Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:
Bart Simpson

01.02.18
12:19

Не съм се замислял, просто следвам съставена програма.

Деян

01.02.18
12:22

казано от Bart Simpson на 01.02.18, 12:19:

Ясно, със сигурност е взето нещо предвид :-) При мен пък бедрените сгъвания са ми ги съставили да са при тягата. Но при всеки е различно, в зависимост от индивидуалните възможности, здравословно състояние, цели, изоставащи групи или движения и т.н.

Мнението беше редактирано от Деян на 01.02.18 12:24.

01.02.18
12:30

казано от Deyan на 01.02.18, 12:22:

казано от Bart Simpson на 01.02.18, 12:19:

Ясно, със сигурност е взето нещо предвид :-) При мен пък бедрените сгъвания са ми ги съставили да са при тягата. Но при всеки е различно, в зависимост от индивидуалните възможности, здравословно състояние, цели, изоставащи групи или движения и т.н.

Бутащи/дърпащи е много условно разделение. По същество тягата е бутащо движение, но ако се навре и тя при клека и лега, няма да остане нищо за дърпащите, освен набирания и гребане. 🙂 Затова трябва да се гледа практическата страна на нещата, както е в програмата, която Барт следва в момента.

На теория движенията се описват много по-точно с класификация, включваща сгъване, разгъване и ротация, но дори така има комбинации, които трудно попадат само в една от групите. 🙂

Bart Simpson

01.02.18
12:33

Тамън да го кажа........
😁 😁 😁 😁 😁

Деян

01.02.18
12:37

казано от Boby_ на 01.02.18, 12:30:

По същество тягата е бутащо движение,

Да така е - разгъваш в коленете, разгъваш в кръста, като ръцете нищо не дърпат, а просто държат лоста, т.е. сгъване на ставите нямаме никъде сигурно. Ясно е, че понякога разделението е от чисто практически съображения и равномерност на натоварването в дните. Някои клековете например ги слагат при дърпащите, демек при гребането и набиранията, а не при лега и раменната, но това са детайли. Варианти, които да са от полза и да работят-бол!

Bart Simpson

01.02.18
13:39

За архива, SVP.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1