04.08.17
18:17
Здравейте,
бихте ли ми дали съвети или някоя ориентировъчна програма за тренировки само 2 пъти седмично. Мога да ходя на фитнес само в събота и неделя.
Имам си моя “зала”, в която имам лежанка, лостове с тежести, дъмбели, въжета, пудовка и боксова круша. Целта е ... отслабване. Имам някакъв опит с тежестите и упражненията, така че всяко мнение би ми било от полза.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим04.08.17
21:29
Сподели повече информация за теб. 🙂
04.08.17
22:31
За отслабване трябва да се обърне внимание на храната.
Тренировките могат да ти дадат допълнителен енергоразход, но не могат да компенсират лоша хранителна култура. Правилната употреба на тренировките е за сила, тонус, издръжливост и други, но не и за отслабване.
Можеш да отслабнеш и без да тренираш, но само тренирайки без да обърнеш внимание на храната едва ли ще си постигнеш целта.
04.08.17
23:21
Не съм много компетентен по темата ама знам, че за мацки ппц упражненията на които трябва да наблегнеш а.к.а да станеш по-силна са - всичко което можеш за крака, мъртва тяга, barbell bench press, набирания и кофички.
04.08.17
23:34
За тренировъчен план....мисля, че при това положение имаш 2 вариянта- 1 вия е да ходиш по един път на седмица на фитнес 2 рия е да ходиш и събота и неделя, като събота правиш за сила, а неделя правиш дроп серий или супер серий с леки килограми като се стремиш да накараш мускула да “гори” без да се пренатоварваш
Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 05.08.17 00:03.
04.08.17
23:47
За силата от моя скромен опит мога да кажа, че периодизацията дава най-добър и бърз резултат. Ето и ориентираовъчна програма с barbell bench press
Цикъл1
1 седмица 3х8 с 20кг
2 седмица 3х7 с 22,5кг
3 седмица 3х6 с 25кг
4 седмица 2х6 с 20кг
5 седмица 3х8 с 22,5кг
Цикъл 2
1 седмица 3х8 с 22,5кг
2 седмица 3х7 с 25кг
3 седмица 3х6 с 27,5кг
4 седмица 2х6 с 22,5кг
5 седмица 3х8 с 25кг
Цикъл 3
1 седмица 3х8 с 25кг
2 седмица 3х7 с 27,5кг
3 седмица 3х6 с 30кг
4 седмица 2х6 с 25кг
5 седмица 3х8 с 27,5кг
и т.н
04.08.17
23:55
За набиранията и за кофичките по същия начин:
Цикъл1
1 седмица 5х10
2 седмица 4х11
3 седмица 3х12
4 седмица 2х10
5 седмица 5х11
Цикъл2
1 седмица 5х11
2 седмица 4х12
3 седмица 3х13
4 седмица 2х11
5 седмица 5х12
и т.н...
Така всичко с храненето ми е ясно просто идеята ми беше ако можете да ми дадете насоки какви упражнения да правя през 2 дена - нещо, което да обхване цялото тяло - по -общи.
193 см
135 кг
05.08.17
13:30
https://www.bb-team.org/forums/viewthread/81869/#p-1276161
05.08.17
13:31
https://www.bb-team.org/articles/5026_sila-navyn
Здравейте,
намерих фитнес, на който мога да ходя - близо до нас, така че ще може ли да ми дадете някаква примерна програма за човек с обезис, но пък който има опит във фитнеса 🙂
Става дума само за 2 дена - събота и неделя, защото само тогава мога да си позволя да отида....
Благодаря 🙂
12.08.17
23:35
1-во Какво е обезис
2-ро Какво имаш предвид с това, че имаш опит в фитнеса....
Така...примерна програма.....смисълът на тренировката е да подобриш физическите си качества, а от там идва и визуалната промяана, замисли се - виждала ли си слаб мъж да вдига 180кг от лег или пък отпусната жена да кляка с 80кг....да, няма и да видиш....Та ся и същественото, а именно как да си направиш тренировъчен план(никой освен теб не е по-наясно със физиката ти и въобще със физическото ти състояние)...Ето какво до направиш:
1-во избираш си три упражнения за крака които ти харесват и са ти лесни за изпълнение ползвайки периодизацията за да прогресираш и да ставаш по-силна в тях
2-ро намираш някой да те научи да правиш мъртва тяга и пак прилагаш стратегията с периодизацията
3-то не се страхувай от barbell bench press-а, спокойно, от лежанката циците ти ще изглеждат по-добре
4-то почивай не по-малко от 3 и не повече от 5 дена
5 -то и най-важно, тренирай редовно и не пропускай нито една тренировка
Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 12.08.17 23:37.
