29.06.17
23:17
Здравейте машини!
Не съм много запознат с храненето, признавам си, особено с храненето за топене на мазнини. Ще съм благодарен на всякакви съвети и помощ, предварително се извинявам за дължината на поста, ще се опитам да бъда максимално кратък. На откликналите - благодаря!
На 29 години съм, тренирам от 7 години, спазвам хранителен режим, който сам си изготвям. Тренирах по 3 пъти седмично, с големи за възможностите ми тежести.
Винаги съм бил по-слаб, ектоморф с бърз метаболизъм и не съм имал проблем с мазнините, до тази зима. Изнервих се добавих доста калории. За капак от миналото лято започнах и нова работа - на бюро и активността ми извън залата поспадна. Качих около 7-8кг. с диетата и стигнах 81кг, рекорд за мен. Записвам увеличение на размерите навсякъде, но за съжаление и на корема. Според изчисленията с метъра имах 24% подкожни. Понеже до сега много лесно свалях килограмите, започнах плахо - само с още 1 тренировъчен ден, 3 пъти кардио на седмица, и тип на тренировки с повече повторения и по-малка тежест. След това намалих и храната. От скоро започнах и 2 пъти седмично тренировки по бокс, които са невероятно кардо и намалих фитнеса на 3 дена, за да не претоваря много. Според измерванията вчера вече съм 78кг с 22% мазнини.
Страх ме е обаче, че според мен свалям и мускул, как да го предотвратя?
Прилагам диетата ми за качване и намалената, както е в момента.
Изчислил съм си BMR - 1700kkal
Прикачвам снимки на зимната ми диета, както и преработената, с намалени калории, на която съм в момента .
Прикачвам също и снимка от миналата седмица.
От към суплементи приемам: протеин, креалкалин, глутамин, аминокиселини, омега 3, Л карнитин, Йохимбин.
Старая се да пия поне по 3 литра вода на ден.
Интересува ме дали текущият калориен прием, видове храни и прочие отговарят на целите ми - сваляне на подкожните мазнини и запазване на мускулна маса, и активността ми.
Предварително благодаря за всички съвети!
Темата беше редактирана от BОxER на 29.06.17 23:27.