04.07.17
22:03
Здравейте, скоро си направих регистрация в сайта, но от 1 година всекидневно го посещавам. Преди 13 месеца бях 85 кг - 165см .. Благодарение на хранителен и тренировъчен режим сега съм 60кг - 167см .. От около 2 месеца съм в пълен застой.. Спрямо тежести, тегло, мерки .. всичко. Тренирам 3 пъти в седмицата - силови цяло тяло и веднъж кардио ( най- често 15 мин. HIIT ) .. Приемам по 1700ккал дневно. Едно примерно меню:
закуска (8-10ч.) : 70гр пълнозърнест хляб с фъстъчено масло + две праскови
междинка: 70гр печен нахут леблебия)
обяд : готвено, супа или пилешко филе със салата и около 50гр. сирене
междинка: някакви плодове ( праскови, диня, череши)
вечеря; същото като обяда.
От два месеца нямам никаква промяна. Чудя се къде е проблема.. Мисля да си взема бърнър ( {Animal cuts) .. Ако може някой да помогне.. Или някакви отзиви за бърнъра? Препоръки за тренировките или храненето? Благодаря предварителноо 🙂
вечеря:
05.07.17
09:53
Привет Мария,
Бърнърът може да подпомоне вече работещ процес на отслабване, но самостоятелно трудно би създал такъв, включително и излизането от плато/застой.
Като за начало ще попитам така - сега приемаш по 1700 калории. Преди 2 месеца колко приемаше? А преди 4?
05.07.17
10:25
Постигнала си страхотен резултат! Поздравления!
За какво ти е да сваляш още? Мисля, че е добре да задържиш известно време теглото и ако действително не се чувстваш добре - дребни корекции в храната могат да помогнат. За ударно и целево “атакуване” на мастните натрупвания се намаляват въглехидратите. Това означава минимум плодове и т.н. ... Прави ли ти се подобна жертва?
05.07.17
15:20
Нахъсах се доста.. От днес започнах НВД ..
68гр въглехидрат
120гр протеин
55 гр мазнини.
Намалих калорийте до стресовите 1200ккал на ден. Ще стресирам организма ..
Закуска: 35гр. пълнозърнест хляб с 5гр фъстъчено масло + 2 чисти кафета.
Обяд: Пилешко с картофи на фурна - 300грама
Преди тренировка : 35гр суров фъстък
Вечеря: 150гр пилешко , 300гр домат + 200грама извара..
Имам мазнини в долната част на корема и вътрешната на бедрата, които искам да изчезнат..
Мисля си да правя 3 пъти силови и 2 пъти HIIT ( 30 сек. бягане и 20 сек бърбита -15мин) .. Какво ще кажете?
05.07.17
19:13
Питаш, давам мнение:
НВД е максимум за месец, после става мъчение и е напълно излишно.
Недей да падаш под 1400 калории. В противен случай, както си го измислила на 1200, ефектът почти сигурно ще е обратен. Временно може и да постигнеш нещо, но няма да е трайно и ще е за сметка на сини кръгове под очите, отпусната и летаргична визия.
Също не се ограничавай само до пилешко месо - хапвай всякакво. Добави и зеленчуци някакви. Надявам се това да е само един примерен ден, което си посочила. Опитай да имаш разнообразие, все пак си подрастваща.
Също недей да падаш под 52 кг. Даже като наближиш 55 спирай. Много е опасно за здравето - хормонални истории, които после се лекуват с години.
За справка защо ти посочих тези цифри - почети за BMI (Body Mass Index) и BMR (Basal Metabolic Rate).
Хубаво лято ти желая!
05.07.17
19:34
Благодаря за мнението 🙂
Преди месец си сметнах BМR и беше 1400ккал г/д .. Разнообразявам месото, като просто наблягам на пилешко ( лични вкусове). Мисля да изкарам 3 седмици НВД и след това РБД , като постепенно увеличавам калорийте докато стигна , за да поддържам.. Поръчах си Animal cuts , ще дам мнение след цикъла 🙂 Благодаря много 🙂
05.07.17
20:11
Защо всички си мислите, че нарастването на прогресията задължително трябва да е непрекъснато и линейно....Може да се захранва, например, това ще прекъсне непрекъснатостта и ще даде време да не се случва адаптацията (платото)....Може на 1400 калории да си на нвд, после на същите калории да си рбд.....Може в тренировъчен ден да си на 1200 нвд, а в не тренировъчен да е 1700 ( колко ти е нормалният разход за деня без тренировка)...и т.н. Всичко ще носи резултат, но няма да дава на организма да се адаптира и да забави метаболизма...