Л-карнитин

17.06.17
18:12

Здравейте , на 18 съм тежа около 56-57 кг, висока съм 168. Тренирам всеки ден по около 2, 3 часа ,правя и силова тренировка и кардио. Преди няколко месеца следвах  стриктено хранителен режим и бях 52 кг. От около месец не го следвам толкова много , за закуска и обяд го следвам но на вечеря не. Овеличих интензивността на тренировките си ,но пак оставам 56,57 кг. Говорих с едни приятелки те също тренират , но тяхната тренировка е по-малка ,но се хранят и по здравословно ,та те приемат л-карнитин за да отслабеат. Аз преди страдах от хранителни разстройство и нямах менструация , пих таблетки за да се нормализира всичко и вече всичко е наред. Въпросът ми е дали ако почна да приемам л-карнитин ще ми повлияе на хормоналния баланс/менструацията някак ,защото понякога приемам таблетки за менструацията и да не би нещо да си повлияят взаимно. И другоят ми въпрос е дали  с л-карнитин ще отслабна .Благодаря предварително за отговорите

Темата беше редактирана от Tedi на 17.06.17 18:13.

Здравей!

В тази статия ще намериш отговори на въпросите си за л-карнитина.
Той няма да ти помогне, ако храненето не отговаря на целта, но с оглед хранителното разстройство, което си имала и проблемите с МЦ, внимавай по тази точка (имам предвид да не почнеш да гладуваш).

Би ли описала как се храниш сега?
Също така разкажи повече и за тренировките си, защото повече не винаги значи по-добре.

18.06.17
12:11

За закуска обикновенно ям овесена каша с протеин и някакви плодове ,за обяд ям извара , риба или пилешки пържоли с домати и краставици, после ям някакъв плод преди вечеря и на вечеря ям шоколад , пица , филии с фъстъчено масло , с шоколад или нещо от тези работи , като цяло за вечеря ям сладко. За тренировките ми обикновенно сутрин ставам рано към 6 и бягам до 7часа на стадиона , следобед ходя на фитнес и тренирам с тежести около час и половина и правя и 40-60мин кардио. Тези момичета от фитнеса , от които разбрах за л-карнитина се хранят може би малко по-здравословно от мен ,но пък и тренировките им са по- кратки , та заради това си помислих ,че и на мен ще подейства тази хранителна добавка. Най -важният за мен въпрос е дали е възможно да повлияе на хапчетата за МЦ ,които вземам - казват се Ясмин , те са вид противозачаръчни и по някакъв начин пак да нямам МЦ. Благодаря предварително за отговорите

Мнението беше редактирано от Tedi на 18.06.17 12:13.

ДЕ

18.06.17
12:56

казано от Теодора Милева на 18.06.17, 12:11:

на вечеря ям шоколад , пица, филии с фъстъчено масло , с шоколад или нещо от тези работи , като цяло за вечеря ям сладко

Е та ти вечеряш възможно най-непрепоръчваната храна-високо калорийни въглехидрати, съдържащи тесто, бяла захар и т.н. Не можеш ли месо със салатка. Сега някой ще каже, че е важно количеството калории, а не толкова видът храна, ама ако това е напълно вярно, то всички или повечето разбирачи, дето свалят кг. и подкожни мазнини щяха да си угаждат на вечеря с подобни храни.
За мен вечерята ти е грешна от към вид храна.

Мнението беше редактирано от Деян на 18.06.17 12:59.

18.06.17
13:07

Да знам ,че е грешна, но въпросът ми е друг , да преди вечерях месо със салата,но не се чувствах добре , чувствах се уморена на следващия ден. Въпросът ми е повече за л-карнитина не за храненето .Иначе знам ,че ако почна пак за вечеря да се храня по-здравословно ще отслабна, но ако може вместо това с л-карнитин става защо пък не с него.

Мнението беше редактирано от Tedi на 18.06.17 13:08.

Bart Simpson

18.06.17
13:08

казано от Daffy Duck на 18.06.17, 12:56:

казано от Теодора Милева на 18.06.17, 12:11:

на вечеря ям шоколад , пица, филии с фъстъчено масло , с шоколад или нещо от тези работи , като цяло за вечеря ям сладко

Е та ти вечеряш възможно най-непрепоръчваната храна-високо калорийни въглехидрати, съдържащи тесто, бяла захар и т.н. Не можеш ли месо със салатка. Сега някой ще каже, че е важно количеството калории, а не толкова видът храна, ама ако това е напълно вярно, то всички или повечето разбирачи, дето свалят кг. и подкожни мазнини щяха да си угаждат на вечеря с подобни храни.
За мен вечерята ти е грешна от към вид храна.

За мен ако вечерята е по-малко от 3-3.5h преди заспиване е напълно неуместна,да не говорим вообще за описаната такава.

18.06.17
13:38

казано от Теодора Милева на 18.06.17, 13:07:

Да знам ,че е грешна, но въпросът ми е друг , да преди вечерях месо със салата,но не се чувствах добре , чувствах се уморена на следващия ден. Въпросът ми е повече за л-карнитина не за храненето .Иначе знам ,че ако почна пак за вечеря да се храня по-здравословно ще отслабна, но ако може вместо това с л-карнитин става защо пък не с него.

Нищо няма да стане

Мнението беше редактирано от CottageCheese на 18.06.17 13:48.

18.06.17
15:06

А дали л-карнитина може да повлияе някак на МЦ.

Не, няма да ти повлияе негативно на МЦ, но трябва да си наясно, че храненето е в основата.  В момента звучиш сякаш през деня не приемаш особено много калории, а вечер компенсираш нуждата от енергия със сладко. Това са храни, които носят много калории, но са бедни на ценни хранителни вещества. Ако всеки ден се храниш по този начин, е добре да помислиш върху промяна на навиците.

Също така за качеството и ефекта от тренировката не съди по нейната продължителност.

19.06.17
15:34

Благодаря за отговорите

23.06.17
11:29

Купих си на mypriteine таблетки , да ви попитам л -карнитина намалява ли апетита ,защото забелязах ,че като чели ми е намалял. Пия ги сутрин на гладно и  1час преди тренировка , обаче тогава ми се пада и обяда  дали има някакъв проблем или е все тая. Благодаря предварително.

Мнението беше редактирано от Tedi на 23.06.17 11:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1