Покачване на тегло

Здравейте, бих желал да помогнете малко със сметките. Искам да кача мускулна маса на височина 186 сми тегло 81/82кг - 17 години. От 1 месец ходя на фитнес като преди това съм се занимавал с лостове и т.н. През този един месец бях на 2900-3000 калории на ден, но уви не качих а свалих 2кг. Вече от 2 седмици съм на режим със 3500 калории, но пак не качвам. Та идеята ми е дали да кача на 4000 калории или вече ще е много и ще започна да покачване мазнини а не мускули. Благодаря ви за отговорите предварително.

30.07.17
11:34

На теория би трябвало да качваш на 3500 и до доста. Не ти знам качеството на тренировките и храната, но според мен щом не качваш, значи не ядеш достатъчно. Няма такъв момент на 3500 да сваляш, а а на 4000 изведнъж да почнеш да качваш повече мазно. 500 Ккал е добра стъпка.

Напиши си менюто за един ден

Закуска(8 часа)
6 белтъка разбъркани с извара (50грама)
овесени ядки(около 100 гр)с прясно/кисело мляко
банан, ананас или круша

Предобедна закуска(10 часа)
50 грама ядки-сурови

Обед(12 часа)
300 грама телешко месо
2 големи варени картофа
зелена салата + плод

Хранене след тренировка(15 часа)
200 гр. риба на скара
2 големи варени картофа
зелена салата

Хранене трето (18 часа)
Пуешко филе на скара или варено(около 200грама)
1 купа ориз кафяв
салата зеле и моркови/задушени зеленчуци

Вечеря(8:30 часа)
1 брой големи пилешки гърди на скара или варени
зелена салата

Мнението беше редактирано от Александър Бачковски на 30.07.17 12:14.

30.07.17
12:22

Супер ти е манджата, увеличи само леко количествата. 🙂

Carbohydrate

30.07.17
12:29

я напиши по нутриенти какво се получава
Б-
М-
В-

Б- 210г
М- 60г
В- 470г
Мисля че са така, не съм напълно сигурен.

Първите няколко месеца при напълно начинаещите е напълно нормално да има едновременно сваляне на излишни мазнини и покачване на мускулната маса. Теглото може и да не мърда, но това съвсем не значи, че нямаш прогрес.

Задръж храната така още известно време, например 2-3-4 седмици и следи теглото си. Ако тръгне надоло, увеличи храната. Ако не мърда е окей за първите няколко месеца. После може да увеличиш още нагоре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1