17.08.17
09:53
казано от Dizzy на 17.08.17, 01:03:
Входа да се разходиш по улиците на Дубровник е 20 евро на човек, защо 20 лв. да е много за посещението на страхотната градина към двореца, принадлежал на Кралска особа?
Приходите по принцип трябва да отиват към този който стопанисва. Ботаническата градина (с кактусите и т.н. екзотични видове) по спомен се стопанисва точно от СУ. Стипендии общежития, а-у : ) Не виждам нищо лошо. Вероятно част отива и към общината, не съм се интересувала в подробности. За самия Дворец имаше отделна такса и май тя беше за общината.
Входа за градините на Версай е 7.5Е, така че сравненията с чужбина са неуместни. Милионите събирани от вход за градината на Балчик отивали за общежития и стипендии, точно така е, права си и като го пишеш, чак си вярваш. Като се караха преди години кой да го стопанисва, великите ботаници изкореняваха растения. Това не е някаква тъпа кръчма, която да подминеш като не ти харесва и да седнеш на съседна.
17.08.17
09:58
казано от Dizzy на 17.08.17, 01:04:
Нищо, че бачкам IT мениджър в банка и мога да си позволя каквото си искам : ) А сега трябва да ям шопска салата с незнамсикакво подобие на сирене и турски домати, яко пръскани с всичко, на недобре почистена маса в заведение за 6+ лева защото иначе ще изглеждам Ганьовски. Нещата не са само черно и бяло.
Млад IT меринджей със заплатка в банка. Браво!
казано от Brown Bomber на 17.08.17, 09:53:
великите ботаници изкореняваха растения.
Това не е вярно-познавам двама, които работят там....като единия е баш отговорника за кактусите))))
Я как едно от 15кг ми животни е цъфнАло.
Мнението беше редактирано от nervak на 17.08.17 10:03.
17.08.17
10:03
казано от Brown Bomber на 16.08.17, 23:21:
и ако 6лв за салата на заведение са ви много, си носете зарзават от вкъщи, а входа за Двореца последно беше 20лв, което наистина е много.
Не става дума, дали можем да си го позволим, а просто, че цените не съответстват на предлагането и визията на “курорта”. Ами то освен Двореца, аз там не виждам какво може да е интересното. Едно малко градче. Къде, къде по-яки места, цените са наполовина. За това говоря. Ноооо, след като северните ни съседи пълнят заведенията и нещата са ок, т.е. има потребление, няма пречка и цените да са такива.
17.08.17
10:19
казано от Brown Bomber на 17.08.17, 00:05:
Хммм чудно, напомня ми следната история от преди време в София на секюрити чек на полет за Варна, някакъв див селяндур с робашка и брезентова торба на гърба, може би бачкер в чужбина и някой да му е купил билет. Та в този денк на гърба се оказва, че мъкне буркани с консервирано месо. Дигна скандал и взеха, че го пуснаха да мине. Не можах да повярвам....
Трамваят спря за минута насред полето, там, дето се захващат новите градини и летни колиби. Един българин тичешком се зададе оттам и едвам свари да се качи при немеца. Той беше възстар човек с почерняло от слънце, небръснато отскоро лице, облечен вехто и бедно. Прахчица от пръст по дрехата му показваше, че се е занимавал с полска работа.
Немецът учтиво се поотмести. Младите българки се намръщиха от това неприятно съседство и едната от тях каза на кавалера по немски:
— Елате седнете при нас!
Аз си въобразявах смущението на бедния българин, ако немецът би послушал дамата и побегнеше от него, но той се усмихна и каза:
— Нали сме уж привърженици на демокрацията?
И не се премести.
Тоя лек укор, прикрит под формата на шега, причини мъничка досада на дамата, която направи кисела усмивка.
Другата избъбра сопнато все по немски:
— Вероятно тоя простак не знае, че тука е първи клас, а празни места има на втория...
17.08.17
11:02
казано от Brown Bomber на 17.08.17, 09:58:
Млад IT меринджей със заплатка в банка. Браво!
Благодаря, да ти се връща : )
Много ми е кеф като ми завиждат, особено като съм постигнала нещо с много труд.
Между другото като стана дума за атракциони, в Бургас на плажа Северен са сложили разни нинджа препятствия. От днес до неделя който участва получава карта за multisport, валидна за цялата страна. Може и деца да участват, но трябва да са високи над 140 см.
17.08.17
12:08
казано от Brown Bomber на 17.08.17, 09:53:
Входа за градините на Версай е 7.5Е, така че сравненията с чужбина са неуместни.
Звучи интересно, ще проверя как са лоу кост билетите натам за да видя сама.
За сравненията - на мнение съм, че да се сравняваме с доказано успешни туристически дестинации е начин да копираме добри практики за да се подобри качеството при нас. Разбира се, копирането да не е сляпо и да е пригодно за нашите условия. Не знам защо не ти е по вкуса. Поздрави и повече позитивно настроение 🙂
17.08.17
14:42
В лоу коста ще трябва да доплащаш за щайгичката с доматите, аааа забравих че меринджейската заплата ти позволява да се шириш. По-здрави и добро настроение.
17.08.17
14:45
казано от Alexander Krastev на 17.08.17, 10:19:
казано от Brown Bomber на 17.08.17, 00:05:
Хммм чудно, напомня ми следната история от преди време в София на секюрити чек на полет за Варна, някакъв див селяндур с робашка и брезентова торба на гърба, може би бачкер в чужбина и някой да му е купил билет. Та в този денк на гърба се оказва, че мъкне буркани с консервирано месо. Дигна скандал и взеха, че го пуснаха да мине. Не можах да повярвам....
Трамваят спря за минута насред полето, там, дето се захващат новите градини и летни колиби. Един българин тичешком се зададе оттам и едвам свари да се качи при немеца. Той беше възстар човек с почерняло от слънце, небръснато отскоро лице, облечен вехто и бедно. Прахчица от пръст по дрехата му показваше, че се е занимавал с полска работа.
Немецът учтиво се поотмести. Младите българки се намръщиха от това неприятно съседство и едната от тях каза на кавалера по немски:
— Елате седнете при нас!
Аз си въобразявах смущението на бедния българин, ако немецът би послушал дамата и побегнеше от него, но той се усмихна и каза:
— Нали сме уж привърженици на демокрацията?
И не се премести.
Тоя лек укор, прикрит под формата на шега, причини мъничка досада на дамата, която направи кисела усмивка.
Другата избъбра сопнато все по немски:
— Вероятно тоя простак не знае, че тука е първи клас, а празни места има на втория...
Като седне тоя миризлив полумангал и си сложи торбата с бурканите в краката ти, може сам да напишеш есе по темата.
17.08.17
15:05
Темата е за родното моренце, ама понеже стана дума за буркани и зарзавати, та по-миналата седмица бяхме на плаж в Гърция, на Паралия Офриниу /Тузла/. Та там не знам дали по цялата плажна ивица беше /защото отделните чадъри си ги обслужват отделни кафетерии/, но на нашите дето бяхме, през един чадър - на самата му стойка и на български език си пишеше, че е забранено внасянето на храна и напитки. За да има такива надписи е ясно, че масата там на този плаж са българи, както си и беше, но също така е ясно, че яко са се развявали сандвичите и зарзаватите :-)
Още преди доста години, имах разни по-възрастни комшии дето тръгнаха на път по Европата, общо взето да вкарват коли, когато падна комунизЪма тук. Та те обикаляли наляво и дясно, включително и през бившите соц. страни.....та още тогава ми казваха, че е тъжно, ама ние сме най-големите “цигани”. Впоследствие, когато и аз бях тук там, започнах да се убеждавам в истинността на казаното. Не иде реч, добри или лоши хора сме, ама манталитетът на масата ни сънародници /доста по-значителната част от общата маса/, е селташки отвсякъде. Е, има и по-големи “изроди” от нас, няма спор. Но за ей такива неща, за които говорим по темата, почти нямаме равни.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.08.17 15:22.
17.08.17
15:19
казано от Brown Bomber на 17.08.17, 14:42:
В лоу коста ще трябва да доплащаш за щайгичката с доматите, аааа забравих че меринджейската заплата ти позволява да се шириш. По-здрави и добро настроение.
Е, сега, за един уикенд и два домата ще ми стигнат. На диета съм : )
17.08.17
15:38
,
Мнението беше редактирано от Barberian на 18.08.17 01:03.
17.08.17
16:22
Темата замина към това кой е по-по и най-най селянин (в лошия смисъл на думата).
Ако искате да обърнем в другата посока. Кажете от кои дестинации по морето сте доволни : )
Аз пак да похваля Бургас : )
Има чудесна градина, голям сравнително добре поддържан плаж, приветлива инфраструктура за любители колоездачи, много хубави хора, всички удобства и в сравнение със София, от където съм, ми е по-тихо, по-чисто и по-спокойно : ))
Понеже остана инфото назад, пак да напомня, че на плаж Северен има площадка с препятствия и от днес до неделя който участва получава карта за multisport, валидна за цялата страна. Нещо чух такса за участие от 6 лв. Не е за изпускане и деца го минават.
17.08.17
18:08
Хора, в лева заплатата ми е шест-цифрена на година, обиколил съм света, в Европа няма страна, в която да не съм бил освен Албания.
Ако искам ще си нося домати, ако искам ще си ги ям в самолета.
Ето една снимчица за да придобиете представа колко съм обикалял.
Като чуя/прочета как ние сме най-зле, най-тъпи, най-големи селяндури и припадам. Това могат да го кажат само хора, които са били в чужбина за 3 дни и в постоянна алкохолна кататония. Немците и англичаните са най-големи прасета, които могат да съществуват и, ако нямаше кой да ги натиска отгоре, досега щяха да са се самозаличили от простотия. По българското черноморие и те са тези, които сътворяват най-големите мизерии - жалко е, че има кой да им го позволява, да, но нали са мега цивилизовани, защо би било нужно?
И всички тези плюнки по Родината не по повод на хвърлено бебе през терасата, ми нечие споделяне, че предпочита домашните домати пред ла*ната, които се предлагат някъде си.
Домати, салами, сандвичи - я моля ви се. Който твърди, че това ни е запазена марка, лъже. Няма хора, които да си правят повече сметка от немците и никой не се впечатлява, когато си носят храна по почивки или събития. Предимно българите са тези, които постоянно си мислят, че това да си приготвиш домашна храна, им е под достойнството. Толкова пъти съм срещала хора, които чистят чуждите кенефи (и не, няма срамна работа - аз съм чистила входове още като ученичка), но като дойдат по Черноморието и са най-големите. Мех. Другите били изпаднали. Ммм, да. Разбира се, когато на човек не му се занимава и иска някой друг да му поднася, е едно и е чудесно, все пак затова е почивка, но чак такива обиди да се леят по адрес на тези, които го правят по другия начин ..
Мнението беше редактирано от E D на 17.08.17 19:11.
17.08.17
18:58
Добре, че писа, че иначе щях да се отприщя аз по темата 😁
Много “новопокръстени” се навъдиха - и във форума, и по принцип. Прекрачили границата веднъж, видяли чужбина на картинка или пък само слушали за нея от “мноо близки приятели, дето няма смисъл да ме лъжат, майна” и всичко родно се вписва в графа кенеф, а на българите се приписват всички възможни лайна. Даже звездичка няма да му сложа.
Не знам що е Ганьовщина да си носиш домати, а да си чакаш 1 цент ресто (буквално) и да вдигаш скандали за тоя същия цент, както правят американците, примерно, е достойно за уважение, щото видиш ли, “те зат’ва са по-напред, умеят да си правят сметката и никога няма да ги стигнем”. За по-смешна картинка на кифли и кифльочи, дето цяла година събират, за да се потъркалят една лятна седмица в лъскав хотел и да се тагнат на снимка с ланец и редбул в някой цветен бардак в стил “цънгънъ” на плажа, не се сещам. После нема бендзин за голфо, ама важното е, че са били “господин за един ден”.
К’вато цигания, болна пресметливост, мръсотия и разврат съм виждала извън българската граница, в България никога не е имало. Зат’ва стига сте рипали, ами си дърпайте тягите, яжте розови домати и пийте от дядовата ракия, докато още има.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 17.08.17 19:00.
17.08.17
19:07
За тъпи и т.н. не съм говорил. И базата за сравнение не е коректна, тъй като сравняваме западните утайки с нас, като цяло.
Мнението беше редактирано от Деян на 17.08.17 19:11.
17.08.17
19:26
Ми и по “хай” общество да сравниш, пак ще е същото. Виждала съм да се готви, да се носи храна, да се товарят коли с какво ли не. Хората се кефят да им е уютно и автентично.
