Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим20.07.17
13:43
Дядо ми заспиваше с цигарата в устата. Пушеше Арда. Почина на 67 от тумор в мозъка. За мен казваха, че съм най- странния пушач. Понеже не пия кафе, сутрин не ми се пуши. Аз мисля , че последна форма на заклетите пушачи е когато сутрин отворят очите и лапнат цигарата. Всичките ми приятели бяха така. Моите цигари ставаха на мецица, защото разнасях една кутуя по няколко дни. Седнем да пием, около мен заминава един стек цигари. Аз я запаля 1,2 я не🙂 Не отговарях на основните критерии за пушач- когато пиеш кафе и алкохол. Ако отидем на почивка с децата не се сещах за цигара, защото никой около мен не пуши. Много хора са ме питали защо изобщо пуша, след като мога с дни да не пуша. Купувах си цигари, защото имаше моменти в които много ми се препушваше, а не обичах да искам от другите. Да изляза от дискотеката отвън на студа за да пуша? Абсурд🙂 Тотално ги зарязох когато дойдох в Англия и за парламент ми поискаха 11 паунда. Казах си: Това вече е прекалено 🙂 Факт е, че скъпите цигари, и намаляването на местата за пушене помагат за отказването им.
Мнението беше редактирано от Barberian на 20.07.17 13:44.
20.07.17
16:48
Аз съм в потрес,че цигарите са толйова дълбоко в ежедневието на хората,за мен щом на това място,на което се говори ежедневно за здравословен живот и се стига да словесни битки за или против ябълките например,а повечето имат опит с тютюна,то какво остава за останалата част от обществото........
Ама при повечето хора тук тютюнопушенето е минало така че все пак е положителна статистика 🙂
20.07.17
17:21
Като бях малка пробвах веднъж или два пъти и не ми се понравиха, та затова не съм пушила : )
Нашите обаче бяха пушачи и ми беше много тежко, когато всички са вкъщи и ми димят на главата, ставаше супер задушно. Сестра ми е със 7 години по-голяма от мен, така че аз докато разбера какво е то цигара, тя вече беше тийнейджърка и пропуши.
Вуйчо ми също цял живот го помня като пушач, а й доста си попииваше, но преди няколко години го приеха в болница и гледай после как намали алкохола и спря цигарите. Баща ми още не ги е отказал... казвал ми е, че го е страх от абстиненцията... каза също така, че най-вероятно ще трябва да стане нещо много страшно и с него, за да спре да пуши : (
Радвам се, че мъжът ми не е пушач, че иначе нямаше да се разберем с него : P В Швеция е много непопулярно да си пушач, даже той беше учуден, че в България почти всеки е пушач. Те обаче имат една друга гадост - торбичка с тютюн, която си слагаш между устаната и горния венец и смучеш тютюна..... направо сууууупер гнусно...
Аз си мисля, че това е с отказването на цигарите е лесно, ама аз отдавна си казах, че няма да си купувам алкохол за вкъщи, пък почти всяка вечер си пийвам по една биричка 😄
20.07.17
18:14
казано от Веси на 20.07.17, 16:53:
Ама при повечето хора тук тютюнопушенето е минало така че все пак е положителна статистика
Категорично съм съгласен с това и ви свалям шапка,защото сигурно е трудно,просто констатирах.
20.07.17
18:21
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 09:59:
Абе,хора има ли някой тук който не пуши или не е пушил???????????
Аз не пуша и никога не съм (каквото и да било).
20.07.17
18:37
Пушачите имат извинение да клинчат от работа по няколко пъти на ден по 10 минути. От време на време и аз взех да излизам с думите “Отивам да пуша”, макар че не я пипам тая гадост.
Та, ако спрат да пушат, автоматично им намаляват почивките - на тях и на мен. В тази връзка приветствам това да продължат да пушат!
20.07.17
18:39
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 16:48:
Аз съм в потрес,че цигарите са толйова дълбоко в ежедневието на хората,за мен щом на това място,на което се говори ежедневно за здравословен живот и се стига да словесни битки за или против ябълките например,а повечето имат опит с тютюна,то какво остава за останалата част от обществото........
