Тренировка само 2 пъти седмично

04.08.17
18:17

Здравейте,
бихте ли ми дали съвети или някоя ориентировъчна програма за тренировки само 2 пъти седмично. Мога да ходя на фитнес само в събота и неделя.
Имам си моя “зала”, в която имам лежанка, лостове с тежести, дъмбели, въжета, пудовка и боксова круша. Целта е ... отслабване. Имам някакъв опит с тежестите и упражненията, така че всяко мнение би ми било от полза.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Сподели повече информация за теб. 🙂

Dizzy

04.08.17
22:31

За отслабване трябва да се обърне внимание на храната.
Тренировките могат да ти дадат допълнителен енергоразход, но не могат да компенсират лоша хранителна култура. Правилната употреба на тренировките е за сила, тонус, издръжливост и други, но не и за отслабване.
Можеш да отслабнеш и без да тренираш, но само тренирайки без да обърнеш внимание на храната едва ли ще си постигнеш целта.

Не съм много компетентен по темата ама знам, че за мацки ппц упражненията на които трябва да наблегнеш а.к.а да станеш по-силна са - всичко което можеш за крака, мъртва тяга, barbell bench press, набирания и кофички.

За тренировъчен план....мисля, че при това положение имаш 2 вариянта- 1 вия е да ходиш по един път на седмица на фитнес 2 рия е да ходиш и събота и неделя, като събота правиш за сила, а неделя правиш дроп серий или супер серий с леки килограми като се стремиш да накараш мускула да “гори” без да се пренатоварваш

Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 05.08.17 00:03.

За силата от моя скромен опит мога да кажа, че периодизацията дава най-добър и бърз резултат. Ето и ориентираовъчна програма с barbell bench press

Цикъл1
1 седмица 3х8 с 20кг
2 седмица 3х7 с 22,5кг
3 седмица 3х6 с 25кг
4 седмица 2х6 с 20кг
5 седмица 3х8 с 22,5кг

Цикъл 2
1 седмица 3х8 с 22,5кг
2 седмица 3х7 с 25кг
3 седмица 3х6 с 27,5кг
4 седмица 2х6 с 22,5кг
5 седмица 3х8 с 25кг

Цикъл 3
1 седмица 3х8 с 25кг
2 седмица 3х7 с 27,5кг
3 седмица 3х6 с 30кг
4 седмица 2х6 с 25кг
5 седмица 3х8 с 27,5кг
    и т.н

За набиранията и за кофичките по същия начин:

Цикъл1
1 седмица 5х10
2 седмица 4х11
3 седмица 3х12
4 седмица 2х10
5 седмица 5х11

Цикъл2
1 седмица 5х11
2 седмица 4х12
3 седмица 3х13
4 седмица 2х11
5 седмица 5х12
    и т.н...

05.08.17
11:54

Така всичко с храненето ми е ясно просто идеята ми беше ако можете да ми дадете насоки какви упражнения да правя през 2 дена - нещо, което да обхване цялото тяло - по -общи.
193 см
135 кг

Dizzy

05.08.17
13:30

https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81869/#p-1276161

Dizzy

05.08.17
13:31

https://www.bb-team.org/articles/5026_sila-navyn

12.08.17
11:11

Здравейте,
намерих фитнес, на който мога да ходя - близо до нас, така че ще може ли да ми дадете някаква примерна програма за човек с обезис, но пък който има опит във фитнеса 🙂

Става дума само за 2 дена - събота и неделя, защото само тогава мога да си позволя да отида....

Благодаря 🙂

1-во Какво е обезис
2-ро Какво имаш предвид с това, че имаш опит в фитнеса....

Така...примерна програма.....смисълът на тренировката е да подобриш физическите си качества, а от там идва и визуалната промяана, замисли се - виждала ли си слаб мъж да вдига 180кг от лег или пък отпусната жена да кляка с 80кг....да, няма и да видиш....Та ся и същественото, а именно как да си направиш тренировъчен план(никой освен теб не е по-наясно със физиката ти и въобще със физическото ти състояние)...Ето какво до направиш:

1-во избираш си три упражнения за крака които ти харесват и са ти лесни за изпълнение ползвайки периодизацията за да прогресираш и да ставаш по-силна в тях

2-ро намираш някой да те научи да правиш мъртва тяга и пак прилагаш стратегията с периодизацията

3-то не се страхувай от barbell bench press-а, спокойно, от лежанката циците ти ще изглеждат по-добре

4-то почивай не по-малко от 3 и не повече от 5 дена

5 -то и най-важно, тренирай редовно и не пропускай нито една тренировка

Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 12.08.17 23:37.

13.08.17
00:56

окей, всичко ми е ясно, само не разбрах защо всички ми говорят в женски род?!?

Gogo

13.08.17
01:07

Просто Ивайло не се е усетил, че Ади идва от Адолф. : Д

Ама радвай се, иначе можеше и да не ти даде насоки! : ДД

Олее....Извинявай чуек....Мале къф съм прост...хахахаха

В такъв случай пробвай периодизацията по схемата горе , но с “мъжките” упражнения докато не попаднеш в застой, аз тренирам от 2 години по този начин (плюс минус още някоя по-различна тренировчица) и още не съм в застой почнах с 40кг incline bench press, сега вдигам 95кг....а, и не ги слушай другите, че като тренираш за сила мускулите едва ли не не растяли, аз преди 2 години бях 58кг сега съм 77 и качих само мускули

Та ето ги и “мъжките” упражнения(изпълнявай ги едно след друго)

1 incline bench press
2 biceps curls
3 standing military press
4 набирания или нещо заместващо набиранията
5 иии всичко което можеш за ръце на което може да се приложи периодизацията

Прави основно тези упражнения, но не се ограничавай само с тях, мен лично ме е яд, че не се научих да клякам и да правя мъртва тяга, а правя само плажни мускули и за това през есента мисля да намеря някой инструктор да ме научи....
Та не прави моите грешки, прави тея “мъжките упражнения ” и намери някой да те научи да правиш мъртва тяга и да клякаш правилно

Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 13.08.17 02:19.

А неделя прави или дроп серии на упражненията които си правил събота или парви интервално кардио с ниска интензивност(пишиш “low intensity hiit” или “tabata for beginers” в тубата и готово) или най добре и двете, абе пробвай и виж как при теб е най-добре, как се чувстваш изпълнявайки ги, как се чувстваш след това, виж кое работи най-добре при теб

Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 13.08.17 02:24.

13.08.17
09:31

казано от Ивайло Златин на 13.08.17, 02:17:

Та ето ги и “мъжките” упражнения(изпълнявай ги едно след друго)

1 incline bench press
2 biceps curls
5 иии всичко което можеш за ръце на което може да се приложи периодизацията

Не говори глупости и не лъжи човека.

Относно автора, наблегни на основните базови упражнение с щанга - клек, тяга, военна, набирания, кофи, лег, гребане.

Относно Иван

1во кое от това което написах е глупост и лъжа?!?!

2ро ти въобще прочете ли ми мнението, защото аз на практика му казах да прави същите неща които и ти си му казал(плюс още няколко) с изключение на гребането със щанга и кофите, също така му казах да не се ограничава само с тези упражнения

3то упражненията които аз тривиално нарекох “мъжки” именно защото обърках човека с жена(по скоро са за плажни мускули и като за начало са супер - личния ми опит го показва) имат за цел да развият натуралната естетика на мъжката физика, какво имам предвид с това - аре научи са да вдигаш 80кг/8 на standing military press, 150кг/8 на incline bench press, да са набираш 8 пъти с 50кг тежест и да вдигаш 60кг/8 на biceps curls пък лятото на плажа като минаваш покрай мацките няма ли да се обърнат след теб, е не винаги ама 100% ш та забележат

и 4то и кво ся, искаш да кажеш, че ако прави нещата горе написани от мене а.к.а да става по-силен в “ключови” упражнения е глупост ли (ако си от онея врътналите спортисти задоволяващи потребноста си да са некфи специални тренирайки целите червени докато не повърнат или не им текне кръв от носа с цел да впечатлят някфи потни чичковци просто няма смисъл да дискутирам каквото и да е било с теб...  )

13.08.17
12:23

Добре,
аз мога да правя мъртва тяга, само с военната преса не съм много на ТИ 🙂 хах...  проблемът е, че не мога да се набирам или да правя кофички, така че ще трябва да измисля нещо друго за тях

А за вместо кофичките тилди опори, също така в тубата има доста клипове с упражнения за това как да се научиш да се набираш  като ето това например

14.08.17
06:40

А за тази какво мислите

http://www.building-muscle101.com/djs-two-day-weight-training-routine.html

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1