Лош ефект от прекаляване с Testosterone Booster Помощ.

Здравейте на всички, казвам се Димитър на 31 г. преди около 5 години съвсем
случайно ме светнаха за вълшебното чайче бабини зъби, та като разбрах че всичко е напълно натурално опитах въпреки че бях скиптично настроен. И ето след няколко дни пиене по схема направо щях да излетя мързела изчезна започнах отново да тренирам с удоволствие, подобриха се концентрацията и настроението, а либидото скочи направо до небесата. Не пропусках да пия чая даже прекалявах и не правех всеки път необходимите почивки, дори го кръстосвах с приемането на екзистерон от капки левзея. Доста време изкарах така като хвалех чайчето на всеки приятел и всички бяха много доволни от него. Преди около 2 години обаче поради прекумерно еакулиране с което редовно злоупотребявах (до 7-8 пъти на ден) получих тъпа болка в тестисите и в областта на кръста придружена с полова слабост. Въпреки това аз продължих да взимам билката като мислех че болката в тестисите е от варикоцеле а болката в кръста от дисковата ми херния. Половата слабост не се оправяше и спрях да пия и трибулуса и левзеята, като с времето забравих за проблема понеже нещата се поуравновесиха.  След няколко месеца влязох в нова връзка и исках да се представя добре, като отново започнах да взимам и бабините зъби и левзеята, но без особенно добър резултат. В същото време след настинка хванах и един остър бактериален простатит и тогава нещата станаха адски зле. Имах трудности с уринирането а половата слабост стана почти еректилна дисфункция всичко това съпроводено от силни болки в областта на тазовото дъно и простата. Въпреки това аз реших че с правилно хранене и подходящите добавки ще се оправя изпих страшно много тестостеронови бустери (трибестан, левзея, разгонен козел) като, колкото повече взимам, толкова повече ме стягаше мускулатурата в тази област. Имунитета ми рязко спадна от приеманите антибиотици, получих дизбактериоза и тежка депресия от цялата картинка. Всички лекари уролози просто вдигаха ръмене и не знаеха какво става понеже всичко на ехограф изглеждаше ок попаднах на лекар хомеопат който ме посъветва да спра да пия всичко и да залагам на необходимите вещества само от храната защото съм се задръстил с добавките които съм взимал. Така и стана след два месеца без прием на тестостероновите бустери състоянието ми започна да се нормализира като все още има какво да се желае. След като усетих че тестостероновите бустери само ми пречат, започнах да го давам по кротко минах на цинк, селен, магнезии и Б-комплекс, като си ги набавях освен от добавки и от храната, много тиквено семе, тиквено масло, бразилски орех. Започнах да си правя контролни изследвания на тестостерона.

07.01.2017 - с тестостерон бустер
Тестостерон 21,98 (референтни 9.9-27.8)
PSA 3.88 реф до 4.0

25.04.2017 от тук без тестостерон бустер
Tестостерон 17,36 (референтни 9.9-27.8)
SHBG 24.700 (референтни 13-71)
Свободен тестостерон 24,60 (референтни 1,0-29,0)
PSA 3.760 реф до 4.0 free PSA 0.906

05.07.2017
Tестостерон 23.52 (референтни 9.9-27.8)
SHBG 42.400 (референтни 13-71)
Свободен тестостерон 35,20 (референтни 1,0-29,0)
PSA 3.850 реф до 4.0 free PSA 0.854

24.04.2017
Кортизол 594,9 (референтни 171-536)
Tестостерон 20,61 (референтни 9.9-27.8)
SHBG 37,900 (референтни 13-71)
Свободен тестостерон 23,30 (референтни 1,0-29,0)
PSA 3.34 реф до 4.0 free PSA 0.68

При последното изследване пуснах един кортизол, който е над горната граница. Дали той може да е причината когато взимам тестостеронов бустер да получавам тези оплаквания. Чел съм че прекалено много тестостерон уголемява простата и от там може да имам тези неразположения. Проблема с негативните ефекти при приемането препарати който увеличават тестостерона са ми от около 2 години. Не взимам всичко е ок, реша ли да започна започват неразположенията. Чудя се изобщо някога да взимам ли понеже виждам че свободния ми тестостерон е в добри граници, но никога не съм имал толкова негативни ефекти от тестостерон бустер, значи нещо не е наред.

Какво бихте ме посъветвали има ли някой от вас който се е сблъсквал с подобен проблем при който тестостерон бустер да му действа негативно. Възможно ли е след много дълга почивка нещата съвсем да се нормализират и евентуално да мога отново да приемам добавката.
Спирам да пиша понеже много се събра, ще се радвам всеки от вас който има отношение по въпроса да се включи.
Благодаря.

05.08.17
21:35

Аз нещо не разбрах, Вие заради тренировките ли взимате бабини зъби и тестостеронови бустери или заради “подобреното настроение”, така да се каже?

05.08.17
21:43

Много хубаво не е на хубаво... на мен ми “звучи” като второто Night Crawler. Може би води до вид пристрастяване...или поне към ефекта уау.

05.08.17
22:12

казано от Веси на 05.08.17, 21:43:

Много хубаво не е на хубаво... на мен ми “звучи” като второто Night Crawler. Може би води до вид пристрастяване...или поне към ефекта уау.

Подозирам, че има и сериозен процент пристрастяване, Веси, но това само авторът на темата си знае 🙂

05.08.17
22:31

Всяка добавка/билка, която влияе върху хормоните не трябва да се приема постоянно. Иначе рецепторите привикват.
Друг е въпроса с колко точно тестостерон може да се справи тялото ви. Тук не важи принципа на Мечо Пух за бурканчетата мед и количеството което не можете да конвертирате до използваем за тялото тестостерон, преминава “на другия бряг” под формата на естроген, който може да ви причини неприятности в един или друг момент.

05.08.17
23:42

Има и нещо друго, активното вещество в чая варира в такива широки граници, че ефекта от него е по скоро никакъв. Надали точно трибулус и лавзея са причина за проблемите ти. Може би консултация с ендрокринолог би помогнала.

Мнението беше редактирано от Splash на 05.08.17 23:46.

05.08.17
23:46

Като цяло изследванията ти са добре и ще се оправиш, но темата е полезна за да се знае, че злоупотребата с тест бустери не е безобидна.

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 05.08.17 23:47.

Gogo

05.08.17
23:55

Е, то чай от бабини зъби колко да е тест бустър. И чай съм пил по разни рецепти, и трибестан на софарма някъв краден на половин цена.., чак толкова фап фап ефект не съм усетил да има.

Иначе за чайчето си пише, че се правят почивки.

Ако искаш да се представиш добре, по-хубу една левитра си вземи от аптеката : Д

06.08.17
00:41

Като стана дума, ако зЕма виагра, ше си кача ли тежестите на лежанка? 🙂)))

06.08.17
01:02

може да си ги качиш тежестите на ....

Момчета темата със самолета не е смешна поне за мен, а и препаратите за които говорите със сигурност знаете че нямат нищо общо, хубаво е да се разведряваме с по някой друг базик ама истината е че не съм пуснал темата за това. Иначе въздействието на бабините зъби е различно при всеки понеже хората които имат по-нисък праг на нервна възбудимост могат да я усетят от по-малко други от повече. Аз си признавам че прекалявах и мисля, че в един момент съм пренаситил рецепторите си към билката, но като цяло нямам никакви признаци за гинекомастия. За естроген не съм се сещал да си пускам изследвания, но ако има смисъл ще го направя. Иначе изледванията за нивата на тестостерона след като спрях да взимам бустерите мисля е добра и на тестостерона и на свободния тестостерон са над средната граница. Стремя се да правя интензивни тренировки и се храня така че, естественно да подържам по-високи нива на тестостерон. Спрял съм да взимам тест бустерите и се чувствам много по-добре, това което ме притеснява е защо получавам дискомфорт в тестисите и бъбреците, взема ли за няколко дни, значи нещо не е наред. Иначе чая от бабини зъби освен активната съставка съдържа и много други които товарят бъбреците, а тестисите произвеждат тестостерон. Дискомфорта в тези органи  ме притеснява. Пия много вода и мурсалски чай за да изчистя това което съм събрал в повече в мен. Нещата се нормализират с времето проблема със самолета го няма вече, но пия ли пак левзея или трибулус дори за няколко дни проблемите идват отново и започва болката в тестисите и бъбреците. Благодаря на хората които споделят мнението си за да са полезни.

06.08.17
19:21

Ами болката в тестисите и бъбреците, може да се дължи и на неизлекувана инфекция на пикочния канал. Ако си прекарал простатит, вероятно не е излекуван напълно. Вместо антибиотици (или след тях) можеш да продължиш с таблетки Мечо грозде на д-р Тошков. Имат дезинфекциращ, антимикробен ефект на пикочния канал и бъбреците. Сега тестостерона ти е доста висок, но в някои изследвания се измерва повишаване (в нормата) и на SHBG Секс Хормон Свързващ Протеин, който свързва и неутрализира голяма част от тестостерона и като е свързан, последният не може да прояви своите хормонални ефекти.

Имаш и леко повишени нива (в нормата) на Простатно-Спацифичен Антиген (PSA), който се използва като туморен маркер за откриване рак на простатата. Едва ли имаш такова заболяване. Но според мен, това, че имаш завишени стойности на няколко различни хормона би могло да се получи и от друго място. Трябва да си сигурен, че нямаш бъбречна и чернодробна недостатъчност, което може да доведе до забавено разграждане и изхвърляне от тялото на различни вещества и хормони.

Та според мен за да си сигурен, че всичко е наред, не е лошо да изследваш за черния дроб АСАТ, АЛАТ, ГГТ, общ билирубин. За бъбреците евентуално урея и креатинин от кръв, както и изследване на урина- седимент и албумин. Може и ехографски преглед на коремните органи: простата, бъбреци, черен дроб и жлъчка, панкреас. Но по принцип изследванията от кръв и урина са по-точни и информативни за някои неща.

Мнението беше редактирано от Миро на 06.08.17 19:23.

Миро, много ти благодаря за поста. Днес направих необходимите изследвания

Креатинин 92 mkmol/L жени < 97; мъже до 50г. < 115; над 50г. < 124
Урея 5.1 mmol/L 1.7 - 8.3
Билирубин - общ 7.4 mkmol/L до 21
АСАТ (GOT) 25 U/L до 37
АЛАТ (GPT) 35 U/L до 42
ГГТ 26 U/L жени 5 - 36; мъже 8 - 61

Урина - 10 показателя * Профил Виж по-долу
Глюкоза (GLU) neg [-] mg/dl нормална
Белтък (PRO) neg [-] mg/dl отрицателен
Билирубин (BIL) neg [-] mg/dl отрицателен
Уробилиноген (URO) 0.1 [norm] mg/dl нормален
PH 6.0
Относително тегло (S. G.) 1.015
Кръв (BLD) neg [-] mg/dl отрицателно
Кетони (KET) neg [-] mg/dl отрицателно
Нитрити (NIT) neg [-]  отрицателно
Левкоцити neg [-] 
Седимент пик. кристали

Пролактин 544.4 mkIU/ml м. 86 - 390 ; ж. 72 - 511

free PSA 0.687 ng/ml
total PSA 3.080 ng/ml до 4,0
Ratio 22.3 %

Тестостерон 18.18 nmol/L м. 9,9 - 27,8 ; ж. 0,22 - 2,90
SHBG Pending
Свободен тестостерон Pending

изследванията на черен дроб и бъбреци, като гледам референтните стойности предполагам са ок.
PSA маркерите са спаднали с доста от както не взимам тест бустери и почти не усещам стягане в областта на малкия таз, мисля да направя няколко процедури в поморие за да го намаля още.
Иначе за тестостерона нормално ли е като за 80 кг. на 31г. със средна физическа активност. Свободния тестостерон и секс хормона ще излязат след няколко дни.
Това което ме притеснява е нивото на Пролактина. В деня на изследването почти не спах, не знам дали това може да се е отразило на стойностите. Нямам признаци на гинекомастия, освен че съм натрупал
малка част мазнини около корема и нямам много хъс в тренировките. Общо взето точно обратния ефект от на тестостероновите бустери, от към либидото също има още какво да се желае.
Ехографа показва микроконкремент 5мм в единия бъбрек, но не изглеждат възпалени. Пикочен мехур ок. В простата има малък калцификат от предишна изфекция.
За няколко дни не взимах абсоютно никакви добавки и болката в тестисите и бъбреците я няма. Чудя се дали е възможно да ме болят не бъбреците а надбъбречните жлези, понеже се товарят от производството на хормони.

иначе в различни капсули пиех
Аргинин
Йохимбин HCI
Бирена мая
Магнезии
Цинк
Селен
D-mannose
Saw Palmeto
и много сребърна вода за да изчистя инфекцията, а с антибиотиците спрях още на втория курс, понеже няма смисъл. Микробиологичните изследвания са чисти, като понякога показват незначителен брой бактерии.

Ще се радвам някой ако може да бутне едно рамо за да изляза от тоя омагьосан кръг. Благодаря.

Тестостерон 18.18 nmol/L м. 9,9 - 27,8 ; ж. 0,22 - 2,90
SHBG 48.400 nmol/l 13 - 71
Свободен тестостерон 37.7000 pg/ml 1.0 - 29.0

Здравей! Извинявам се за късния отговор, но по-добпе късно от колкото никога... Проблема идва от Сао Палметото. Ако още я вземаш тая отрова, по-добре се спри! Има цял форум наречен Propeciahelp.com, момчета пострадали от Финастерид и Сао Палмето влачат с годините и не могат да се оправят. Аз лично пострадах от Сао Палметото и сега 2-ра година не мога да се оправя от тоя ужас! Надявам се да съм бил полезен. Жив и здрав!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1