Мисля, че го приемаш доста лично. Всеки е опитвал цигара някога през живота си. Било то една дръпка или цяла цигара.
Имах случай, когато баща ми остави един път запалена цигара и отиде до тоалетната, а аз тайничко си дръпнах - тогава бях на 13 години.
Друга случка - Надали всеки ден може да видите как учителка пуши с две 15 годишни ученички и си говорят за гримове а-у. Тогава всички в класа ми пушиха. Имаше някой от 12 годишна възраст, други те първа се учиха и се хвалиха, трети се караха постоянно с родителите си и искаха някак си да се успокоят.
В България да пушиш от дете не е нещо фатално, както го описваш ти, че си бил потресен, че не знам си какво, че не знам си какво. Имам приятели на по 15-16 години, които менкат цигари с майките си, с бащите си. Или пък, когато спах в приятел и майка му на излизане го пита имаш ли цигари и той каза “имам малко” и тя му даде пари да си вземе. Радвам се, че има родители в този форум, които държат децата си настрана от тази отрова.
ПС: Създадох темата за да попитам каква промяна следва с организма ти, след като си го тровил в продължение на не 1-2, а цели 20-30 години но доста се отклонихме.
А относно момчето дето пита “Защо пушите” - питал съм доста хора. Казват, че им действало успокояващо. Не знам как.
Мнението беше редактирано от Мариян Георгиев на 20.07.17 18:42.
20.07.17
18:47
Разбирам тютюнопушенето и когато имам гости ги заставям да пушат вътре когато няма деца,не че някой се съгласява,не коря никого,личен избир си е това.
Според мен да се възприема за нормално пушенето не е нормално,но както и да е.
За съжаление,майка ми е пушела докато е била бременна с мен,не знам заради това или не,но аз имах тежка астма като малък.
Разбрах,че е пушила бременна с мен съвсем скоро между другото.
И както каза,да и аз съм пушил няколко ьигари,казвал съм го и преди,но по планините като малук от келешлък.
Даже на скоро пуших пура,бах още и усещам вкуса,седмица по-късно.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.07.17 18:49.
Не пуша от точно 15 години (без един ден) - запалих последната си цигара на 21.07.2002 г. на погребението на тъща ми. Отказването на цигарите е най-хубавото нещо, което съм правил за себе си. Мога да разказвам много за това какво е да се пушат по 3, а понякога и по 4 кутии на ден в продължение на години, през какво се минава, докато човек се изчиства, колко силна е психическата абстиненция и как и до ден днешен унищожавам чрез сдъвкване всяка химикалка, попаднала в ръцете ми, освен ако не е метална.
казано от Мариян Георгиев на 20.07.17, 18:39:
А относно момчето дето пита “Защо пушите” - питал съм доста хора. Казват, че им действало успокояващо. Не знам как.
Бъркат причината и следствието. Това, което при пушачите минава за “успокояване”, всъщност е намаляване на нервността, предизвикана от началната фаза на усещането за липса на никотин в организма - усещат началото на абстиненцията. Една цигара наистина намалява това чуство, защото вкарва новата доза наркотик в кръвта, само че уловката е, че преди това именно цигарите са предизвикали нуждата.
Няма нито един смислен аргумент в полза на тютюнопушенето - дори по-малко са от тези в полза на марихуаната, където все пак има два-три.
20.07.17
18:52
Боби,не исках да те споменавам,но до преди малко си мислех,кой ли никога не е пушил преди и ти ми беше фаворита в това отношение,но и ти ме разстреля,казвайки,че си пушил.
По-горе се обсъждаше дали това,че родителите пушат-провокира или отвращава от пушенето децата.
Моят личен пример е:
Майка ми и покойният ни баща са закоравели пушачи,аз и двете ми сестри никога не сме пушили.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 20.07.17 18:55.
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 18:52:
Боби,не исках да те споменавам,но до преди малко си мислех,кой ли никога не е пушил преди и ти ми беше фаворита в това отношение,но и ти ме разстреля,казвайки,че си пушил.
По-горе се обсъждаше дали това,че родителите пушат-провокира или отвращава от пушенето децата.
Моят личен пример е:
Майка ми и пикойният ни баща са закоравели пушачи,аз и двете ми сестри никога не сме пушили.
