Прием на протеин и допинг тест

12.06.17
18:33

Имам един въпрос.Ако преди състезание пия хранителна добавки(протеин), а на състезанието ще ни проверяват за допинг тест.Според Вас, какъв ще бъде резултата от допинг теста?
Това от долу е хранителната добавка.

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.06.17 18:37.

Привет,

Протеинът не е забранен и не се счита за допинг по никакъв начин. Все пак протеин се съдържа едва ли не във всяка една храна.

Освен ако в самия продукт производителят не е сложил нещо забранено и нарочно не го е отбелязал на етикета, няма да имаш проблем.

От хранителните добавки едно 90-95% са напълно окей и няма проблем. Останалите 5-10% са основно в групата на хормоналните стимулатори, в които често има някакви странни съставки, които никой не знае откъде са се пръкнали. А има и някои “добавки”, които не са точно добавки, а тип прохормони например, но някои хора си ги наричат добавки.

По принцип можеш да видиш пълния списък със забранени вещества тук:

https://www.wada-ama.org/sites/default/files/resources/files/2016-09-29_-_wada_prohibited_list_2017_eng_final.pdf

Въпреки това, определени състезания и организации имат свои собствени изисквания, затова за 100% сигурност е най-добре ако имаш възможност да се консултираш със самия организатор на събитието.

Но специално протеинът, е напълно позволен при всички положения. За това не може да има спор. 🙂

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1