И, особено интелигентните хора, не изсипват по тон помия върху тези, които имат различни възгледи и живеят по-различно от тях.
Работила съм гъ до гъз, на еднаква длъжност, с американци от свръхбогати семейства, свръхобразовани и толкова интелигентни, с такъв изказ и обноски, че ми е било неудобно да общувам с тях. НИ-КО-ГА не съм чувала някой да прояви подобно отношение (до ден днешен поддържаме връзка с някои и обсъждаме разни въпроси), нито съм видяла да парадират, нито пък някой е държал девствени японки да му сервират изтънчените ястия. Даже напротив - обличат се както им падне, гледат си собствени домати в плажната къща за стотици милиони (да, майката-милионерка садеше домати и кОпаше в едната част на двора, щото домашната храна е куул) и си живейкат живота.
Затова и тая песен на двамата бездарници, която постна с цел, ми минава през крачола, от там покрай ухото и отива на майната си. 🙂
Изобщо не разбирам къде е проблемът, че се избълваха толкова неща по темата. Разбирам, де, ама някой ще вземе да се обиди, ако кажа. 🙂
17.08.17
19:27
Каква е разликата в търкалянето на плажа ако чистиш кенефи и ако си Нобелов лауреат?
Само шегичка, все пак аз съм тоя с доматите.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 17.08.17 19:32.
17.08.17
19:37
Тодорова, чакай малко сега. Още в първото мнение, с което кривнах от основната тема казах, че това или онова наше поведение не ни прави лоши хора. Твоите примери показват именно това: що за човек си. Аз лично даже се възприемам като шовинист и патриот, даже често говоря на децата си, че генетично сме много по-напред от повечето народи-физика, интелект, красота и много други заложби, дадени ни отгоре. И вярвам, че е така. Тези обстоятелства обаче не противоречат на другото. Ти изхождаш от социалния ти кръг, приятелите ти, работата ти и т.н. Но нещата с масата, т.е. мнозинството в БГ, са други. Така мисля аз, не налагам мнение.
казано от Bart Simpson на 17.08.17, 19:27:
Каква е разликата в търкалянето на плажа ако чистиш кенефи и ако си Нобелов лауреат?
Само шегичка, все пак аз съм тоя с доматите.
Няма разлика - има, когато някоя от страните започне да си мисли, че е нещо повече от другата на база единствено и само лични възприятия за живота и започва да им лепи етикети.
17.08.17
20:36
I do agree.
17.08.17
20:48
Айде отивайте да поливате доматите 🍅
Де да имаше къде - с удоволствие. Не ни мисли ти нас 🙂
Мнението беше редактирано от E D на 17.08.17 21:01.
17.08.17
22:15
Не трябва да се преполиват, че изгниват и тръгват да лепят болести и после домати - йок 🙂)
Едни домати до какви задълбочени мисли доведоха форума. Представям си ако пуснем тема за краставицата кво ще става... или “За и против мешаната салата на Слънчев бряг. Различни сме и няма нужда да сме на едно мнение. Поздрави
17.08.17
22:30
А темата започна в на Димо дневника, добре че бе преместена.
казано от Dizzy на 17.08.17, 22:15:
Различни сме и няма нужда да сме на едно мнение. Поздрави
И точно по тази причина имаме право да се изкажем всички или? Затова е и дискусия, а не монолог.
17.08.17
23:08
Цитираното мнение и коментара към него не си противоречат.
Аз мисля че всичко (по темата) беше казано в първите две страници, но тук изведох един интересен сборен образ:
- Ти що ходиш на море?
- Ми за пиене, джиджи-биджи, ядене ...
- А що ходиш на планина?
- Ми за пиене, джиджи-биджи, ядене ...
- А ако е скъпо, ефтино или кофти?
- О, аз пиене, джиджи-биджи и ядене си нося от вкъщи ...
о.О - то вярно става за виц на деня. За морето ли беше темата?
Другото е селянията, което не е свързано само с тази тема, а по принцип. Не зная точно как, но ни се насади да асоциираме простащината с произход от село. Та, първите символи на селянията бяха перничани - заради близостта на Перник до София, над 20 000 работещи перничани в София, издънки като “скакаУец” и т.н., които ни запознаха с PK (500 коня) голфа, винкела и много други. В последствие, за кратко, сред бума на интернет и качането на клипчета, имаше опити да се наложи Пловдив, втория по големина град в България, като символ на селянията, най-вече заради конфликти със софиянци, което, така и само с една “майна” не стана. Имаше кратки залитания по Русе, градове от северозападна България и подобни, но ... то няма хора бе братче - кой да дадеш за пример там. Като вица:
- А, какви сте вие бре?
- Мии, ние сме седемте джуджета
- А що тогава сте трима?
- Няма хора бе братче!
Не стана.
След което символа трайно се насади в Бургас, най-вече заради “батките”, високата престъпност в региона, не и без помоща на бълващия клипчета интернет.
До тук села няма - държа да отбележа. Освен това повечето символи се градят на изключения, които ги има навсякъде, но където има повече хора, можеш да ги срещнеш по-често, ако да речем, 1 на 10 е прост.
Та селянина, с произход от село, живял на село и вадил храната за масата си с ръцете си, е много стойностен човек. Ако го попиташ кога е бил на море, сигурно, ако не е ходил с внуци, ще ти каже че е ходил 1 или 2 пъти по работа, защото неговото мислене е от преди социализма, който ни научи да ходим лятно време на море. И това се превърна в институция - хората почват да спортуват за морето, да пазят диети, да клякат, да сгъват, да спестяват, да сменят гардероби, едни подготовки, едни чудесии, планове - ще кажеш че цяла година живее само заради това ... ей на това аз му викам ... не селяния, а манипулирани съзнания.
Ходете когато искате, където искате! И качете снимки 🙂
Сега искам да пуснете доказателства:
- пуснете си снимки на фишовете за заплатите и извлечения от банковите сметки. Не може някакви бедняци и селяни да изказват мнения.
- снимки на селяния и мизерия от Европа, САЩ, Африка, а за най-добрите и от Япония
Темата стана жалка. Простаци и селяндури има по цял свят. Но е важно да покажете, че и във форума има.
17.08.17
23:56
Темата си е ок.
Аз се излекувах от кофликтицизмът(ако има такава дума), а вие се чепкате за глупости и си лепите етикети.
Не е като да няма простотия по нашите улици, но не е само при нас разбира се.
Аз съм виждал в Арбанаси къща от 13-ти век с тоалетна на втория етаж, а в Англия сутрин като се събудят си лисват кофата с нечистотиите допреди три четири века.
Преди всичко аз не мога да приема слагането на етикети без дори да знаете кой кой е и какъв е.За това си дадох сметка аз преди време и затова се извиних, затова и си взех бележка.
А това с фишовете и заплатите е толкова безсмислено, че е чак жалко.
Ако на някой парите са му щастието, то богатство там никога няма да има.
17.08.17
23:58
Също и трудови характеристики, че в днешно време много се представят за млади ай ти меринджеи
17.08.17
23:59
Пък аз исках да разбера къде още е хубаво по нашето Черноморие....
18.08.17
00:00
Теб, защо те ядът успелите хора не ми е ясно само.
Все пак е форум, почти всеки може да се представя, за който си иска.
Аз например имам собствен самолет, какво мислиш за това, меринджея ли мразиш повече или мен?
18.08.17
00:01
казано от Dizzy на 17.08.17, 23:59:
Ми на плажа, уа Диз.
Пробвай най-на север
18.08.17
00:14
Специален поздрав за доматджиите и ракиджиите по родните курорти с извадка от “Шофьор на такси”.
“Well, take it or leave it. If you want to save yourself some money, don’t fuck her. Cause you’ll be back here every night for some more. Man, she’s twelve and a half years old. You never had no pussy like that. You can do anything you want with her. You can cum on her, fuck her in the mouth, fuck her in the ass, cum on her face, man. She get your cock so hard she’ll make it explode. But no rough stuff, all right?
18.08.17
00:21
Ти имаш някакви проблеми, пич.
Знам, че не са твои думи, но цитирайки го значи обуславят чувствата ти.
Убиждаш хора, които мирно споделят мнение и начините, по които си почиват.........дано поне ти е станало по-добре на душата.
Най-хубаво е, където си почиваш по своите разбирания, а не гледаш съседа по чадър/маса какви домати яде 🙂
18.08.17
00:26
На английски език, думата за задръстеняк е “square”.
Лека вечер!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече