Родното черноморие - дискусия

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

20.07.17
00:44

казано от Bart Simpson на 20.07.17, 00:39:

Ми то и от Египет се връщат повечето туристи,но виж някоя статистика колко отвлечени за откупи има ежегодишно.
Истории едва ли ще сведа до вниманието защото с това ИХА,да се впечатляваш и “храниш” от чуждата болка е демонично за мен.
Просто е страна без правила,анархия в пълната и сила.

Всъщност интонацията е много важна, особено в тази ситуация. За жалост си решил,че се възхищавам или може би искам да разбера за болката на страдащите, с друга цел, да речем подигравателна. Определено не е така, исках да разбера и за други случващи се нередности, защото това е важно и ме касае пряко. 🙂 Не ме разбирай погрешно.

Bart Simpson

20.07.17
00:54

Извинявам се ако съм си позволил да изведа грешно мнение от казаното ама с тази усмивчица в твоето мнение е лесно да се сгреши.
Щом те засяга лично google може да ти предложи всичката информация на света,която те интересува.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.07.17 00:55.

20.07.17
01:12

казано от Bart Simpson на 20.07.17, 00:54:

Извинявам се ако съм си позволил да изведа грешно мнение от казаното ама с тази усмивчица в твоето мнение е лесно да се сгреши.
Щом те засяга лично google може да ти предложи всичката информация на света,която те интересува.

Благодаря ти, но понякога и цялата налична информация в google е недостатъчна.

Barberian

20.07.17
13:54

казано от Bart Simpson на 20.07.17, 00:39:

Ми то и от Египет се връщат повечето туристи,но виж някоя статистика колко отвлечени за откупи има ежегодишно.
Истории едва ли ще сведа до вниманието защото с това ИХА,да се впечатляваш и “храниш” от чуждата болка е демонично за мен.
Просто е страна без правила,анархия в пълната и сила.

Постоянно се шокирам когато някой клиент ми каже, че ще ходи в Египет! Всички ми излизат с теорията, че терористи и тн. имало навсякъде и не можело да се мисли негативно 🙂 Аз много исках да видя Египет и следя ситуацията. За последните месеци има едни 50 жертви на куп в два различни града, и поне 20 единични , като миналата седмица пак имаше. Живот и здраве другата година се насочвам към другата ми мечтана дестинация -Мексико. По специално съм запален по историята на инките.
Изключително много съм разочарован от Дубай. Нищо не видяхме, а похарчихме пари за Мексико, Египет и Куба взети заедно, като се има предвид, че бяхме в сестра ми и тя плати почти половината храна която изядохме за 2 седмици, като съответно нямахме разходи и по хотел.

Мнението беше редактирано от Barberian на 20.07.17 13:56.

Деян

20.07.17
14:45

Понеже темата е за родното черноморие, считам, че доста неща са абсолютни клишета. Като например, че Слънчака вече не бил курорт за почивка, а за забавления. Трета година подред ходя там с жената, като в началото на това лято заведохме и децата, тъй като с тях обикновено ходим края на юни, а после само с нея август, и не мога да кажа, че вече там не можело да почива. Ами то това е толкова голям курорт, че има супер тихи местенца, където липсват каквито и да е повръщащи англичани, крясъци и т.н. и т.н., т.е. за хора, които например искат и вечерта да им е тихо и спокойно. Да, застроено е, но пък е и въпрос на вкус. Мен лично ме кефи да гледам навсякъде неонови светлини, яко да се чуват басите, маса народ да се движи по улиците, абе да кипи живота-да се навреш в най-големия джаз. Аз харесвам това, жената харесва това, децата също. Това да отида някъде на разни къмпинги или самотни лагуни, на палатки, хамаци, каравани-АБСУРД. Та то на нас половината кеф от морето ни е излизането вечер сред тълпата, пък се разходим, гледаме как вървят купоните навсякъде, да седнем някъде, да хапнем, да пийнем, та това, та онова. За мен това е почивка. А дори и да съм в хотел, около който е шумно, все пак там където съм бил изолацията на вратите и прозорците си е била на ниво. Нито ми е пречило, нито нищо.
А като стана дума за Китен, до миналата 2016 година децата ги водихме всяка година именно там в началото на лятото. На нас си ни е супер, все на Атлиман сме били, с едно изключение за всичките тези години от 2008 г. до миналата, когато отидохме и на южния. Ами Атлиман е един от най-добрите плажове от гледна точка на пясъка, плажната ивица, постепенността на увеличаване на дълбочината на водата и др. Няма камъни, няма боклуци /поне в края на юни и началото на юли няма/. Децата това им харесваше, защото обичат да плуват. Обикновено обядвахме при Венци-сръбската скара на самият плаж и сме били супер доволни и от към храна и от към всичко. От заведенията, в които сме били, не мога да се оплача. Та със сигурност има по-хубави места от Китен, ако говорим за курорт от неговия ранг, но аз бих дал повече позитиви, от колкото негативи. Даже това лято като ходихме на Слънчака и питам децата, кефи ли ги, казват, че много, но само дето бил доста по-голям от Китен иначе им се виждало същото-хора, сергии, иху, аху :-)
През тези години след Китен е имало случаи да отскачаме за довършване по за 2-3 дена я през Созопол, я през другаде, но не ни е оставало кой знае какво различно впечатление за почивката-просто друго място, с други неща, на които можеш да се насладиш.

Мнението беше редактирано от Деян на 20.07.17 14:48.

Barberian

20.07.17
14:58

Напълно съм съгласен за слънчев бряг. Имаме апартамент там и 11 години всяко лято по 6 месеца съм там. В близост са свети Влас, Равда и Несебър ,като и Поморие ти е на 15-20 Мин. Говорим за цивилизация. Атракциони за децата, хубави фитнес центрове, магазини, кино и тн. Знам такива места които едва ли сте си представяли, че съществуват. Домашно приготвени ястия, риби, морски деликатеси и тн. Давам пример с “19ката” в свети Влас. Влизаш в двора на леля Севда, под хасмата. Тя готви, сервира и тн. Меню няма, каквото тя е решила, като основно са различни меса на барбекю. Порциите са огромни!!  Зеленчуците растат около теб, масите са 7, ракията домашна. Тя жули ракия с мъжа си под едно навесче и гледат телевизия. Ако ти трябва нещо, викаш: Севдеее🙂 Разбираш, че не си на гости когато дойде време за сметката. Знам поне 20 такива места. С две думи можеш да почиваш спокойно, може и да се разцепиш в Бедрум. Имаш избор.

Мнението беше редактирано от Barberian на 20.07.17 15:02.

Bart Simpson

06.08.17
18:44

Мислех да пише след като се прибера,но поредна случка ми преобърна каруцата,даже и резюме няма да впиша,.........но бългърският туризъм е много млад и облъчен от идеята за бърза печалба.

06.08.17
23:00

1.Природа
Който отива на море, за да види навалица, шум и прилежащите им сгради си е ОК на нашето черноморие, вероятно. Който отива на море за да види море и прилежащата му природа, не е ОК. Аз съм от вторите.
2.Отношение
Там, където бях тази година, ми казваха “благодаря”, докато ми отваряха вратата за да изляза от ресторанта, в който съм обядвал или вечерял, защото съм този, заради който съществува това място и те са ми благодарни, че съм бил там. Парите са без значение. Ясно е че не е в България 🙂
3.Чистота
Може и да съм по-чувствителен, не зная, но по нашето винаги съм имал кожни проблеми - обрив, разноцветен лишей, диария. От 6 години не съм има подобни проблеми, но и от 6 години не почивам на нашето черноморие. Това на снимката е дъно на море, над което има около половин метър вода.
Нищо не твърдя и не обсъждам - просто разказвам.

06.08.17
23:24

Аз пък си харесвам нашето Черноморие. Никога нямам големи очаквания и винаги съм доволен. Лоша почивка не съм имал . Всичко опира до компанията. И в чужбина съм ходил на почивки и там съм бил доволен. Няма смисъл да се правят сравнения 🙂 Живея в град, намиращ се на половин час път от Варна и час и половина-два до Бургас ( условно) и в Събота или Неделя, като ми доскучае си паля малолитражката и се препичам където си искам . Как да не го хареса човек това Черноморие 😄 По същата логика вероятно разсъждавате и онези които живеете в Южна България и Византия ви е на четвърт туба бензин разстояние 🙂

07.08.17
17:49

В крайна сметка всичко опира до финанси.  Ако имах пари щях да почивам на някой частен тропически остров, ама като няма ще се задоволим с плебейските курорти в България и Гърция. Иначе гледайте какво става тук

Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 07.08.17 17:50.

07.08.17
18:05

казано от Ice Mountain на 07.08.17, 17:49:

В крайна сметка всичко опира до финанси.  Ако имах пари щях да почивам на някой частен тропически остров, ама като няма ще се задоволим с плебейските курорти в България и Гърция. Иначе гледайте какво става тук

Тези от втората снимка с десния ъгъл докато стигнат до водата ще им свърши отпуската. 🙂

Bart Simpson

11.08.17
19:01

Абе,хубаво си е.
Няма хън-мън,понаучили са се как да общуват,има само някакви остатъчни неуместници,но картината е променена към+.
Живи и здрави-догодина пак.

Dizzy

13.08.17
13:22

В Бургас в най-любимата ми Морска градина забелязвам велополиция. Миналата година не си спомням да съм ги срещала. Абсолютен плюс е, а най ме кефи как спират разни брадясали, почернели  хипстъри. Онези изпъват джапанките от ужас, хахаха. Ей, бръснете се, ве!

Мнението беше редактирано от Dizzy на 13.08.17 13:23.

Gogo

13.08.17
13:52

Мани тая работа. Аз се бръсна само там, където ме целуват. Без излишни движения. Скоро ще заприличам на дядо Мраз. : Д

Даже не знам, що за морето си минах канала на гърдите, като през цялото време не смъквах тениската с дълъг ръкав от ликра. Е, само от време на време, леко небрежно, уж да я изцедя и пак я обличам. Изцеждането, разбира се, си е изцеждащо за някои мускули.

Та, какво щях да казвам... : Д
Нашето море е мътно, заради фитопланктона. Иначе нищо му няма. Преди години си беше много по лайняно и мазутесто.

А за кьосетата, за които бръсненето навсякъде е жизнено необходимо, щото видиш ли, хигиена, а-у, поздрав с един виц:

Отишъл един на фризьор, бръснар или квото там се води, все едно... Ама имал само 3 косъма...
Попитал го бръснарят, как да го подстриже с тези 3 косъма?
- Ами, много лесно - един наляво, един надясно и един назад.
Да, ама от невнимание, знаете как е при фризьорите - вземи ме малко отпред, той те вземе отзад.. : Д .. и хоп, резнал му без да иска единия косъм!
- Ами сега, какво ще правим, остана с два косъма?!
- Спокойно - единият на ляво, а другият на дясно!
Да ама, знаете как става... оп, айде и втория косъм му резнал, с тия двете ръце, да не казвам де са му..
- Ауу, ами сега, остана с един!
- Еее... Остави, ще си ходя рошав! : Д

Мнението беше редактирано от Gogo на 13.08.17 14:09.

Bart Simpson

13.08.17
14:12

Дам,важно е да се бръснеш там където те целуват.
Значи подмишника не го чистиш,а?
Lol lol lol 😁

Gogo

13.08.17
14:21

Разбира се, че не. Така засилвам действието на феромоните си! Бе, да си призная, никъде не се... : Д

Dizzy

13.08.17
14:37

Те веполицаите нещо не видях да се впечатляват от феромоните на хипстърите :-)
Дядо Мраз :-)

Dizzy

13.08.17
15:07

Нещо ме гложди и ще питам.
Поднесоха ми, в новопръкнало се заведение, пържен зарган. Към него имаше сотирани картофи уж с масло. На момента усетих, че е маргарин, а не масло, за това сега се чудя дали и със заргана са ме метнали нещо. Като отделях средната кост на рибата, самата кост беше зеленикава. Не съм виждала такъв цвят в риба, но не съм и яла зарган преди.  Някой да знае от какво може да е този цвят? Иначе аз съм си добре, заяждам се, вицове пускам, пека се 🙂

Bart Simpson

13.08.17
16:04

Абсолютно оригинално синьо -зелен си е,дори и костите му са такъв цвят.

13.08.17
17:27

О, зарганче колко обичам!!!
Такъв си му е цвета на костта, Теди, не се притеснявай 🙂 Ако ти е харесало и имаш възможност хапни си пак, и за мен...

Мнението беше редактирано от Светлето на 13.08.17 17:28.

13.08.17
22:18

Най-много да са ти сервирали сайра - океанска риба, горната на картинката

Bart Simpson

13.08.17
22:22

Трудни са да ги сбъркаш макар да е възможно.
Но в момента заргана е по-евтин,няма никаква финансова изгода,сега започват да се появявят пасажите зарган по нашета акватория.

Dizzy

14.08.17
21:43

Като гледам човката на втората риба от картинката, точно зарган са ми сервирали. От зеления цвят се бях притеснила да не би да е бил нещо развален или замразяван дълго време. Явно това си е обичайния цвят на костта, благодаря за поясненията!

В духа на темата, направи ми впечатление, че собствениците на заведението нямат никакво въображение/търговски нюх. То е чисто ново, в Бургас, на 200 метра преди мястото, което се посещава заради лугата, като до там пътят е осеян с колоездачи, заради спокойната велоалея, съответно това е клиентелата, а те нямат една стойка за колела?!? Кухнята е убийствено скучна и се чака. Представяш ли си да хвърчиш с 30-40 км/ч и после 20 минути да чакаш едни картофи. Абе сложи един фреш бар, направи един куп охлаждащи напитки с разни еко/био/веган работи, енергийни малки бомбички за тия фучащите с ролерите и т.н. спортни маниаци. Има много яки велоалеи в Бургас, но изглежда още никой не знае как да разработи тази ниша, като не говоря само за ядене и пиене.
И въпреки всичко в Бургас е много яко!

Мнението беше редактирано от Dizzy на 14.08.17 21:47.

14.08.17
22:47

Между другото, аз, като колоездач, мога да те уверя, че на баш колоездачите им трябва баница с боза или студена бира, а не фрешове. Не вярвам изобщо колоездач да спре в подобно заведение

Bart Simpson

14.08.17
22:48

Абе има си и фрешови колоездачи,те са парлама-колоездачите.

14.08.17
22:52

казано от Bart Simpson на 14.08.17, 22:48:

Абе има си и фрешови колоездачи,те са парлама-колоездачите.

Това ми звучи малко като Coffee racers,както казват на хората изкарали моторите и навлекли екипите само за позиране по кафетата.
🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 15.08.17 05:24.

Dizzy

14.08.17
22:55

E, в случая колоездачите на това място са предимно туристи. Има и известен процент някакви натренирани, но е малък. Никой не ми направи впечатление на закостенял колоездач. Това с бирената стоянка също е страхотна идея! За баницата - твърдо няма да върви, щото е много жега : )

П.С. Има и един редовен с ролери, който прилича на Дейдив Ковърдейл на младини - с ластични дънки, черен потник и топирана кичара до кръста : )))

Bart Simpson

14.08.17
22:58

И високи кецове-адидас?

Dizzy

14.08.17
22:59

Може би, не се вижда от ролерите, мухахаха...

Bart Simpson

14.08.17
23:01

А ролериииии.
Дам.
Просто си представих Дейвид Ковърдеил на ънплъкт в Токио, ако не се лъжа 90’.

14.08.17
23:46

Бай Ганя е балък по дефолт. Него и в центъра на Монтрьо ще го метнат като стой та гледай 😄
Аз предпочитам да си резна Cohiba Behike в Бедрумчето и да тегля майни на кабелджията по време на проверките с Ушев, отколкото да нат’варя ръждивия Пасат с китайския ксенон до горе с промоционални продукти от Кауфланд и да се тагна нЕкъде от Северна Гърция, че съм е*ати патрондаша 😄 Бъдете горди патрЕоти , дeй*а 😄 😄 😄

15.08.17
00:01

Научете се да пиете бре, хора, в смисъл, най-добре е да не пиете, ама ако го правите, не го правете като англичанин на родното ни черноморие 🙂

Dizzy

15.08.17
00:33

Аз съм да затворят Слънчев бряг. Ей така, да сложат една лепенка и никой да не минава. После да заравнят с багера всичко и да го направят на няколко къмпинга и градини между тях... и велоалеи.

15.08.17
08:55

Е като не ти харесва Слънчака, ходи на Иракли да пуфтиш мара, а не да събаряш с багера. Слънчев бряг е е това което е , защото хората го искат. Испания има Ибиза, Франция- Сен Тропе, САЩ-Вегас, та защо и при нас да няма подобна дестинация?

Bart Simpson

15.08.17
10:09

И как Сен Тропе влезе в тази категория на разврат, наркотици и безкрайно пиянство?

Dizzy

15.08.17
10:15

Да, и аз се зачудих от сравнението, както и от яростната защита на тази Мека на евтиния алкохолен туризъм и гъзарщината, все едно съм тръгнала натам с багер : )
Дреме ми за Слънчев бряг : ) Яд ме е само, че е презастроено и то на тази хубава плажна ивица.

15.08.17
11:54

Това се търси, съответно и това се предлага, какво неразбираемо има ? 😄

Bart Simpson

15.08.17
12:05

казано от ME4O_TURIST на 15.08.17, 11:54:

Това се търси, съответно и това се предлага, какво неразбираемо има ?

Ти си прав, така е, само не разбрахме защо намеси Сен Тропе сред Лас Вегас и Ибиса.
И да, прав си, ако аз бях тийн щях там да отида.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 15.08.17 12:06.

15.08.17
13:24

Защото са парти дестинации 🙂

15.08.17
13:42

Сен Тропе не е парти дестинация, това искат да ти кажат хората. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 15.08.17 13:43.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1