг вид натоварване. Дали избраният начин ще ти дойде в повече или не, това в практиката ще си покаже.

Какво всъщност се има предвид под “функционален тренинг”?

Също така ми прави впечатление, че като че ли си малко объркана - от темите, които пускаш съдя, че постоянно попадаш на нова идея / на нещо ново прочетено и искаш да го опиташ, но не даваш достатъчно време на нещата да се случат. Сякаш скачаш от идея в идея буквално през ден.

Ако наистина си в дефицит, то би трябвало да наблюдаваш сваляне на тегло. Друг е въпросът дали наистина имаш нужда от това.

Защо не си направиш личен дневник, в който подробно да описваш хранене и тренировки?

27.05.17
15:32

[quote author=”Вероника Налбатска” date=“1495882999”

Какво всъщност се има предвид под “функционален тренинг”?

Aми групови тренировки, около час правим най-различни упражнения за пколо 30 секуни и 10 почиваме. Не мога да го опиша точно 😄

Също така ми прави впечатление, че като че ли си малко объркана
Това е самата истина, затова търся и помощ от вас.

Ако наистина си в дефицит, то би трябвало да наблюдаваш сваляне на тегло. Друг е въпросът дали наистина имаш нужда от това.
В дефицит съм - премам около 1200-1400 калории, като си изчислих, че ми трябват 1900, за да поддържам. За 20 дни съм свалила само 1кг, което ми се струва малко.

Свалила си малко, защото вероятно тялото ти е минало в режим на оцеляване от прекаления дефицит

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 27.05.17 15:38.

27.05.17
15:41

казано от Херцог Трън на 27.05.17, 15:38:

Свалила си малко, защото вероятно тялото ти е минало в режим на оцеляване от прекаления дефицит

И какво да правя, мислех да чийтна малко 😄 😄

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1