13.08.17
01:07
Просто Ивайло не се е усетил, че Ади идва от Адолф. : Д
Ама радвай се, иначе можеше и да не ти даде насоки! : ДД
13.08.17
02:17
Олее....Извинявай чуек....Мале къф съм прост...хахахаха
В такъв случай пробвай периодизацията по схемата горе , но с “мъжките” упражнения докато не попаднеш в застой, аз тренирам от 2 години по този начин (плюс минус още някоя по-различна тренировчица) и още не съм в застой почнах с 40кг incline bench press, сега вдигам 95кг....а, и не ги слушай другите, че като тренираш за сила мускулите едва ли не не растяли, аз преди 2 години бях 58кг сега съм 77 и качих само мускули
Та ето ги и “мъжките” упражнения(изпълнявай ги едно след друго)
1 incline bench press
2 biceps curls
3 standing military press
4 набирания или нещо заместващо набиранията
5 иии всичко което можеш за ръце на което може да се приложи периодизацията
Прави основно тези упражнения, но не се ограничавай само с тях, мен лично ме е яд, че не се научих да клякам и да правя мъртва тяга, а правя само плажни мускули и за това през есента мисля да намеря някой инструктор да ме научи....
Та не прави моите грешки, прави тея “мъжките упражнения ” и намери някой да те научи да правиш мъртва тяга и да клякаш правилно
Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 13.08.17 02:19.
13.08.17
02:24
А неделя прави или дроп серии на упражненията които си правил събота или парви интервално кардио с ниска интензивност(пишиш “low intensity hiit” или “tabata for beginers” в тубата и готово) или най добре и двете, абе пробвай и виж как при теб е най-добре, как се чувстваш изпълнявайки ги, как се чувстваш след това, виж кое работи най-добре при теб
Мнението беше редактирано от Ивайло Златин на 13.08.17 02:24.
казано от Ивайло Златин на 13.08.17, 02:17:
Та ето ги и “мъжките” упражнения(изпълнявай ги едно след друго)
1 incline bench press
2 biceps curls
5 иии всичко което можеш за ръце на което може да се приложи периодизацията
Не говори глупости и не лъжи човека.
Относно автора, наблегни на основните базови упражнение с щанга - клек, тяга, военна, набирания, кофи, лег, гребане.
13.08.17
11:54
Относно Иван
1во кое от това което написах е глупост и лъжа?!?!
2ро ти въобще прочете ли ми мнението, защото аз на практика му казах да прави същите неща които и ти си му казал(плюс още няколко) с изключение на гребането със щанга и кофите, също така му казах да не се ограничава само с тези упражнения
3то упражненията които аз тривиално нарекох “мъжки” именно защото обърках човека с жена(по скоро са за плажни мускули и като за начало са супер - личния ми опит го показва) имат за цел да развият натуралната естетика на мъжката физика, какво имам предвид с това - аре научи са да вдигаш 80кг/8 на standing military press, 150кг/8 на incline bench press, да са набираш 8 пъти с 50кг тежест и да вдигаш 60кг/8 на biceps curls пък лятото на плажа като минаваш покрай мацките няма ли да се обърнат след теб, е не винаги ама 100% ш та забележат
и 4то и кво ся, искаш да кажеш, че ако прави нещата горе написани от мене а.к.а да става по-силен в “ключови” упражнения е глупост ли (ако си от онея врътналите спортисти задоволяващи потребноста си да са некфи специални тренирайки целите червени докато не повърнат или не им текне кръв от носа с цел да впечатлят някфи потни чичковци просто няма смисъл да дискутирам каквото и да е било с теб... )
Добре,
аз мога да правя мъртва тяга, само с военната преса не съм много на ТИ 🙂 хах... проблемът е, че не мога да се набирам или да правя кофички, така че ще трябва да измисля нещо друго за тях
13.08.17
12:39
А за вместо кофичките тилди опори, също така в тубата има доста клипове с упражнения за това как да се научиш да се набираш като ето това например
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече