Тичане за сваляне на килограми

08.07.17
20:16

Здравейте, наскоро(от 1 седмица) започнах да тичам на стадиона до нас, целта ми е сваляне на килограми(на 17год. съм, тежа 95кг. и съм висок 185см). Правя 1 обиколка на стадиона и не мога да продължа, защото мега много се изморявам и затова правя 1мин почивка и продължавам, цялата ми тренировка е дълга около 1 час и правя само 10 обиколки.

1.Можете ли да ми кажете някаква тренировка, с която да увелича разстоянието, което бягам и да увелича издръжливостта ми.
2.Може ли да ми кажете някоя тренировка с бягане, която да включва използването на теглото на тялото (с лицеви опори например). Например бягам 1 обиколка и правя 10 лицеви или коремни преси и продължавам да бягам. (Тази тренировка мисля да я правя, когато увелича издръжливостта ми)
3.Също така аз имам възможността да тичам рано сутрин и вечер, та мога ли да тичам 2 пъти на ден и това ще даде ли по-хубав резултат.

Благодаря ви предварително за отговорите и отделеното време ^.^

Темата беше редактирана от Stefcho Kalenderov на 08.07.17 20:17.

08.07.17
20:50

Потърси в интернет информация за интервално бягане.
Срещала съм клипове,на които правят такова бягане в комбинация с подскоци на място,клекове,лицеви и други кратки между интервалите.
Не мисля,че повече от 8 такива до 10 спринта могат да се направят.
Чела съм,че ефекта е много добър. Може да опиташ.
P.S. Ако не забравя ще ти кача това,което гледах аз.
Поздрави!

Здравей!

Имаш ли желание и възможност да включиш друг тип физическа активност на първо време?
Защо си се съсредоточил само в бягането? Имаш ли опит със силови тренировки?

ПП: нали знаеш, че за постигане на целта ти, от голямо значение е храненето? 🙂

Carbohydrate

09.07.17
09:53

Тренировка:
намери висок блок, да речем над 6 етажа...8,12,15,18 ако щеш и прави:
- качване пеша до горе/ слизане с асансьора/ почивка 50 секунди
и така 3 пъти.
Това е по-бързо за достигане на отслабването от бягането. А за издържливост се иска просто постоянство. След 20 дни ще видиш разликата 🙂
От стълбите, ще ти отказват мускулите да работят, значи млечната киселина се е появила, а това е целта ти! Направи си такова темпо, че да ти стига въздуха и да качваш етажите. Ако в някой момент мускулите на краката откажат, то направи 1 мин почивка и продължавай.

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.07.17 10:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1