Въже за скачане с тежести в дръжките/утежнено въже. Има ли смисъл от него?

31.07.17
15:49

Здравейте,
Видях, че на пазара се предлагат въжета за скачане, които имат тежест. В единия вариант тежестта се намира в дръжките, а в другия - самият шнур е тежък.
Изгледах доста клипове в youtube, според които по-добрият вариант от двата е този, в който тежи шнурът. Според клиповете, по-голямата тежест на шнурът води до натоварване на предмишниците и раменете.

Искам да попитам дали някой е скачал с такова въже? Има ли наистина смисъл от него? Заслужава ли си?

Аз лично съм скептично настроен, но нямам преки наблюдения... скачал съм и продължавам да скачам с обикновено. Ако някой е запознат ще се радвам да сподели какво мисли.

Благодаря Ви!

Имаме всякакви въжета при нас, като наблюдавам, че хората с техника на скачане, се справят най-добре със “speed rope”.

Въжетата с прикрепени тежести наистина уморяват повече предмишниците, но пък са по-удобни за заучаване на самото скачане.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1