Съвет за тренировъчен план ... ?

02.08.17
09:02

Здравейте на всички.

Тренирам от около година самостоятелно - без инструктор. Трудно ми е сама да си изготвям трен. програма, в началото тренирах цялото тяло, от 3 месеца следвам тази програма от сайта:
https://www.bb-team.org/workout/1356_chetiri-trenirovachni-dni-za-ambitsiozni-zheni
Усещам се че и посвикнах, имам мускулна треска тук таме след трен. Харесва ми да тренирам по план.
Въпроса ми е ... дали трябва вече да я сменя ... или просто да добавям в нея както правя напоследък. Ще се радвам ако ми помогнете с нови идеи ☺.

02.08.17
09:08

Aко програмата ти помага да постигаш поставените цели, това означава, че работи и няма нужда да я сменяш 🙂

Иван

02.08.17
09:14

И с “най-добрата” програмата да разполагате, ако я half-ass-нете - нещата няма да са добре. Хубаво е да се има предвид.

02.08.17
11:03

Принципно ми помага, добре ми е след тренировка стремя се да увеличавам тежестите и да надграждам ... но знам ли все пак чувам че е хубаво да се сменя та за това реших да се допитам. Благодаря ви за мненията. Ще я ползвам като основа и ще се старая да сменям упражненията за да не свиквам с едни и същи, мисля че ще се получи добре ☺.

Мнението беше редактирано от Bubsi на 02.08.17 11:04.

казано от Bubsi на 02.08.17, 11:03:

стремя се да увеличавам тежестите и да надграждам ... Ще я ползвам като основа и ще се старая да сменям упражненията за да не свиквам с едни и същи, мисля че ще се получи добре .

Това, което си написала, отговаря изключително точно на въпроса ти. 🙂

Всяка една програма може да се разгледа като основа, която следва да надграждаш, за да прогресираш. Но въпреки това е добра идея да има вариация.

Не може да каже, че има точно определено време, на което трябва да се правят промени, но е добра идея това да става на около 2-3 месеца. Промяната не е нужно да е изцяло пренаписване на програмата. Може просто да се поразбърка редът на упражненията, някои от тях да се заменят със сходни (например вместо гребане на долен скрипец да правиш гребане с дъмбели), може да се променят интензивността и обемът и т.н.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1