Mjölnir.......

Темата е заключена.
Прескочи до:
Bart Simpson

02.01.18
13:58

Откривам тренировачната година:
Бутащи-А:
1. Заден клек4#90
2. Хоризонтален лег4#85
3. Раменна преса-стоеж4#50
Всичко четири кръга, не съм назаднал много, килограмите-80.
Доста ме учудиха килцата.
Ми захващам ги и да видим докъде ще я докарам.
Мислих много за КФ залата, но просто ми е много пътя до там.
Има малко място зад клетката и давам оше две крачки назад.
Вече просто не мога да клякам в клетка.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 14:32.

02.01.18
14:00

Барт, от същия сайт 🙂

Bart Simpson

02.01.18
14:02

Яка.

02.01.18
14:39

А какво е хоризонтален клек?

Bart Simpson

02.01.18
14:41

Хаххаах, да уа, видях го.
Ми как какво е, качваш се в C-130 херкулес, започва да снижава с 9.8m/s2 изпадаш в условна безтегловност, ориентираш тялото хоризонтално стъпил на стената на пилотската кабина, хващаш щангата и започваш да клякаш, хахахахахах.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 14:43.

02.01.18
14:46

Мда.. и аз нещо подобно си представих, ама с магнитни или заковани обувки на стената и много здрав кръст, щото да можеш да стабилизираш щангата да не те сгъне докато клякаш срещу стената хоризонтално на пода 😄

02.01.18
14:48

казано от Bart Simpson на 02.01.18, 14:41:

Хаххаах, да уа, видях го.
Ми как какво е, качваш се в C-130 херкулес, започва да снижава с 9.8m/s2 изпадаш в условна безтегловност, ориентираш тялото хоризонтално стъпил на стената на пилотската кабина, хващаш щангата и започваш да клякаш, хахахахахах.

И пак ще е вертикален - тялото ти ще е ориентирано перпендикулярно на земята. 🙂

Трябва ти ротация, а не свободно падане. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.01.18 14:48.

02.01.18
14:58

Да бе, въртене за изкуствена гравитация да може да кляка на стената, ама пак зависи как се върти, щото може вече да не е много хоризонтален клека спрямо земята 😄 И със сигурност няма да е хоризонтален срещу силата на гравитацията.

Bart Simpson

02.01.18
15:09

Боби самолета снижава с хоризонтално насочен фюзелаш/ж.
Така, че ако си стъпил на стената на пилотската кабина, тялото е хоризонтално.

Bart Simpson

02.01.18
19:46

Почти ме би на Мак куин игра.
Тези неща се оказаха разоряващи.
И една подобаваща вечеря.
И един подарък от дядо Мраз и за бащата, днес ги пробвах за първи път, много яки.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 02.01.18 19:47.

02.01.18
19:55

казано от Bart Simpson на 02.01.18, 15:09:

Боби самолета снижава с хоризонтално насочен фюзелаш/ж.
Така, че ако си стъпил на стената на пилотската кабина, тялото е хоризонтално.

Няма значение - земното ускорение е винаги насочено надолу. 🙂 Трябва ти друго ускорително движение или ротация.

Bart Simpson

02.01.18
20:16

Разбрах те.
Отказвам да опитвам да осмисля понятието -хоризонтален клек 😁

Bart Simpson

03.01.18
13:06

Днес влязох в клуб-трицифрени за първи път.
Дърпащи-А:
Загряване и упражнения за мобилност-20 мин
1. Тяга4#100
2. Набирания 4+15 кг
3. Силово гребане от земя6#37.5
Всичко четири кръга.
Цялата тренировка с +15 кг.
Лактите напомнят за себе си въпреки почивката, явно това ще е моят ахилес.
Успешен ден.
Едитвам си килограмите с кецове-метално бумбе около 3.5 кг.
Всичко се случи от много люти чушки, които изядох снощи и доведоха тази сутрин до силно WC обезводняване.
Утрешното тегло ще е за вписването.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.01.18 14:30.

Bart Simpson

04.01.18
02:35

Bright и Geostorm ми бяха последните надежди за свестен филм от 2017-та......уви.
Bright има ужасно много потенциял, но много слаб.
Нещо кръста е натегнат от тягата, да слагам ли колан?
Не ме боли, мускули са, усещам ги, но все пак има ли нужда при тези малки тяги да слагам колан?
Не ми казвайте,  че и с 20 кг мога да се контузя, знам го.
Само питам да слагам ли колан?

Не.

04.01.18
08:43

Добро утро, за трицифрения клуб кое имаш предвид?

И кви са тея КЕЦОВЕ дето са 3.5 кг и ако наистина са такива защо изобщо ги носиш? 😄

Спомням си че чифт военни комунистически кубинки бяха или 2 кила без 200 грама или 2 кила и 200 грама.

Тягата е нормално да са ти посхванати еректорите ако е сравнително ново за теб натоварване.

Bart Simpson

04.01.18
11:03

Кецовете са с метално бомбе, това всъщност са сейфти обувки облечени в кец-визия.
Нося ги защото са с много твърда подметка.
Днес станах и кръста е пушка.
Трицифрения-за първи път имам работни серии с трицифрени тежести в някое упражнение.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.18 11:04.

04.01.18
11:30

Колан няма смисъл да слагаш, но има смисъл да си вземеш един апликатор и да се бодеш на него. 🙂 Помага много особено за тази област.

04.01.18
11:30

М, как за пръв път бе човек, аз от твоето скалиране на Линдата почнах да я мъча, не ти ли беше я скалирал кросфит тренера на 100 кила тяга от 10 до 1 ?

Bart Simpson

04.01.18
11:42

Еднократно.
Сега тренирам с трицифрени тежести, това имах предвид.

Bart Simpson

04.01.18
12:50

Бутащи Б:
1. Раменни преси стоеж-20кг в ръка#8.
1.2. Преден клек8#60 кг
По 2.
2. Хоризонтален лег тесен хват8#60.
2.2. Бедрени екстензии8#75 кг
По 2.
3. Раменни преси полу лег8#22.5 кг в ръка.
3.1. Бедрени сгъвания8#70
По 2.
4. Кофи -1#12+15 кг
4.1. Въртене на диск пред тяло1#8-15 кг
По 2.
Суинг до вертикала 5#20-15 кг.
Вчера храната-бруталия.
Пица, бира, сирене, пуканки хахахаххха.
И един грам магнезий.
Вообще нямам усещане за работа по нови плочки, ми се струва,  че ще назадна откъм плочки.
Обаче пък сила има.
Хубав ден на всички.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.01.18 12:55.

04.01.18
12:53

Юда! 😄

Bart Simpson

04.01.18
12:55

И във вписването ми го казах, до април нагоре, първата половина няма да чистя.

04.01.18
12:55

казано от Bart Simpson на 04.01.18, 12:50:

Вообще нямам усещане за работа по нови плочки, ми се струва,  че ще назадна откъм плочки.
Обаче пък сила има.

Плочки не се правят с тренировки, а с хранене. 🙂
Тренировките могат да ти помогнат да качиш малко мускул и да изглеждаш по-внушително и визуално по-релефен дори на малко повече мазнини, но ако искаш релеф, трябва да намалиш телесните мазнини.

казано от Bart Simpson на 04.01.18, 12:50:

Вчера храната-бруталия.
Пица, бира, сирене, пуканки хахахаххха.

А това така не става. 🙂

Bart Simpson

04.01.18
12:57

Е нали това казвам, че не се движа в тази посока-плочки сега.
Говорим го много пъти това.
Понаучих как да чистя, сега ще се уча да правя мускОл.

Bart Simpson

05.01.18
02:37

Някъде писах за “Параграф 22”
и просто не мога да не постна цитата на живота ми:
“......Имаше само една засечка и това беше параграф 22 – според него онзи, който при действителна и непосредствена опасност е загрижен за собствената си сигурност, има напълно здрав разум. Ор беше луд и можеше да бъде отчислен от летателния състав. Единственото, което трябваше да направи, беше да поиска да го отчислят; но щом поискаше, той вече нямаше да бъде луд и трябваше да участва в полети и занапред. Ор щеше да бъде луд, ако участваше и занапред в бойни полети, а щеше да бъде здрав, ако не участваше, но щом беше здрав, трябваше да продължи да лети. Ако летеше, щеше да бъде луд и нямаше да трябва да лети; но ако не искаше да лети, значи беше здрав и трябваше да лети. Йосарян бе дълбоко развълнуван от абсолютната простота на тази клауза в параграф 22…...”
Ако има някой тук, който не е чел тази.....абсолютно нечовешка творба....моля,  поправете тази грешка.

Bart Simpson

05.01.18
13:44

Дърпащи-Б:
Загряване и упражнения за мобилност-20 мин.
Супер серии:
1. Високо изтегляне от земя1#8-50кг
1.1. Придърпване на горен скрипец1#8-60 кг
Тази по 3.
2.борческо обръщане от вис 1#8-50 кг
2.1. Придърпване на долен скрипец1#8-60 кг
Тази по 3
3. Чуково сгъване1#7-22.5 кг в ръка.
3.1. Планк 1#30 секунди+15 кг на зад##ка.
И тази по 3
4. Суинг до вертикала5#20-15 кг.
Борческото обръщане го захванах с 60 кг, но намалих на 50, тежиччко ми дойде.
Махнах ръкавиците и се омазолих яко, не знам дали няма да ми пречи да държа ножа, ще видим.
Възстановявам много добре, но и килограмите не са ми сериозни.
Потя си достатъчно и пулса гърми здраво.
Храната вчера-5 бири, голяма салата, кашкавал,  три варени яйца, една ракийка.
Хубав уикенд.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.01.18 13:46.

05.01.18
13:55

За мазолите гледах едно видео на Клоков или някъв друг мутант руски шампион по щанги - човека вика: притесняват ви мазолите? ми щото не знаете как се държи щанга. и показа как да държиш щангата за да нямаш мазоли и вика: не ми вярвате? ето вижте моите ръце. И наистина мазоли няма.

Нямам го видеото под ръка, може да го потърся, но идеята беше да стискаш по- напред с предните фаланги на пръстите, щото сложиш ли лоста дълбоко в дланта, там е неизбежно да се нагъне кожата и да станат мазоли.

Bart Simpson

05.01.18
13:58

Дейви точно това ми показа, но ми е трудно да я задържа там, ще опитвам.
Явно е, че не се учат за два дни тез’ неща.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 05.01.18 14:01.

05.01.18
15:33

Отразява се осезаемо на работните тежести. Или броя на повторенията. Поне при мен е така.
Иначе и мазолите са впечатляващи до време. Един приятел ми беше казал да свалям мъртвата кожа с пемза под душа. Точно така не съм пробвала, но жуля яко като съм в банята и изпадат гадостите.

05.01.18
15:37

казано от БПН на 05.01.18, 15:33:

Отразява се осезаемо на работните тежести. Или броя на повторенията.

И това е така за дърпащите разбира се. Ако държиш винаги да си с надхват и без фитили.

05.01.18
15:41

казано от Димо на 05.01.18, 15:37:

И това е така за дърпащите разбира се. Ако държиш винаги да си с надхват и без фитили.

А какъв е смисълът да можеш да вдигнеш една тежест, която не можеш да държиш в ръце? 🙂

Шегата настрана. Ако вдигаш с фитили, преместваш слабото звено на веригата другаде - вероятно в кръста. При смесения хват се развиват неприятни дисбаланси. И двете не са от никаква полза за човек без състезателни цели.

05.01.18
15:50

Аз зат’ва се подигравам на всички, които ползват фитили 😄
’ щото чето ми се подиграват за слабия хват...
А смесения хват ми е най-неудобното и неестествено нещо на света, заклевам се.

05.01.18
15:52

Е как преместваш на друго “слабо” звено? Ръцете са “слабо звено”, щото просто не могат да удържат тежестта - няма да ти се откъснат ако вдигнеш много тежка щанга - те са просто куки на които да ти виси тежестта, а кръста е “слабо звено” защото потенциално може да се контузи, а не защото не може да се изправи с голямата тежест.  Със здрав хват в ръцете пак можеш да вдигнеш тежест, която потенциално да ти контузи кръста ако имаш проблеми или ти е слаб или техниката ти куца. Различни са значенията на “слабо звено” в двата случая за мен.

Иначе например при набиранията “слабото звено” ръце не ти позволява да натовариш гърба достатъчно, ако държиш лоста да избегнеш мазолите, ще ти умори ръцете още по- рано, защо да не сложиш фитили?

Не че ми е много важна темата с мазолите или много тежките тяги, нямам проблеми с нито едно от двете 🙂

05.01.18
15:54

казано от Димо на 05.01.18, 15:52:

Е как преместваш на друго “слабо” звено? Ръцете са “слабо звено”, щото просто не могат да удържат тежестта - няма да ти се откъснат ако вдигнеш много тежка щанга - те са просто куки на които да ти виси тежестта, а кръста е “слабо звено” защото потенциално може да се контузи, а не защото не може да се изправи с голямата тежест.  Със здрав хват в ръцете пак можеш да вдигнеш тежест, която потенциално да ти контузи кръста ако имаш проблеми или ти е слаб или техниката ти куца. Различни са значенията на “слабо звено” в двата случая за мен.

Иначе например при набиранията “слабото звено” ръце не ти позволява да натовариш гърба достатъчно, ако държиш лоста да избегнеш мазолите, ще ти умори ръцете още по- рано, защо да не сложиш фитили?

Не че ми е много важна темата с мазолите или много тежките тяги, нямам проблеми с нито едно от двете

Направи ги тия “просто куки” по-силни от кръста си и сам ще разбереш за какво говоря. Дотогава разсъждаваш на чужд гръб. 🙂

05.01.18
16:00

Ама и аз тва казвам, ако проблема е че се охлабва хвата хващайки “безмазолно”, има начини да си го засилиш до разумната си и издържаща на кръста тежест. Не давам акъли да се слагат фитили за да се дърпат невъзможно тежки за кръста тяги.

05.01.18
16:20

А ако не става куките да станат яки,ко праим?

05.01.18
16:22

казано от Boby_ на 05.01.18, 15:54:

Направи ги тия “просто куки” по-силни от кръста си и сам ще разбереш за какво говоря. Дотогава разсъждаваш на чужд гръб.

Ми яд те е, че не можеш да вдигаш колкотом можеш да държиш...Отдавна съм се примирил с това 😄

05.01.18
16:23

казано от nervak на 05.01.18, 16:20:

А ако не става куките да станат яки,ко праим?

Ми вдигаме, каквото държат и си траем за тягата.  Позволено е да се хвалим с лежанка. 🙂 За справка - моя дневник. 🙂

05.01.18
16:25

казано от James Hinks на 05.01.18, 16:22:

казано от Boby_ на 05.01.18, 15:54:

Направи ги тия “просто куки” по-силни от кръста си и сам ще разбереш за какво говоря. Дотогава разсъждаваш на чужд гръб.

Ми яд те е, че не можеш да вдигаш колкотом можеш да държиш...Отдавна съм се примирил с това

Абе лошото е, че и аз се докарах до там. 🙂

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1