Изчистване на корем + вътрешна част на бедрата

21.06.17
18:46

Здравейте, колеги!
И аз да споделя моите терзания!
От 3 месеца съм тренирам редовно, 5-6 пъти седмично. Жена, на 25г., 159см., 47кг.
Целта ми беше общо стягане и релефен корем, като вече след 3 месеца интензивни тренировки и кардио, виждам напредък за корема. Проблем обаче остава изчистването му + вътрешната част на бедрата. Особено за 2-то не виждам напредък и не знам какви точно упражнения да правя. Бихте ли ми дали първоначални съвети, какъв тип упражнения да наблегна за бедрата, без да правя мускул, а само стягане и оформяне без мазнини, плюс евентуални насоки за хранителния режим..
Преди тренировка вземам Л-карнитина на Pure Nutrition, по време на самата тренировка пия Хтенд на Scivation, а веднага след тренировка Протеин изолат на Whey. Всяка тернировка се стремя да започва с минимум 45мин. кардио и изгорени 350-400kcal. Опитвам се да се храня правилно, но мисля, че ми липсват основните граници по които да се ръководя.
Благодаря предварително, оценявам всеки съвет 🙂

Темата беше редактирана от Ива Нова на 21.06.17 18:47.

Здравей!

Горната ти част е много добре. Имайки предвид, че е резултат от само 3 месеца тренировки и (предполагам) хранителен режим, то според мен, стига да се чувстваш добре, продължавай. Явно нещата, които правиш, работят на този етап.

Би ли могла да споделиш и снимка на краката си? Въпреки че е срещано сред жените, не ми се струва при теб разликата в процента мазнини да е чак толкова стряскаща, че да се чудиш какво още да правиш. Предполагам, че ако дадеш още време на тренировките и режима, ще наблюдаваш желаната промяна и в долната си част.

Също така опиши и сегашните си тренировки, за да може да се даде по-точен съвет за подбора на упражнения.
Имай предвид, че стягането за което говориш, както и хубавите форми идват именно от мускулите.

Не си мисли, че ще станеш като културистка. 🙂

ПП: архивирала съм другата ти тема, която видях по-късно. В нея също имаш отговор. Моля, не пускай две еднакви теми. Поздрави.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.06.17 19:37.

21.06.17
20:17

Много благодаря. Извинявам се за дублирането!
Прикачвам снимки и на долната част, като на тях забелязвам, че не си личи толкова проблема и изглеждат горе долу стегнати, но напротив, отвътре има голям процент ‘’мека част’‘.
Може би, защото съм обръщала повече внимание на коремната област.
За крака правя упражнения на ад/абуктора с 60кг. 3 х 20; напади с гири по 5кг; кръстосани напади пак с 5-кг гири; donkey kick; sumo deadlift с кетъл бел 10кг. 15 х 3. С лост не съм правила клекове. Това е общо взето и то главно на базата на упражнения, които са препоръчвани във форуми, ютуб и т.н. съм взаимствала... Затова мисля, че не тренирам тази част особено ефективно.
А за корем горна част няма проблем, мисля, че съм се ориентирала за правилните упражнения, но виждате долната половина, че има за изчистване и не съм сигурна кое е най-подходящо за тази част мускули.
Тренировка корем: 45мин. кардио, на лежанка коремни преси с наклон и 5кг. тежест 3 х 25, на пек дек машина правя странична част с повторения за всяка ръка с тежест 50кг. 3 х 15; flutter kicks 3х 15; criss cross 3х15; повдигане на крака от легнало положение 3х 20; планински катерач 3 х 15; колело за корем 3 х 10.

Мнението беше редактирано от Ива Нова на 21.06.17 20:30.

Добре са ти краката. Имам предвид, че изходното положение е ок, а тренираш съвсем от скоро. Имай търпение.

За подбора на упражнения обаче има какво да се подобри, а от това ще дойдат и по-добри резултати.

Бих махнала аддуктора и абдуктора, както и всички видове напади и магарешките ритници.
Бих оставила сумо тягата и бих добавила клек, български клек, клек с широк разкрач, тяга, хип трът (с добавена тежест навсякъде, спрямо възможностите и такава тежест, че да си запазваш добрата техника).

22.06.17
19:34

Здравей Вероника 🙂 какъв е проблема с нападите и Ритниците всъщност 🙂?

Здрасти. 🙂

По начало няма проблем с тях (е, с едно на ум за нападите и за начинът, по който много хора ги правят), но аз ги възприемам като... просто пълнеж.

В конкретния случай от тази тема, те заемат едно 90% от тренировката за долна част, а с оглед целите на авторката, ще е добре пълнежът да се намали и неговото място да се запълни със същината.

Впрочем, сетих се за едно видео предназначено за важните неща в живота, но мисля, че добре описва и това, което имам предвид:

Големите камъни са движения като клековете, тягата.
Дребните камъчета и пясъка са като ритниците, аддуктора, абдуктора.

Времето, в което тренираш, е ограничено. Ако го запълниш първо с пясъка, няма да остане място за големите камъни, а от тях се строи хубавата основа.

И обратно - ако първо започнеш с големите камъни, накрая, ако толкова държиш, все ще остане място за малко пясък. 😄

27.06.17
18:17

Благодаря Ви за препоръките! Започнах по-обширно проучване на темата и ще споделям прогреса с новите попълнения , ако има такъв.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1