Дразнене на венците след хранене

12.06.17
13:57

Здравейте, никога не съм бил спортен, но последните 4 години напълно занемарих храненето си, за тренировките да не говорим.
Сега се опитвам лека полека да оправя нещата. За начало спрях да пуша (месец два).

Напоследък имам сериозен проблем. Стоматоложката и джипито не ми помогнаха особено.
Циклично имам супер раздразнителност на венците. Болят ме всички зъби понякога, а венците ми са раздразнени. Мисля че не е пародонтоза, няма кървене.
След хранене (особено като има месо), усещам раздразване, нещо като натиск/болка и сърбене поне час. Направо ми бърка в мозъка и полудявам.

Някакви идеи как може постепенно да изолирам проблема и какво да променя в храненето?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Здрасти!

Опиши все пак как се храниш.
Проблемът с венци/зъби от кога е? Какво в крайна сметка каза стоматологът?
Защо не потърсиш второ мнение?

03.07.17
20:49

Нищо не казва стоматолога.
Гледа си неговата, стоматологична работа 🙂.

Мисля, че има някаква зависимост от храненето. Примерно, като консумирам плодове и зеленчуци, или си правя фреш на блендера, понамалява.

В момента не е толкова зле, но пак има дразнене. Само спирането на цигарите не оправя всичко.

Другата зависимост е от тестените... Там, ако ям само тестени неща и бял хляб няколко дни, да не ти обяснявам какво става... Не свързано със зъбите 😄.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1