Мускулна маса без мазнини

Казвам се Георги, на 16 години съм, тежа 63 кг и съм 1.83 висок. Тренирам усърдно, но наблягам главно на въглехидрати и поради тази причина ми липсва релеф и имам МАЛКО, но досадни мазнини по тялото. Та въпроса ми е дали може някой да ми каже какво да ям сутрин, обед, следобед, вечер и преди лягане. И примерна тренировка за ПОКАЧВАНЕ на мускулна маса във фитнеса, ходих на стрийт фитнес 2 месеца хареса ми и то много, но през повечето време има прекалено много хора и се чака много, затова смених на фитнес, но и там ми харесва. Моля преди да кажете да не горя и,че съм в почти поднормено тегло разберете че не искам да свалям килограми, а именно да изгоря излишните мазнини и да си покача мускулната маса! Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Георги Стефанов на 16.07.17 02:30.

Bart Simpson

16.07.17
02:53

Моето схващане за нещата по телесните мазнини, е че ако не лишаваш тялото от нещо,то няма да изпитва нужда да го трупа в запас.
В този смисъл ако му даваш достатъчно мазнини на фона на малко въглехидрати, тялото няма да се опитва да ги трупа.
В моят случей,който е подобен на твоя,е много ползотворно яденето на предимно мазнини.
Но като цяло според мен си си добре,трябва само да хапваш добре и да се потиш по лостовете.
Въглехидрата е като боровина в огъня,избухва,гори силно, но кратко,а мазнинката е като една хубава,дебела буковина в огъня,пука,цвърчи,гори дълго и топли.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 16.07.17 03:02.

Carbohydrate

16.07.17
08:12

Едно гОООлямо уточнение само, което колегата е пропуснал, че не всички въглехидрати са вредни, а само “бързи” такива. Въглехидратите са необходими на организма за живеене и качване на мускулна маса. За качването на мускулна маса, обязателно е да ги ядеш, но “бавни” такива. По-подробно разгледай статии с ГИ на храните.
...да допиша, ти си още малък и сега е времето за формиране на навици, свързани със спорт, фитнес или лостове, няма значение. Сега ти е времето за научаване на разни движения във фитнеса или на лостовете. Обърни повече внимание на тренировките. Те трябва да са такива, че да носят положителен отклик, да трупаш необходимата ти маса. А за храната, просто изключи от менюто си: хляб и всякакви купешки закуски, хамбургери, тостове, газирано, захар, пържени картофи, храна от фритюрник, салами, луканки и други полуфабрикати. Хранисе с растителна храна, яйца, риба, месо (не мазно), овесени ядки, елда, ориз, варени картофи и т.н. Порциите трябва да са такива, че да заситят глада, но да не преяждаш!!!. Не ти препоръчвам ядене на много мазнини, както горе колегата е написал, не е хубаво за теб!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.07.17 08:57.

Иван

16.07.17
09:31

Въглехидратите не са есенциални.

Carbohydrate

16.07.17
09:36

казано от Иван на 16.07.17, 09:31:

Въглехидратите не са есенциални.

И?

Може ли една примерна програма (6 дена тренировка 1 ден почивка) която да ми покрива всяка мускулна група и упражненията и повторенията да са за ПОКАЧВАНЕ. Казаха ми, че ако искам да качвам е хубаво да правя с по-тежки килограми по 6-8 повторения до 4 серии. И пак да попитам ако може и примерна програма какво,кога и колко пъти в деня да ям?

Здрасти.

Няма универсална диета, нито пък универсални правила колко пъти на ден да ядеш и какво да закусваш например.

Тъй като очевидно си начинаещ, ти препоръчвам първо да се запознаеш с тези неща, които би трябвало да ти дадат повече яснота. 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1