04.08.17
20:24
Здравейте,
Нов съм в форума и имам нужда от някои съвети 🙂
От 1 месец горе долу почнах да ходя на фитнес.. целта ми е да изчистя мазнините и да заякна ..и искам да разбера дали храната ,която взимам е правилна ..
От всичко ,което съм прочел досега в интернет(включително и от тука ;д ) и съвети от приятели .. съм разбрал тези неща - трябва да се ядат белтъчини, и въглехидрати .. за да не горя мускули .. и да не свалям повече, от 1 кг на седмица.. та храните ,които ям са следните
За протеин,извара,ядки бадеми месо - Пилешко на скара и варено , Риба , Свинско си хапвах ,но ми казаха ,че не е добре и затова мисля да спирам и него , Телешко и Говеждо .. някои път, когато мога да си ги позволя .. най-често пилешко консумирам.
Сутрин преди тренировка хапвам малко овесени ядки с кисело мляко и 2,3 белтъка и 1 жълтък ,но по-често хапвам 2 белтъка .. защото немога да поема много и ми се драйфа ;д .. та поемам колкото мога
след тренировка .. се прибирам вкъщи, душ.. хапвам протеин ( месо ) с вългехидрати ( за въглехидрати ям зеленчуци ,и ориз ям един път в седмицата ( кафяв ) и картофи варени... също прочетох ,че е добре да се хапва на интервал от 2,3 часа и да се яде 3,4 пъти на ден( това включва ли и закуската сутрин ?) , след като хапна след тренировката.. след 2,3 часа пак хапвам нещо плод ,ядки , извара,картоф .. или нещо друго
и за вечеря си ям някакво месо пак, печено или на скара .. или пък само салата
и ако вечерята ,ако не е на интервал от 2,3 часа ако може би ям по-късно след ,3,4 часа вредно ли е .. кога трябва най-късно да веречям и ако въобще не вечерям или ям само малко вредно ли е?
Тъй като съм фен на месото ( всякакво ) доста често си хапвам,когато мога да си го позволя разбира се с някакъв въглехидрат
Искам да питам още някои неща .. вредно ли е да се яде плод след тренировка смисъл след като хапна .. четох ,че е добре да се яде диня и затова хапвам диня,когато мога .. или е добре да се яде след 2,3 часа някакъв плод след като хапна
За съжаление с всяко ядене хапвах сирене ( краве ) и прочетох ,че сиренето съдържа много протеини ,което добре,но има и доста калории и затова ще гледам да го спирам.
Та имам още няколко въпроса ;д
Когато почивам ... същите храни ли трябва да консумирам,по принцип сутринта когато почивам не закусвам.. направо обяд.. и си ги ям същите неща,причината да не ям е,че ми омръзват овесените ядки и яйцата .. прочетох ,че е гречката също е хубаво да се консумира сутрин .. , но нещо немога да го ям.. казаха ми да пробвам с мед.., но в меда има захар и затова.. не пробвах.
Кюфтета прочетох в сайта ,че също трябва да се избягват... ако каймата е качествена и няма хляб в кюфтета и са на скара стават ли за ядене ако искам да свалям .. и да кажем вечер ако хапвам .. става въпрос за свински кюфтета.
Прясното мляко.. вредно ли е .. понеже има захар,а знам,че е хубаво да се пие за да раста ;д .. та въпроса ми е дали може да се пие прясно мляко и ако може кога..трябва да се консумира.
Манджите вечерно време с някакво месо.. свинско или нещо друго трябва ли да се спрат
Защото само суха храна ми казаха ,че не е полезно да се яде.
От Плодовете .. банана четох ,че съдържа повече захар и не е хубаво да се яде много много.. , ягоди, праскови и .т.н четох ,че са с по-малко захар и гледам хапвам тези .
Соковете ( Queens’s ) от праскова и кайсия вредни ли са защото също съдържат захар :с Ако пия една 1,2 чашка на седмица .. например..
Фъстъци .. вредни ли са също ако искам да свалям килограми .. или трябва само суров бадеми да взимам,ако ги беля и си ги хапвам .. вечерно време някой път... вредни ли са?
Видях,че има тема за тези неща.. да си сметна по дадена формула ..и да знам колко въхлидрати мазнии и белтачини да поемам на ден точно , но въпроса ми е ако не тегля всяко нещо ,което ям.. и като гледам да спазвам горните неща .. има ли шанс да горя мускули ..
Да гледам например да не свалям повече от 1 кг..и да се храня здравословно , взех кантар да се тегля , но всеки път ,като се кача показва различно и не знам дали е верен уж е електронен, но горе долу си ги оправям килограмите пак.. ;д
Защото предполагам ,че и с формулата не е гаранция ,че няма да горя мускули
Та досега мисля,че съм свалил 1,2кг ..
Спрях сладкото може би 1 път седмицата ям сладолед .. някой път ми се случва с сладоледа да хапна 1,2 парчета нещо друго , но рядко .. та ще гледам да не се повтаря..
Хляба съм спрял ..в началото кат почнах да тренирам хапвах черен пълнозърнест ( типов ) на обяд , но и него спрях.. един път в седмицата също само ям .. някакво рогче , рогче и половина.. и не знам дали не правя лошо дори като ги ям един път в седмицата тези неща може би трябва да ги заместя с някакви плодове
Гледам да ям салатите без олио ..
За съжеление не от всичко,което ям мога да махна олиото.. но гледам колко се може.. по- малко ..
И солта също.. спрях.. гледам колкото се може по малко.
Та искам да ми кажете дали съм в правилния път ,четох също ,че кардиото гори мускул затова правя това нещо ( почвам бързо после бавно ( вървя ) и после пак.. 10,15 мин най много някой път стигам 17,18 минути ,но последните минути си вървя по принцип .. четох ,че ако правя така няма да горя мускули.)
Съжалявам,че изписах цял роман,но просто искам да знам ,дали съм на правилния път 🙂
Темата беше редактирана от Walter W. на 04.08.17 20:27.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
04.08.17
21:28
Здравей!
Много си чел, но ти е станала каша в главата, а и някои от източниците, които си ползвал, очевидно са ти дали погрешна представа.
Но няма страшно - важното е, че имаш желание да се научиш, ще помагаме с каквото можем. 🙂
Като за начало, горещо те съветвам да се запознаеш с всички ръководства тук (особено за храненето).
Сега ще отговоря на някои твои чудения:
- не гледай на храната на “правилна” и “грешна”, а по-скоро на такава, която ти дава ценни хранителни вещества и на такава, която е лишена от тях; също така няма храни, които са предназначени за изчистване на мазнини (това ще го научиш от ръководствата)
- дори и да не ядеш въглехидрати, няма да гориш мускул, ако други условия са изпълнени; зеленчуци като краставици и зеле например не е нужно да ги причисляваш към основните източници на въглехидрати
- свинското може да присъства, след като ти харесва
- не е нужно да закусваш, ако не изпитваш потребност; интервалът между храненията може да е по-голям от 2-3 часа; не е нужно да ядеш 4 пъти на ден, ако това е прекалено често за теб
- не е вредно, ако ядеш плод след тренировка
- може последното хранене да ти е 2 часа преди лягане например (да не е непосредствено преди заспиването)
Ползвай търсачката в сайта - ще ти е от голяма помощ, защото е говорено по тези неща тук.
Прочети материалите, които ти дадох и ако имаш въпроси след това, споделяй.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече