27.06.17
15:38
Някой има ли идея:
а) от къде може да се купи кайма тип 95/5 (95% чисто месо, 5% мазнина) - в България масовото е 70/30
б) как човек сам да си я направи?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимВъв всеки един приличен супермаркет можеш да си избереш месо и да помолиш да ти го смелят на място и пред теб.
Въпросът ми беше как да се направи, за да е 95/5, ясно че някакво месо могат да ти смелят.
казано от Ulmo на 27.06.17, 15:43:
Въпросът ми беше как да се направи, за да е 95/5, ясно че някакво месо могат да ти смелят.
95 на 5 ще ти е кажи-речи само най-чистото телешко. Свинското филе започва от 7-8, а по-мазните части от прасето са над 10.
28.06.17
00:57
Взимаш си телешки шол от някоя месарница и ги караш да ти го смелят и си готов.
Мнението беше редактирано от Tyler Galabov на 28.06.17 00:58.
28.06.17
01:29
Искам сега всички разбирачи да ми кажете поне едно месо с пет процента мазнини........
28.06.17
08:43
Конско? То е доста чисто.
казано от Bart Simpson на 28.06.17, 01:29:
Искам сега всички разбирачи да ми кажете поне едно месо с пет процента мазнини........
В по-чисто телешко спокойно може да имаш 7-8% мазнини. Конско, дивечово могат и под 5% да са. Пилешки и пуешки гърди ги брой с под 1% мазнини.
Отговорих ли ти на въпроса, разбирачо?
28.06.17
09:04
Удър в десетката.
Имам едни приятели,които внасят в БГ от Чили и Аржентина,охладено.
Ако някой се интересува,момчетат са City Marche.
Така се казва фирмата.
Антракод-много яко месо.
Евала, Александър.
28.06.17
09:07
казано от Boby_ на 28.06.17, 09:03:
В по-чисто телешко спокойно може да имаш 7-8% мазнини. Конско, дивечово могат и под 5% да са. Пилешки и пуешки гърди ги брой с под 1% мазнини.
Отговорих ли ти на въпроса, разбирачо?
Кайма от пуешко не съм пробвал,ама може да е яко.
От телешкото,най-чисто е chuck roll,ако му махнеш мазнината каймата,лоято ще направиш ще е на пясък,немаш идея колко разбирам.Ако го озядеш без да ти изсъхне устата и успееш да го преглътнеш и без това посещавам Швеция,ще ти сипя едно пиене от мен.
Явно много ги разбираш, да.
5% кайма от говеждо. Но явно е някакъв пясък това де.
Мнението беше редактирано от Ulmo на 28.06.17 10:04.
Не знам дали можеш да категоризираш месото по този начин, от пилешки гърди до пилешко бутче има разлика, от свински ребра до бонфиле също.
Пуешката кайма не мога да и хвана цаката, веднъж се получава, веднъж е като чакъл.
Свинско бонфиле смляно ще е под 5 определено, телешките стекове (каре? ) също, дори един rump steak би паднал, ако го поочистиш малко преди смилане.
Качеството настрана и от чисто любопитство, българските Лидл и Алди не предлагат ли 5% кайма?
казано от BGDN. на 28.06.17, 11:02:
Качеството настрана и от чисто любопитство, българските Лидл и Алди не предлагат ли 5% кайма?
За Лидъл със сигурност не. Или поне аз не съм виждал, а съм редовен там. И изобщо каймата не им е силата, не знам защо, другите им меса са хубави.
28.06.17
12:32
казано от Bart Simpson на 28.06.17, 09:04:
Удър в десетката.
Имам едни приятели,които внасят в БГ от Чили и Аржентина,охладено.
Ако някой се интересува,момчетат са City Marche.
Така се казва фирмата.
Антракод-много яко месо.
Евала, Александър.
Хем не ги и разбираш толкова месата, нищо, че си готвач, хем си и рядко неграмотен. Цяла мъка е да се чете нещо написано от теб.
28.06.17
12:50
Ми не чети.
28.06.17
12:52
По-добре да положиш малко усилия за повишаване на грамотността си.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече