27.06.17
15:38
Някой има ли идея:
а) от къде може да се купи кайма тип 95/5 (95% чисто месо, 5% мазнина) - в България масовото е 70/30
б) как човек сам да си я направи?
Във всеки един приличен супермаркет можеш да си избереш месо и да помолиш да ти го смелят на място и пред теб.
Въпросът ми беше как да се направи, за да е 95/5, ясно че някакво месо могат да ти смелят.
Въпросът ми беше как да се направи, за да е 95/5, ясно че някакво месо могат да ти смелят.
95 на 5 ще ти е кажи-речи само най-чистото телешко. Свинското филе започва от 7-8, а по-мазните части от прасето са над 10.
28.06.17
00:57
#4
Взимаш си телешки шол от някоя месарница и ги караш да ти го смелят и си готов.
Мнението беше редактирано от Tyler Galabov на 28.06.17 00:58.
28.06.17
01:29
#5
Искам сега всички разбирачи да ми кажете поне едно месо с пет процента мазнини........
28.06.17
08:43
#6
Конско? То е доста чисто.
Искам сега всички разбирачи да ми кажете поне едно месо с пет процента мазнини........
В по-чисто телешко спокойно може да имаш 7-8% мазнини. Конско, дивечово могат и под 5% да са. Пилешки и пуешки гърди ги брой с под 1% мазнини.
Отговорих ли ти на въпроса, разбирачо?
28.06.17
09:04
#8
Удър в десетката.
Имам едни приятели,които внасят в БГ от Чили и Аржентина,охладено.
Ако някой се интересува,момчетат са City Marche.
Така се казва фирмата.
Антракод-много яко месо.
Евала, Александър.
28.06.17
09:07
#9
Искам сега всички разбирачи да ми кажете поне едно месо с пет процента мазнини........
В по-чисто телешко спокойно може да имаш 7-8% мазнини. Конско, дивечово могат и под 5% да са. Пилешки и пуешки гърди ги брой с под 1% мазнини.
Отговорих ли ти на въпроса, разбирачо?
Кайма от пуешко не съм пробвал,ама може да е яко.
От телешкото,най-чисто е chuck roll,ако му махнеш мазнината каймата,лоято ще направиш ще е на пясък,немаш идея колко разбирам.Ако го озядеш без да ти изсъхне устата и успееш да го преглътнеш и без това посещавам Швеция,ще ти сипя едно пиене от мен.
Явно много ги разбираш, да.
5% кайма от говеждо. Но явно е някакъв пясък това де.
Мнението беше редактирано от Ulmo на 28.06.17 10:04.
Искам сега всички разбирачи да ми кажете поне едно месо с пет процента мазнини........
Не знам дали можеш да категоризираш месото по този начин, от пилешки гърди до пилешко бутче има разлика, от свински ребра до бонфиле също.
Пуешката кайма не мога да и хвана цаката, веднъж се получава, веднъж е като чакъл.
Свинско бонфиле смляно ще е под 5 определено, телешките стекове (каре? ) също, дори един rump steak би паднал, ако го поочистиш малко преди смилане.
Качеството настрана и от чисто любопитство, българските Лидл и Алди не предлагат ли 5% кайма?
Качеството настрана и от чисто любопитство, българските Лидл и Алди не предлагат ли 5% кайма?
За Лидъл със сигурност не. Или поне аз не съм виждал, а съм редовен там. И изобщо каймата не им е силата, не знам защо, другите им меса са хубави.
28.06.17
12:32
#13
Удър в десетката.
Имам едни приятели,които внасят в БГ от Чили и Аржентина,охладено.
Ако някой се интересува,момчетат са City Marche.
Така се казва фирмата.
Антракод-много яко месо.
Евала, Александър.
Хем не ги и разбираш толкова месата, нищо, че си готвач, хем си и рядко неграмотен. Цяла мъка е да се чете нещо написано от теб.
28.06.17
12:50
#14
Ми не чети.
28.06.17
12:52
#15
По-добре да положиш малко усилия за повишаване на грамотността си.