06.11.17
11:01
Ами няколко дни си дай почивка-без никакви тренировки. Ще се оправиш, просто не се претоварвай, че тялото да възстановява ли след трениране, да те лекува ли!
Иначе и аз съм така, както описа в предходното мнение. Всеки ден едва ли не ми се тренира, ама тялото май не мисли така. От една страна си казвам, че определен тип трениране ще ми е малко, но от друга, когато започна с повечето, то пак не е ок в определени насоки.
Ще се оправиш бързо, ти си кораво копеле, споко ;-)
06.11.17
11:14
Ударих два котешки нокътя и един фервекс от някъде изрови съпругата ми.За малко ми проблесна, но бе само колкото да закарам дребния на градина.
Аз се завивам, на вас успешна седмица.
Някакъв сезонен вирус е това, но може и да си е грипа. Най-добре лежи и не тренирай, докато не се оправиш напълно - усложнения не ти трябват.
06.11.17
13:32
Сякаш са ме били с тояги, усещам си мускулите от вътрешната страна.
Гърбът, кръста и лактите ми са адски зле.Появи ми се и метален вкус в устата.
Не обичам да съм слеб, но си записах час при личния лекар.
Тук за всичко дават антибиотици, ще попитам за алтернативен вариянт.
Стомахът ми и дробовете са поне в добра форма.
След личната лекарка ще скоча до фитнеса за да се напаря на една сауна или парна баня.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.11.17 13:37.
Така, както го описваш с тия болки в мускулите и ставите, направо си те е ударил тазгодишният грип. Антибиотиците срещу вируса няма да ти помогнат, но при притеснение на лекаря, че предстоят бактериални усложнения, могат да те спасят поне от тях.
06.11.17
13:39
Ако е категорична, че ми трябват няма да се опъвам, хем няма да пия бира четири пет дни.
Всеки дефект-ефект.
06.11.17
15:05
Антибиотик и болкоуспокоителни, които разбира се няма да пия.
Каза, че знае, че няма да си изпия болкоуспокоителните, но ми ги изписа все пак.
Само да прилегна за малко и моментално заспивам, а съм сам с дребния.
Варя една кокошка, ще изпия един литър бульон и ако до довечера не съм по-добре започвам антибиотика.
06.11.17
15:15
Кое наложи изписването на антибиотик при вирус?
06.11.17
15:16
Как ме диагностицира, как разбра какво ми е?
Ако знаех какво го е наложило нямаше да се разхождам до GP-то.
казано от Bart Simpson на 06.11.17, 15:16:
Под “болкоуспокоителни” вероятно имаш предвид нестероидни противовъзпалителни. Те имат и други ефекти, не само обезболяващ и антипиретичен. Затова се наричат противовъзпалителни все пак.
06.11.17
15:23
Каза ми, че са pain killer защото и казах, че много ме боли всичко и не мога да вървя.
06.11.17
15:37
казано от Bart Simpson на 06.11.17, 15:16:
Питам защото антибиотик се изписва при бактериална инфекция. Аз лично, не бих пила какъвто и да е антибиотик без доказан бактерии, и без антибиограма.
Освен ако не се късае за нещо сериозно.
06.11.17
19:04
Искаш да тренираш всеки ден, двуразово, да увеличаваш обема и интензивността, но да не пиеш добавки, и да се храниш като манекенка 🙂 Нормално е да се отрази на имунитета и възстановяването ти.
06.11.17
19:10
Вече се скарахме със съпругата ми на тази тема, но все пак, благодаря.
06.11.17
21:26
Вряла баня, два нурофена, три котешки нокътя, две лъжици масло от чесън, един литър лют горещ пилешки бульон, яка вечеря(телешки гювеч)...... И изглежда, че Барт е на крак.
Само кръста още ме боли, но останалата симптоматика поизчезна.
https://www.google.ie/amp/s/www.joe.ie/amp/news/arctic-weather-on-the-way-as-ireland-prepares-for-worst-winter-since-1963-478794
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.11.17 21:58.
Не ги слушай, аз съм от години така и не съм се разболял или умрял, не се занимавам с такива глупости 🙂
06.11.17
23:08
казано от Димо на 06.11.17, 22:39:
Не ги слушай, аз съм от години така и не съм се разболял или умрял, не се занимавам с такива глупости
Не е така, Димас, определено съм съгласен, че е преумора и системно недохранване.А и в новия ресторант така се увличам в работа, че вообще не ям.А и не бих казал, че и ти си така, аз ям по-малко от половината ти храна дневно.
Според мен щом отмина в рамките на един ден не е нищо сериозно.
Просто много силна болка и то цялото тяло, много ме изтощи.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 06.11.17 23:09.
06.11.17
23:12
казано от Bart Simpson на 06.11.17, 23:08:
.............системно недохранване........новия ресторант .........вообще не ям......
Барт, това малко като тенекиджията с изгнила кола, шивача със скъсана дреха и т.н. Та и готвачите май обикновено си стоят гладни 😄
06.11.17
23:16
Не ги слушай, аз съм от години така и не съм се разболял или умрял, не се занимавам с такива глупости
To оня корем на последната ти снимка тук е само от системно недохранване 😄
06.11.17
23:30
казано от Deyan на 06.11.17, 23:12:
казано от Bart Simpson на 06.11.17, 23:08:
.............системно недохранване........новия ресторант .........вообще не ям......
Барт, това малко като тенекиджията с изгнила кола, шивача със скъсана дреха и т.н. Та и готвачите май обикновено си стоят гладни
Има нещо такова, увлече ме успешният уикенд в ресторанта и се нахраних с духовна храна.
А и лошо е че свикнах да се йраня откъслячно и не системно и подредено.
Поне обещах на съпругата ми да си пия виъамините всеки ден докато не нападна плодовете на 22/12.
Каква добавка би ме посъветвал да си взема, гледам всички пият БЦАА или нещо такова.
Какъв му е случея на това нещо
Като имай предвид,че нямам липса на сила.
Като изключим днешното залежаване се чувствам идеално.
казано от James Hinks на 06.11.17, 23:16:
To оня корем на последната ти снимка тук е само от системно недохранване
Що бе, може да е от несистематизирани тренировки 😄
казано от Brown Bomber на 06.11.17, 19:04:
Искаш да тренираш всеки ден, двуразово, да увеличаваш обема и интензивността, но да не пиеш добавки, и да се храниш като манекенка Нормално е да се отрази на имунитета и възстановяването ти.
Стана ми смешно, защото поне десетина от активните потребители на форума са ми казвали и на мен че се храня като манекенка или нещо от сорта докато съм тренирал двуразово и триразово. Даже и в анорексия са ме подозирали 😄
Корема ми е от 2 месеца, a аз не съм се разболявал от години, даже не помня кога последно съм се разболявал. Ползвах болнични последно преди десетина години като ми извадиха апандисита.
07.11.17
00:02
казано от Bart Simpson на 06.11.17, 23:30:
Каква добавка би ме посъветвал да си взема, гледам всички пият БЦАА или нещо такова.
Какъв му е случея на това нещо
Като имай предвид,че нямам липса на сила.
Ако се храниш ЗДРАВО, може би едни добри витамини (от рода на orange triad, now adam etc.) са ти достатъчни. BCAA е комерсиален шит и въздух под налягане. После бих добавил суроватъчен протеин или аминокиселини и omega 3. След време може и повече, но по-скоро за кеф, а не че има голям смисъл. Лошото е, че е зарибяващо и човек се увлича.
07.11.17
00:35
казано от Димо на 06.11.17, 23:47:
казано от Brown Bomber на 06.11.17, 19:04:
Искаш да тренираш всеки ден, двуразово, да увеличаваш обема и интензивността, но да не пиеш добавки, и да се храниш като манекенка Нормално е да се отрази на имунитета и възстановяването ти.
Стана ми смешно, защото поне десетина от активните потребители на форума са ми казвали и на мен че се храня като манекенка или нещо от сорта докато съм тренирал двуразово и триразово. Даже и в анорексия са ме подозирали
Корема ми е от 2 месеца, a аз не съм се разболявал от години, даже не помня кога последно съм се разболявал. Ползвах болнични последно преди десетина години като ми извадиха апандисита.
Нещо не схващам. Изключваме последните два месеца. Смяташ, че преди това си бил в дефицит така ли?
Няма значение, как го изчисляваш, дали с пулсомер или с рулетка. Едно нещо е ясно, ако си в дефицит имаш нисък процент мазнини, плочки и тн. Ако не си нямаш плочки. Ако следваме тази логика, Барт е в реален дефицит от доста време и резултата е очеваден и по кантар и по мерки и с просто око. Продължавайки по същата логика, ти през по голямата част от както гониш твоите цели си не си бил в дефицит, защото нито си отслабнал нито си намалил процента мазнини. Според мен, сравнението между двама ви не е правилно. Той е в реален дефицит и е нормално да му е отслабнала имунната система.
Аз не съм се интересувал какво точно означава двуразова тренировка, но би трябвало да е същото като нормалната х 2. Съответно ако нормалната е 5 набирания и след обяд направиш още 5 става двуразово🙂 Не казвам, че ти така тренираш, просто според мен малко неправилно се използва този термин.
Ти доста често не схващаш 🙂 Как да не съм бил в дефицит и да не съм свалял, за 3 години свалих от 112 до 86, като мазното което съм го свалил в било и повече килограми, защото качих мускул със сигурност (обиколките ми падаха като стоях на едни килограми, повиших си максовете на всички движения и т.н.). Според теб бил ли съм в дефицит или не съм бил?
07.11.17
09:05
казано от Димо на 07.11.17, 00:59:
Ти доста често не схващаш Как да не съм бил в дефицит и да не съм свалял, за 3 години свалих от 112 до 86, като мазното което съм го свалил в било и повече килограми, защото качих мускул със сигурност (обиколките ми падаха като стоях на едни килограми, повиших си максовете на всички движения и т.н.). Според теб бил ли съм в дефицит или не съм бил?
Така е, на мен трябва повече да ми се обяснява. Хората сме различни.
Сам пишеш “свалял” “бил” имаше един период в който беше качил 8 кила за кратко време и беше написал, че никоя тренировка не може да оправи лоша диета. Така ли беше? Което значи, че ти захранваш и си на приливи и отливи. Последните два месеца отново захрани, нали? Пишеш, как си се разхождал и си видял сливи и си се наял, примерно. Питай Барт колко плода е изял от както е в дефицит. Да обобщим. Ти приемаш необходимите макроси той не. Затова писах, че сравнението между вас не е правилно. Отделно на това, хората са различни. Ето аз съм по тъп и трябва да ми се обяснява. Ти разбираш всичко от първия път. Така е и с имунната система. Твоята може да е по силна от неговата. Това, че ти смяташ, че от години гладуваш и нищо ти няма, няма как да важи за всички. Друг е въпроса дали реално гладуваш.
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.11.17 09:34.
07.11.17
10:31
Та и моето мнение да ви кажа по въпроса-ако нямаше дед енд -21/12-още днес я зарязвам цялата тая дивотия.
Толкова много ми писна, че просто не е истина(съревнованието имам предвид).
Относно здравословното ми състояние-днес съм пушка, след малко отивам да потренирам, но бавничко за да се раздвижа.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 07.11.17 10:41.
07.11.17
11:19
казано от Bart Simpson на 07.11.17, 10:31:
Та и моето мнение да ви кажа по въпроса-ако нямаше дед енд -21/12-още днес я зарязвам цялата тая дивотия.
Толкова много ми писна, че просто не е истина(съревнованието имам предвид).
Относно здравословното ми състояние-днес съм пушка, след малко отивам да потренирам, но бавничко за да се раздвижа.
Много рязко тръгна на старта, сега трябва да издържиш без да влизаш в бокса 🙂 Както писа Сашо, хората за 6 месеца се готвят за олимпиада. Виж го него. Изкара един сезон в баскетбола, ще отметне едно състезание по щанги и пак ще му остане месец за диета 😄
П.п. Защо не правиш някакви зареждания? Чел съм, че много помагат, включително и на психическото състояние.
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.11.17 11:21.
07.11.17
11:28
Ба, аз май вече само формално съм в съревнованието - грам не съм мръднал 😄
казано от Alexander Krastev на 07.11.17, 11:28:
Ба, аз май вече само формално съм в съревнованието - грам не съм мръднал
Последното място също е част от класирането. 😄
07.11.17
11:44
Не се знае! Ако някой не е мръднал грам, пак е по-добре, от колкото да е мръднал, ама нагоре :-)))))))))
07.11.17
11:56
казано от Boby_ на 07.11.17, 11:30:
Последното място също е част от класирането.
Явно с Димо ще спорим за последното място 😄 Като гледам, борбата ще е бая оспорвана 😄
Отглеждам си аз яко шкембака, човек - вени, мени - всичко замина под санировката 😄
Ще взема да се снимам днес да кача в прогреса/регреса.
07.11.17
12:10
казано от Boby_ на 07.11.17, 11:30:
казано от Alexander Krastev на 07.11.17, 11:28:
Ба, аз май вече само формално съм в съревнованието - грам не съм мръднал
Последното място също е част от класирането.
Едни мои партньори участваха в конкурс за спа дизайн. Плащаш една солена такса и участваш. Минаха години, но в сайта им още стои, че са взели второ място. Ако провериш в сайта на организаторите си пише, че общо участниците в тази категория са били 3ма🙂
Сега на същия принцип един салон тръби, че техния бръснар спечели в Германия “Best Barber Bulgaria” В конкурса имаше само още един участник от България и той беше от същия салон. Реално са спечелили 1во и 2ро място 🙂
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.11.17 12:10.
казано от Димо на 07.11.17, 12:08:
Отглеждам си аз яко шкембака, човек - вени, мени - всичко замина под санировката
Давай, че и аз ще пусна едни контролни снимки преди финалният спринт.
07.11.17
12:26
казано от Никой на 07.11.17, 12:10:
Едни мои партньори участваха в конкурс за спа дизайн. Плащаш една солена такса и участваш. Минаха години, но в сайта им още стои, че са взели второ място. Ако провериш в сайта на организаторите си пише, че общо участниците в тази категория са били 3ма
Подобна случка имах навремето, когато служех в едно малко градче. Та там един от войниците се чу, че бил хванал някаква дето спечелила нЕкъв си конкурс по красота. Май не бе за мис на града, а нещо по-нискорангово, ама пак за убавици, не помня. Викам баси и жмульото, как пък я забил такава. А то един местен ми казва, че на конкурса били се явили само 2 момичета и избрали едната..............която била доста зле :-))))))))
07.11.17
12:38
казано от Deyan на 07.11.17, 12:26:
казано от Никой на 07.11.17, 12:10:
Едни мои партньори участваха в конкурс за спа дизайн. Плащаш една солена такса и участваш. Минаха години, но в сайта им още стои, че са взели второ място. Ако провериш в сайта на организаторите си пише, че общо участниците в тази категория са били 3ма
Подобна случка имах навремето, когато служех в едно малко градче. Та там един от войниците се чу, че бил хванал някаква дето спечелила нЕкъв си конкурс по красота. Май не бе за мис на града, а нещо по-нискорангово, ама пак за убавици, не помня. Викам баси и жмульото, как пък я забил такава. А то един местен ми казва, че на конкурса били се явили само 2 момичета и избрали едната..............която била доста зле :-))))))))
То с всичко е така. Скоро ме каниха да водя един семинар в България. Не ми харесаха хонорара който поисках и ме попитаха с какво съм повече от еди кой италянец, който спечелил някакъв конкурс. Аз им отговорих, че имам много по- добра репутация в България, само с един конкурс, от някой италянец който никой не е чувал в България и му е нужен преводач, за да води семинара. Не познава манталитета на колежките, българския хумор и тн. Може да си пъхне наградата ...😄
Мнението беше редактирано от Barberian на 07.11.17 12:40.
07.11.17
12:42
казано от Димо на 07.11.17, 12:08:
Отглеждам си аз яко шкембака, човек - вени, мени - всичко замина под санировката
Айде, айде... видяхме те на барбекюто... Два реда плочки изкара 😄
Между другото, който е от Пловдив, в Лаута има поне 8 барбекюта и 5-6 беседки. Сега и снегът да падне, да заседнем там с едно червено винце 😄Д .. и трети ред плочки ще се покажат. :>
07.11.17
12:53
казано от Gogo на 07.11.17, 12:42:
Между другото, който е от Пловдив.......
С риск да се повторя от преди година, та и повече-тук в този форум 50 % или са от Пловдив, или от околността, или пък някой роднина имат в региона.
Ху..........и майка ми като дете е живяла в Прослав. Тогава май не знам какъв квартал е било или се е водило село-разказвала ми е, че имало някакъв жп прелез и май река. Не познавам добре града, кой квартал къде е. Общо взето знам големите хотели и центъра, включая и Главната!