в хармония с храната

04.07.17
13:00

Здрасти, аз съм Ели. 172 см ръст и 58 кила. То звучи добре ама изглеждам много нестегната и целулитеста. Ще е добре да сваля според мен, но в общи линии правя темата, за да почна да се храня по-здравословно и нормално. Имам проблеми с преяжданията и се опитвам да ги премахна.
В момента цялото ми спортуване е всекидневно ходене на лостове по 15 минути и двучасови разходки насам-натам. Понякога се случват едни упражнения като лицеви, ама само понякога.

Ще понапиша какво ядох вчера. Не разделям храненията си на закуски, обеди и т.н., така че просто ще ги пиша като Х1 и Х2 и така. Не претеглям храната обаче. Гледам да имам около 3 хранения на ден.
Х1: Домати чери, варени миди натюр
Х2: Банан
Х3: Нектарина, вишни, кайсия, 150-200г. извара, цял шоколад Милка с орео (подарък ми беше и не се сдържах!! А и беше се разтопил и си викам че няма как да не го изям целия.. оправдания >< >&lt🙂

04.07.17
13:16

Ако това ти е храненето попринцип,не се учудвам, че изглеждаш отпусната и с целулита. Плодове, зеленчуци шоколад и единствен източник на протеин извара...

04.07.17
13:44

И в мидите има протеин, зависи вече колко са били като количество.

Целулита май е повече наследствен.

Иначе за да си “стегната” (любим неопределен женски израз), трябват няколко неща, но основно трябва да имаш мускули, и на второ място трябва да намалиш подкожните мазнинки. Мускулите стават с трениране, намаляването на подкожните мазнинки става с хранителен режим и стоене в калориен дефицит. Знаеш ли как се правят и двете неща?

04.07.17
13:49

казано от Martina Simeonova на 04.07.17, 13:16:

Ако това ти е храненето попринцип,не се учудвам, че изглеждаш отпусната и с целулита. Плодове, зеленчуци шоколад и единствен източник на протеин извара...

Точно.
Разбира се няма и никакви полезни мазнини в храната,както и пълнозърнести продукти.
Всъщност нека да видим няколко дни. Ако се храниш така, до нищо добро няма да те доведе.

Добре дошла от мен. 🙂

И аз ще наблюдавам още няколко твои отчета с храна. Днешният не бива да ти е образец и нещо, което се случва на редовна база.

Успех!

04.07.17
23:01

Благодаря ви на всички за топлото посрещане и отговорите. Значи, попринцип преди около 1-2 години се храних изключително здравословно и спортувах, свалих 20 кила, разбирам от тези работи, бях в коренно различната крайност и стигнах до нещо от сорта на орторексия. Тази година (даже абсолютно точно помня, че стана на 1 януари) си разреших най-накрая да ям всички продукти и да не си забранявам нищо (”Ама то нали има много слаби жени дето не спортуват и ядат само шоколади”), ама пък се хвърлих в другата крайност и сега прекалено много съм свикнала с тоя джънк. В момента не целя абсолютно здравословно хранене, пак да кажа. Нито някакъв хранителен режим. Искам да намеря сбалансирания начин на хранене, който да си спазвам цял живот, без да се чувствам ограничена, ама пък и да съм добре с тялото.

Ама тоя ден пък доста критика ще хване май.
Х1: 3 палачинки със сметана и хайвер, 2 с бяла нукрема (и тук, уви, не се сдържах и кристалната захар надви волята ми)
Х2: Салата, нектарина
Напитки: 2 кафета, бира, 1.3L вода
+ 15мин. на лостове и около 3 часа ходене

Carbohydrate

05.07.17
06:36

Ти не храниш организма си с това ядене, а чужди организми в червата ти! Всичките трилиарди))) бактерии, които храниш, искат повече от храната, която употребяваш....така скоро няма да се отървеш от постоянният глад, който те преследва, защото глада на трилиардите)) е много силен))......и те побеждава.....Но с една единствена храна, можеш да ги изчистиш от червата си 🙂....и тя се казва:.....всъщнос, храните са доста, но трябва да съдържат ................................. Обикновенно с това хранят прасетата))) и не само тях))).....

05.07.17
07:42

казано от Carbohydrate на 05.07.17, 06:36:

Ти не храниш организма си с това ядене, а чужди организми в червата ти! Всичките трилиарди))) бактерии, които храниш, искат повече от храната, която употребяваш....така скоро няма да се отървеш от постоянният глад, който те преследва, защото глада на трилиардите)) е много силен))......и те побеждава.....Но с една единствена храна, можеш да ги изчистиш от червата си ....и тя се казва:.....всъщнос, храните са доста, но трябва да съдържат ................................. Обикновенно с това хранят прасетата))) и не само тях))).....

Твърдението ти звучи доста фанатично. Биофлората на организма не е нещо лошо, и тя трябва да се храни. Точно тя пък се храни само със здравословни неща и страда, ако човек приема преработени пакетирани продукти. Можеше и да кажеш за коя храна става въпрос в изказването ти.

05.07.17
09:17

казано от Cornish Acid на 04.07.17, 23:01:

Искам да намеря сбалансирания начин на хранене, който да си спазвам цял живот, без да се чувствам ограничена, ама пък и да съм добре с тялото.

Ами супер- но си много далеч от балансиран начин на живот.

Ама тоя ден пък доста критика ще хване май.
Х1: 3 палачинки със сметана и хайвер, 2 с бяла нукрема (и тук, уви, не се сдържах и кристалната захар надви волята ми)
Х2: Салата, нектарина

Позна. Отново пълна липса на протеин и нанситени мазнини в храната. Остави бактериите 🙂 Ти собствените си клетки не храниш.

+ 15мин. на лостове

Какво правиш на лостовете? Това е по-важно.

05.07.17
09:38

Аз не,мога да разбера как може някой, да си причинява подобно нещо на тялото. Яж протеин нямаш никакъв протеин,ядеш храни, които с нищо не помагат тялото ти не само да е хубаво, но и здраво. Сметаната и изварата са най некачественните източници на протеин.Опитай месо, риба,млечни, яйца.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1