Хранене преди лягане.

18.06.17
08:43

Здравейте.
Изчетох доста теми и мнения относно хапването на извара ( бавен нощен протеин) преди лягане, но така и не успях да си отговоря на въпроса : дали похапването преди лягане (при съобразяване с общото количество калории ) има смисъл при сваляне на килца.
Снощи си забърках една паница изварка 150гр+100гр кисело мляко и подправки-> поносим вкус, и установих че не се чувствам гладен през ноща.

По принцип искам да сваля 4-5 кг без да губя сила. Прилагам Зърнена Здравословна диета 🙂 каквото зърна го ям стига да е в рамките на 1400-500 калории.

Здравей!

Какво значи “преди лягане” - ядеш и веднага след това лягаш?
Според мен е добре да си оставиш някакво време между последното хранене и заспиването. Примерно опитай с 2 часа.
Ако си набавяш необходимите калории до този момент, не би трябвало да си лягаш гладен или да се будиш гладен. Друг е въпросът дали 1400 калории са ок. Сподели повече информация за себе си.

Иначе няма да ти попречи на свалянето, ако цялото хранене е съобразено с това, но все пак е хубаво да даваме на организма си време, в което да не се занимава с храносмилане. 🙂

18.06.17
09:45

Здравей,
Искам първо да Ви поздравя за страхотния сайт. Доста полезни неща открих за начина на хранене и приготвянето на храната.
Под “преди лягане” , да - така прочетох до-половин час преди това.
Иначе до скоро се хранех на принципа - “Warrior diet” -всичко до откат и то на вечеря.
От 3-4 седмици се старая да се храня сравнително здравословно ( благодарение на Вашия сайт ): закуска -400-500 калории- междинна закуска 200гр.кис мляко бадеми/ орехи-обяд -пържолка салата -следобед пак ядки- вечер месо/ риба салата. Когато вечерям около 18 - понякога озверявам от глад ( може би е навик ) до като дойде време за лягане, затова търсех вариант за някакво залъгване преди сън и когато видях колко хора препоръчват извара преди сън реших да пробвaм.
Иначе почти всеки ден карам колело по час-два, или се катеря в зала пак час-два или и двете.
При това хранене се чувствам ок, свалям устойчиво килограми ( бях 82 сега съм 77,5 за три седмици ). На 42 години съм. Не ходя на фитнес. Целта е  73-74 кг. И ~ 15% body fat.

Мнението беше редактирано от Georgi Kostov на 18.06.17 10:05.

Привет Георги,

Най-важното при отслабването е общото количество храна. Специално за целта отслабване няма значение как ще го разпределиш. Ако огладняваш много преди да си легнеш и това ти пречи да заспиш или да спиш добре през нощта, няма абсолютно никакъв проблем част от храната за деня да я изместиш тогава.

казано от Ivelin Hristov на 19.06.17, 10:22:

Здравейте! Искам да ви попитам колко часа преди лягане е най-добре да ям за последно, за да може храната спокойно да се приеме от тялото ми и да не чувствам тежест.

Зависи от самото хранене, тъй като различните храни, различните комбинации храни и разбира се тяхното количество, се смилат с различна продължителност.

В общия случай, около 2 часа би трябвало да са достатъчни.

19.06.17
20:48

Ако на изварата ти пише “суроватъчна” - смисъл да я ядеш вечер - йок.

Мнението беше редактирано от Tumbac на 19.06.17 20:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1