26.06.17
11:11
здравейте.преди два месеца започнах да тренирам фитнес отново след няколко годишно спиране заради проблеми в кръста които почти съм изгладил.но със започване на тренировките бях забелязал съвсем малка подутина точно над пъпа на която не обърнах внимание.след около месец тази подутина не изчезваше.в крайна сметка се оказа пъпна херния.личната каза че мога тренирам без проблем но задължително с колан което и правя.писал съм за проблема в други два форума но нищо от никъде освен да съм правил упражнения за корем прав от което не виждам смисъл защото тренирам 5 пъти седмично по една мускулна група на ден и смятам че корема се товари достатъчно индиректно от тези упражнения.взел съм всякакви мерки за намаляване на вътрешно коремното налягане като съм минал на диета,намалил съм много приеманото количество храна нищо газирано и всякакви храни които подуват корема.проблема е че хернията леко почти незабележимо се увеличава.обърнах всички сайтове и освен всичките противоречия с които се сблъсках по въпроса едно нещо се откроява -никакво спиране на тренировките.молбата ми е ако някой има информация по въпроса как да спра нарастването но това НЕЩО и да избегна ножа колкото може по дълго да пише.
Темата беше редактирана от Milen Mihailov на 26.06.17 19:00.