13.06.17
18:32
Здравейте съфорумници и аз реших да се присъединя към вас. Направих го, защото искам да споделям моето мнение и прогрес с вас и да изграждам моите знания на базата на вашите коментари било то положителни или отрицателни...
Първо нека споделя няколко реда за мен.. на 27 години съм, 190см, 90кг, живея и работя извън България. Цял живот се занимавам със спорт и ще продължавам да го правя, защото това ми доставя удоволствие и ме кара да чувствам добре, когато постигам видими резултати... В по-ранните си години съм минал през различни видове спорт като футбол,баскетбол, тенис корт и т.н. и дойде деня в който трябва да се премине към по индивидуални спортове, а именно един от тези е фитнесът и то във всичките му вариации.
Поставил съм си за цел да променя начина си на живот относно храна, тренировки и да постигна едно добре оформено тяло или познато из интернет пространството като Aesthetic Body. За тази цел обаче са ми необходими няколко важни компонента, а именно ежеседмично смятане на калориите, добра и подредена тренировъчна програма, почивка и подходящи добавки в подходящото време.
Намерих си подходящ фитнес до мястото където живея, имам възможност да се снабдя с каквато искам храна и добавки остава само мотивацията и постоянството от тук нататък.
Споделям моят хранителен режим, като той е изчислен на базата на килограми, ръст, години, подкожни манзини, начин на живот и активност в ежедневието.
Попадъл съм на няколко вида различни калкулатори за калории, но мисля че това което съм изчислил до момента е най-правилното, вече с течение на времето ще видя как се чувствам, какви резултати има и ще правя корекции.. Ще се радвам на корекции и от ваша страна...
Хранителен режим:
Дневен калориен прием - 3600 калории
Белтъчени - 180 гр.
Въглехидрати - 460гр.
Мазнини - 90гр.
Предполагам на всеки му е ясно от кои храни може да си набави това количество калории така че за сега мисля да пропусна описването на точните порции и хранителния продукт.
Това ще почна да го правя след около 2-3 седмици ще ви държа в течение за това с какво се храня и по колко..
Хранителни добавки:
Тук съм се спрял на добре познатите добавки за всички.. Съроватъчен протеин, BCAA, Глутамин, Рибено масло и мултивитамини. Мисля, че това е достатъчно ,когато е добре съчетано с хранителен режим и тренировки.. Нарочно пропускам Креатина, защото на мен лично не ми харесва...
Тренировъчен режим:
Тренировъчните дни съм ги разпределил според възможностите ми..
Ще работя в залата три пъти седмично, а през останалото време мога да допълвам с кардио и коремни упражнения в домашни условия.
Няма да се впускам отново в подробности, това ще го направя отново след около 2 седмици
1 ден - Гърди, бицепс, задно рамо
4-5 упражнения за гърди (едно от тях базово), 2 упражнения за бицепс и 1 упражнение за задно рамо
2 ден - Гръб, трицепс, трапец, прасец
4 упражнения за гръб (едно от тях базово) , 2 упражнения за трицепс и по едно упражнение за трапец и прасец
3 ден - Рамене, бедра и супер серии на трицепс и бицепс
3 упражнения за рамене (едно от тях базово), 3 упражнения за крака (едно от тях базово) и супер серии за трицепс и бицепс
Сериите ще са по 4 или 5 с около 10-15 повторения, като една от сериите ще я правя с максимални килограми, а останалите с толкова, колкото ще мога да направя 10-15 повторения... Всяка седмица ще вдигам килограмите до толкова, до колкото мога и в процес ще променям начина на тренировки и групирането на мускулните групи.
Относно хранителните добавки:
В зависимост от количеството и от производителя човек трябва да приема хранителните добавки правилно, аз лично обичам да ползвам Протеина на Optimum Nutrition, останалите BCAA и глутамин съм в процес на избиране.. Рибеното масло го пия три пъти дневно с храната, а мултивитамините ги приемам всеки ден по една таблетка.. Относно BCAA мисля, че най-добър ефект има като се разпредели в две дози една от 5гр. преди тренировка и една от 5гр. след тренировка, а глутамина се приема след тренировка.. Някой от спортистите приемат BCAA-то по време на тренировка, но от старата школа съм научил, че по-добра напитка от една лъжица мед разтворена в 500мл вода по време на тренировка няма... Разбира се този мит не знам до колко е верен, но преди докато тренирах си имаше положителен ефект...
Това е от мен за сега.. следващият път ще се впусна в повече подробности относно храната и тренировките ми и ще ги коригираме заедно за напред!
Успех и на вас !
13.06.17
19:30
Добре дошъл! Надявам се дневникът да ти е от полза и да постигнеш това, към което се стремиш. 🙂