Баща ми никога не е пушел. Майка ми пушеше по малко, докато бях малък, но после ги отказа и досега не пуши.
Аз пропуших в гимназията - беше модерно, в пънкаро-метълската компания, в която попаднах, алкохолът и цигарите бяха най-безобидните неща дори по онова време. По-скоро трябва да се радвам, че се разминах без по-сериозни зависимости. Връзка с примера у дома аз поне не виждам.
За сметка на това жена ми така и не успява да ги откаже, а за съжаление и голямата ми дъщеря пуши и аз съм безсилен да променя това.
20.07.17
18:58
В кой град си бил в пънкарски среди?
20.07.17
19:03
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 18:52:
Майка ми и покойният ни баща са закоравели пушачи,аз и двете ми сестри никога не сме пушили.
Чак пък никога. Както казах, всеки (най-вече) в детските си години от любопитство е пробвал. Наскоро не помня по коя телевизия пуснаха една статистика, че пушачите вече наближават милиард и 500 милиона.
Както казах и по-горе, свикнах с това. С пушачите, с хомосексуалните, свикнах с всичко.
Колкото и да се вдигат цените на цигарите, да се ограничават местата за пушене и тн. все ще има хора като Андрей Слабаков да претендират по телевизията, че цигарите не вредят на обществото.
Мнението беше редактирано от Мариян Георгиев на 20.07.17 19:05.
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 18:58:
София. 🙂 Бяхме компания от Софийската математическа заедно с още няколко външни индивиди.
20.07.17
19:06
Гледам една таблица в Wikipedia “Списък на страните по потребление на цигари” и какво да видя... България на второ място със над 2,800 цигари за година на възрастен. Очаквах по-големи държави като САЩ и Русия да са в топ 3 но уви... 😄
Мнението беше редактирано от Мариян Георгиев на 20.07.17 19:07.
20.07.17
19:24
Аз съм убеден, че личния пример е много важен. Това, че има непушещи родители и пушещи деца или обратно, не значи, че няма връзка.Аз виждам как синовете ми стават мои копия. Големия вече като му кажа, че нещо не е правилно, той веднага ме контрира с въпроса : Ти защо го правиш? Много по- лесно ми е да ги водя с лични примери,от колкото да им обяснявам колко са неправилни нещата, а аз да ги правя🙂 Когато в България бях нервен и крещях и те крещяха, когато ям на дивана и те ядът на дивана. Примери мога да давам много. Любимият ми цитат е: “Не се опитвайте да промените децата си, променете себе си. Те така или иначе ще приличат на вас.” Незнам кой го е казал🙂
Не пуша, пробвал съм, но не ми харесва. Има един лаф- Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.
Бащата на един приятел, бивш спортист, здрав мъж, не употребяващ цигари и алкохол, почина от рак на 50г.
Дядо ми, заклет пушач и пийняк, дори и в преклонна възраст бе много здрав и си работеше без проблеми. Но един ден го блъска кола и умира.
Гледам да водя здравословен начин на живот, но винаги си имам едно на ум. Никой не е вечен и не знаеш какво може да ти дойде на главата.
20.07.17
19:40
казано от Boby_ на 20.07.17, 19:03:
казано от Bart Simpson на 20.07.17, 18:58:
София. Бяхме компания от Софийската математическа заедно с още няколко външни индивиди.
Значи имаме общи познанйници,от математическата знам само Иво Йончев и коцката,пънкарчета иначе и аз съм висял по попа.
17.05.22
09:23
Това не е вярно има огромна промяна. Аз лично вече дишам по добре, бягам по 3 километра. Пулса ми се нормализира и вече нямам сърцебиене. Спрял съм цигарите само от 6 месеца и промяната е на лице. Няма как до не го споделя, просто не искате да спрете цигарите и си търсите причини. Има смисъм да ги спрете и ще разберете, колко по добре ще се чувствате.
А тук даже може да видиш, какво се случва по месеци и дни след спирането на цигарите. https://how-to-stop-smoking.org/какво-се-случва-след-откaзването-от-циг/
Мнението беше редактирано от Миерослав Вътев на 17.05.22 10:03.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече