Просто дневник

08.08.17
06:48

Привет на всички мислех да започна свой собствен дневник,където по-скоро да експериментирам ЗА СЕГА.Не бива да има изненадани ако не е кой знае колко дълъг.
Години 16
Височина 1,80
Килограми 80
Ръка 36/37 само тя ми и гърбът ми са така по-леко изчистени
Цял сваляне на излишните мазнини или по точно показване на поне малко релеф!!!

За днес:
Закуска:кофичка прясно мляко с две големи лъжици мед и то в момента
Обяд:малка купичка таратор с свинско месо(може и да махна таратора ще преценя до тогава) и може да го заместя със малко сирене
Вечеря:Салата домати,краставици с една филия зърнест хляб и малко свинско месо

Тренировка няма да има поне три дни още(понеже фитнеса който посещавам е затоворен).
За утре съм планирал бягане СУТРИНТА на гледно разбира се.И за сега ще има само време за бягане.
Също така имам един въпрос.Има ли нещо лошо ако закуся след бягането но примерно около половин,един час след това?

Темата беше редактирана от Nekav si Tam на 08.08.17 10:15.

Здравей и добре дошъл!

Ще ми е интересно да видя повече последователни дни с описаната храна, така че не пропускай.
Не ти ли е малко?

На въпроса ти: нищо лошо няма, даже е препоръчително да ядеш след като бягаш, а не на пълен стомах.

08.08.17
22:36

казано от Вероника Налбатска на 08.08.17, 15:29:

Здравей и добре дошъл!

Ще ми е интересно да видя повече последователни дни с описаната храна, така че не пропускай.
Не ти ли е малко?

На въпроса ти: нищо лошо няма, даже е препоръчително да ядеш след като бягаш, а не на пълен стомах.

Точно това се чудех дали не ми е малко яденето може би ще увелича до 4 или 5 пъти на ден през 3 или 4 часа.

09.08.17
06:57

Вече пробягах 3км. проблема е,че беше на много почивки.Но сравнение с миналата седмица 2.5 км. си е прогрес.Все пак трябва да увелича издръжливостта!!!
Менюто за днес:
Закуска:Кисело мляко Тонус със 100 грама стафиди
Обяд:3 яйца омлет със салата домати краставици и една или две филии зърнест хляб
Следобедна закуска:1 кроасан (7дейс макс) със една ябълка(честно не знам дали е добре да се смесват)
Вечеря:Манджа :( чушки микс с патладжани и малко около 100 грама кашкавал(което пак не знам дали е добре да се смесва)
А иначе около 18:30/19:00 почти всеки ден с приятели упражняваме изстрели и играем баскет което изразходва доста енергия(направо не ми се мисли като отвори фитнеса) 😄

Мнението беше редактирано от Nekav si Tam на 09.08.17 07:05.

10.08.17
04:52

Здравейте!!!Нямам вече търпение да стане утре понеже на 11ти отварят фитнеса.Позволих си малко отпускане вчера понеже бях на гости и хапнах около 100тина,150 грама бисквити+2 чаши кола въпреки,че от около 2 години почти не пия газирано.Калории не съм смятал но мисля,че като за мен 78кг. около 2000 и горене на 1300/1400 ще е перфектно и ще даде резултат рано или късно.
Иначе за днес менюто е следното:
Закуска:Кисело краве мляко Верея 400 грама и 2 филии пълнозърнест хляб 100 грама(може би)
Обяд:Пиле с ориз на фурна 200 грама и салата домати краставици 200 грама
Следобедна закуска:Кроасан 7дейс макс с какаов пълнеж 85 грама
Вечеря:Кашкавал 200 грама

Калориите който се получават са 1997(тук да уточня,не съм изчислявал колко са ми нужни на ден а колко ще си набавя).Лошото е,че не мога да разбера също колко съм изгорил.Но по мой скромни изчисления би трябвало да горя по 8800 на седмица,абе да ги закръглим на 9000.А аз четох някъде,че 7000 калории се равняват на 1 кг.Ако е така как става този номер,че моите 2000 за днес да правят даже малко повече от 1 килограм???https://www.zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter това е калкулатора!
Само още нещо между белтъчини,мазнини и въглехидрати днес съм създал доста добра хармония или поне аз така си мисля(88 гр. белтъчини,119 гр. мазнини,152 гр. въглехидрати) та понеже целта нали е да намаля въглехидратите според вас много ли са или пък са прекалено малко???

10.08.17
10:48

Обичам ги skillet и не само тях.С такава музика тренирам и се мотивирам. 😄

11.08.17
02:11

Днес няма да бягам,но за сметка на това най-накрая фитнеса отворииии!!! 😄
Което ме радва,честно казано,програмата почти съм я изготвил.И си мисля даже да я направя за 2 групи от тялото.Като мисля така по силово да я карам като след всяка серия или само след 1вата малко да вдигам килограмите на самия уред.
1ви ден:Бицепс,Трицепс
1.Сгъване на дъмбели от седеж 3Х 10,10,10/8(повторения)
2.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3Х 10,10/8(повторения)
3.Бицепсово сгъване с щанга 3Х 10,10/8(повторения)
4.Разгъване на дъмбел зад глава 3Х 10,10,10/8(повторения)
5.Чуково бецепсово сгъване-чукчета 3Х 10,10,10/8(повторения)
6.Лежанка френско 3Х 10,10,10/8(повторения)

2ри ден:Гърди,Гръб(като за гърди мисля да добавя едно упражнение в повече надявам се да не е проблем)
1.Лежанка разбира се 😄 3Х 10,10,10/8(повторения)
2.Придърпване на скрипец зад врата 10,10,10/8(повторения)
3.Лежанка полу-лег 3Х 10,10,10/8
4.Мечка 3Х 10,10,8(повторения)тук е момента да отбележа,че имам генетично леееко изкривяване на гръбначния стълб съвсем леко прегърбен съм,а точно това упражнение го виждам като големия зор.
5.Затваряне на пек-дек машина 3Х 10,10,10/8
6.Придърпване на долен скрипец(малък) 3Х 10,10/8
7.Кросоувър 3Х 10,10,10/8,6(повторения)

3ти ден:ПОЧИВКА!!!

4ти ден:Рамо,трапец
1.Раменни преси с лост(много,рядко съм тренирал рамо,а трапец изобщо досега за това този ден ЗА СЕГА ще се кара малко по-полека) 3Х 10,8,8(повторения)
2.Повдигане на раменете с кабели 3Х 10,8,8 (повторения)
3.Вертолет(естествено със крив лост) 3Х 10,8,8(повторения)
4.Повдигане на рамене с малък лост зад врата 3Х 10,8,8(повторения)
5.Повдигане на дъмбели встрани при наклок 3Х 10,8,8(повторения)
6.Повдигане на рамената с дъмбели за трапец 3х 10,8,8(повторения)

Последния ден ще си го изготвя след ден,два.А сега следва храната за днес.

11.08.17
02:28

Преди да започна искам да кажа,че не меря грамовете на храната си а преценявам на око и поне до тук не греша понеже свалям вече,чисто на празен стомах и изпразнен мехур само по бельо тежа 77,4 кг.!!!Та храненето за днес е следното.
Закуска:4 филии пълнозърнест хляб или по мое мнение 200 грама намазани с маргарин Томи около 80 грама с шунка 100 грама.
Обяд:Пилешко месо печено с кожа 200 грама аз го преценявам като една малка и една средна мръвка със шопска салата със сирене 300 грама(но не съм слагал сол от както започнах дневника на нищо и не усещам липсата).
Следобедна закуска:Голяма ябълка 250 грама. поне за нея ще знам понеже ще е от плод,зеленчук.
Вечеря:Зелева салата 200 грама и една капачка олио която си мисля,че ще се равнява на 15 грама.

12.08.17
07:53

Добро утро!!!
Днес отново пробягах 3км. което се равнява на 12 обиколки в предишното ми училище,но отново на почивки.

:(
Като преди бягането направих 11 серии по 10 повторения коремни преси.Вчера менюто ми се промени доста.Един приятел ми се обади извика ме на по баничка и ааайде.Поне вечерята беше на ниво.
200 Грама пилешко на фурна без кожа със 300 грама салата домати,краставици и около 50/100 грама сирене.Освен това следобед съм на фитнес бицепс и трицепс ще се правят.Освен това не знам защо но усещам леко пулсиране в десния си трицепс.За днес няма да има конкретно меню.Утре обаче ще е различно.

12.08.17
11:08

Още малко стимул!!!💪💪💪

13.08.17
06:09

Привет!!!Вчера не си определих някакво точно меню,но не беше лошо според мен.Обаче днес ще има вече със сигурност и ето какво е то.
Закуска:Прясно краве мляко Верея 1,5,500 мл. и 70 грама стафиди
Тук лошото е,че ще съм на село и ще ям каквото баба е направила :(
Следобедна закуска:Кроасани 2(22 карата) 110 грама
Вечеря :Сом 300 грама

14.08.17
09:25

Олелеееее така брутално се оспах!!! :( Трябваше да бягам сутринта вместо това батерията ми паднала и айде отиде и бягането,но поне ще си направя 3те упражнения за корем в къщи.За днес менюто ми е следното.
Закуска:Прясно мляко Верея 0,5 литра(3%),40 грама пчелен мед(течен) и 100 грама медовини.
Обяд:150 грама салата домати краставици,белтъци 300 грама и жълтъци 100 грама.
Следобедна закуска:НЯМА ДА ИМА ДНЕС тъй като със вечерята ми влизат идеално 88 грама белтъчини и 77 грама мазнини+215 въглехидрати
Вечеря:Пълнозърнест хляб 200 грама 4 филии поне на око така ги преценявам.

15.08.17
08:14

Добро утро!!!Отново не можах да бягам,но УТРЕ ВЕЧЕ СЪС СИГУРНОСТ ще го направя защото вече става 4ти ден откакто не съм.Упражненията за днес са(в домашни условия)!!!

Лицеви:12 серии по 10 повторения почивка 1 минута между сериите и евентуално 15-20 секунди ако забия на някоя бройка,понеже след 60те принципно започвам да умирам. :(

Повдигане да дъмбели от седеж:4 серии по 15/12 повторения те са ми лесни,би трябва дори да увелича тежеста защото 8,9кг.-ви дъмбели не ми тежат много.

Повдигане на дъмбели за трапец:3 серии по 10 повторения до сега не съм правил изобщо за трапец ще видим как е.

Това е тренировката,само не знам дали ми е малко или много понеже се изморявам и се потя много обаче имам усещането,че мога още.А сега ето я и храната!!!

Закуска:Кисело краве мляко 400 грама и стафиди 70 грама.

Обяд:Шунка 300 грама и кашкавал 200 грама

Следобедна закуска:Банани 150 грама

Вечеря😄иня 200 грама и козе сирене 150 грама

Баланса между белтъчини,мазнини и въглехидрати е следния.
164 грама белтъчини дори малко повече от колкото би трябвало да приемам,118 грама мазнини малко по-малко пък от колкото би трябвало да приемам и 121 грама въглехидрати пак малко по-малко от колкото би трябвало да приемам.

17.08.17
15:13

Привеееет!!!Вчера си мислех да се откажа от дневника(понеже никой не отразява и не дава съвети),но си казах ‘’ЗАЩО’’ така или иначе до момента с такова желание си правех хранителния режим за деня и тренирах бягането остана малко на заден план:( .Затова сега ще споделя тренировката за вчера яденето ми беше безразборно или по-скоро занемарено.Та мисля,че ми се получи хубава тренировка като за домашни условия.

1. Упражнение за трицепс име не мога да кажа,но и преди съм го правил 4 серии по 12 повторения:
2.Упражнение за корем име пак не мога да кажа,като преди не съм го правил 3 серии съответно по 12,10,10 повторения:
3.Вдигане на дъмбели от седеж това ми е най-лесно от абсолютно всичко друго 4 серии по 15/12 повторения:
Свърших с тези 3 упражнения за горе-долу 35,40 минути.Сега храната за днес и утре!!!

ДНЕС:
Закуска:Кисело мляко Тонус 400 грама със ядки и сушени сливи микс 100 грама:
Обяд:Бяло пилешко месо,чисто(без кожа варено) 250-300 грама и салата домати,краставици 200 грама(или поне така мисля 😄) :
Следобедна закуска:Кроасани 22 карата 2 броя 110 грама:
Вечеря:Кашкавал Тертер от краве мляко 100/150 грама:
Съотношението между белтъчини,мазнини и въглехидрати е следното.Белтъци 158 грама,мазнини 142 грама,въглехидрати 83 грама.

ЗА УТРЕ:
Закуска:500 милилитра прясно мляко Верея(3%) и 60 грама пчелен,течен мед:
Обяд:Пълнозърнест хляб 200 грама,шунков салам 200 грама и кашкавал Тертер(краве мляко) 100 грама.
Следобедна закуска:Кроасан 22 карата 1 брой съответно 55 грама
Вечеря:Свинско месо(ГОТВЕНО) 200 грама:
Ето го и съотношението за утре.Белтъци 151 грама,мазнини 120 грама,въглехидрати 173.Много хаотично ми се получават всеки ден но гледам ОСНОВНО ПРОТЕИНА и неговото съдържание да е между 140/160 грама.

Мнението беше редактирано от Nekav si Tam на 17.08.17 15:17.

15.09.17
23:20

Такааааа понеже го бях забравил тоя дневник реших маааалко да го посъживя ЗА СЕГА!!!Значи понеже моето желание е да чистя реших да си пресметна калориите и нещо не мога да схвана.Та ето малка статистика за мен.
Години:16
Височина:1,80
Тегло:77 кг.
Ръка:37 Леко изчистени са и двете но трябва още както и ханша и талията които не съм ги мерил и в момента не мога да кажа колко са.
А както казвах изчислих си калориите предполагам правилно. :(
Протеин: 146 грама
Мазнини:68 грама (тука нещо не ми се връзва поне аз мисля,че би трябвало да са малко повече)
Въглехидрати:292 грама(тука съвсеееем не ми се връзва)
fiber-предполагам фибри 25-34 грама
И като съберем всичко това се получават 2361 калории с точност.Но има нещо което не мога да схвана в случая.
(Тези калории се основават на вашето лично TDEE, което е изчислено на 2778 от IIFYM Calculator, минус процента, който сте избрали като дефицит на загуба на мазнини. Яжте по-малко от този номер и изгаряте телесните мазнини за гориво. Яжте повече и ще съхранявате телесните мазнини за гориво за по-късна дата. Доста просто, нали?)

Явно или не мога да схвана тази част или съм наистина МЕГА ПРОСТ!!!Благодаря предварително ако някой помогне.

Мнението беше редактирано от Nekav si Tam на 15.09.17 23:20.

Здравей, не съм сигурен дали ще мога да ти помогна правилно, но мисля, че към момента се основаваш на някакъв калкулатор, който ти дава примерни калории. Според мен лично ако дадените резултати не работят при теб значи има нещо в изчислението което не работи за теб. Вярно си сметнал калориите - спрямо дадените нутриенти в храната излизат толкова. Според мен за периода, в който тренираш би трябвало да си разбрал колко калории са оптимални за теб - т.е. при колко стоиш на едни килограми. Вече спрямо тях можеш да определиш дали да ги намалиш или да ги повишиш в зависимост ще сваляш или ще качваш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1