01.02.18
12:19
Не съм се замислял, просто следвам съставена програма.
01.02.18
12:22
казано от Bart Simpson на 01.02.18, 12:19:
Ясно, със сигурност е взето нещо предвид :-) При мен пък бедрените сгъвания са ми ги съставили да са при тягата. Но при всеки е различно, в зависимост от индивидуалните възможности, здравословно състояние, цели, изоставащи групи или движения и т.н.
Мнението беше редактирано от Деян на 01.02.18 12:24.
казано от Deyan на 01.02.18, 12:22:
казано от Bart Simpson на 01.02.18, 12:19:
Ясно, със сигурност е взето нещо предвид :-) При мен пък бедрените сгъвания са ми ги съставили да са при тягата. Но при всеки е различно, в зависимост от индивидуалните възможности, здравословно състояние, цели, изоставащи групи или движения и т.н.
Бутащи/дърпащи е много условно разделение. По същество тягата е бутащо движение, но ако се навре и тя при клека и лега, няма да остане нищо за дърпащите, освен набирания и гребане. 🙂 Затова трябва да се гледа практическата страна на нещата, както е в програмата, която Барт следва в момента.
На теория движенията се описват много по-точно с класификация, включваща сгъване, разгъване и ротация, но дори така има комбинации, които трудно попадат само в една от групите. 🙂
01.02.18
12:33
Тамън да го кажа........
😁 😁 😁 😁 😁
01.02.18
12:37
казано от Boby_ на 01.02.18, 12:30:
По същество тягата е бутащо движение,
Да така е - разгъваш в коленете, разгъваш в кръста, като ръцете нищо не дърпат, а просто държат лоста, т.е. сгъване на ставите нямаме никъде сигурно. Ясно е, че понякога разделението е от чисто практически съображения и равномерност на натоварването в дните. Някои клековете например ги слагат при дърпащите, демек при гребането и набиранията, а не при лега и раменната, но това са детайли. Варианти, които да са от полза и да работят-бол!
01.02.18
13:39
За архива, SVP.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече