Качване на чиста мускулна или бълк?

11.08.17
07:39

Здравейте пичове! Имам няколко въпроса относно качването на килограми и кое ще е по- бързо и ефикасно като резултат. Много хора казват, че за чистото качване на мускулна маса( с минимални мазнини) се изисква много време, а и било по- трудно. Но плюсът според мен е, че през цялото време си имаш едно изчистено тяло. Другия вариант е да трупам килограми и да омазня съответно. Този период ще е до февруари, март например и след това чистене. Проблемът при мен е, че наскоро изчистих доста мазнини и в момента се чувствам кажи речи добре изглеждащ 😁. Но също така се чувствам малко слаб. В момента тежа 67-8 килограма и съм висок 182. Не е под нормата, но бих искал да кача още килограми. Относно добавки съм решил да не взимам, поне засега. Не бях тренирал във фитнес от 7-8 месеца, но за сметка на това тренирах баскетбол. Най- вероятно това е причината за изчистването на мазнините (доста тичане на почти всяка тренкровка), а и се храних добре. Искам също да споделя моя прогрес и ако имате възможност напишете един коментар/ съвет отдолу. Бих приел всеки един коментар, независимо какъв е той!
Първата снимка е от вчера. 67-8 кг.
Втората е прогресът. От 78 килограма на 67-8. От ноември до август месец.
Третата снимка е също от ноември и там тежа 78кг.

Темата беше редактирана от Infinity на 11.08.17 07:50.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Carbohydrate

11.08.17
07:54

Браво за постигнатото! Що се касае за съвет,..ти сам вече знаеш отговора, но те е страх да го следваш май...Бълка е от старата школа и вече има къде по-практични решения.

Качвай кг. Не се подвеждай от фитнес гурута с леан гайнз и глупости. Работи базово, тежко и хапвай чисто и здраво. Качи до 90-95 кг и тогава вече орязвай.

за лиин бълк знам една формула(за хора които ходят на фитнес 2-3 пъти седмично)
желано тегло х 33= “А”
умножаваш “А” по 0,8

примерно ти си 182 см висок, да речем, че би могъл га стигнеш 90кг, значи...
90*33=2970 после 2970*0,8=2376, значи приемаш по около 2400 калории на ден, 150-200 грама протеин, тренираш редовно и след 3 години си готов

Мнението беше редактирано от Тедоси Христов на 14.08.17 07:27.

От бълкването няма особен смисъл, особено при натурално трениращ. Тялото си има определен максимум (варира при различните хора) на изграждане на нова мускулна тъкан. Този максимум изиксва някакво количество хранителни вещества и енергия, но 90-95% енергията/храната, която поемаш над тях отива на склад като излишни мазнини (най-вече) или гликоген. Част от излишъка може и да се оксидира, но това навлиза друга тема, тази за това как излишъкът на различните макронутриенти влияе върху работата на организма.

Какъв точно е максимумът ти трудно може да се каже, но ориентировъчно за месец:
- напълно начинаещ - 1-1,5% от теглото си
- средно напреднал - 0,5-1% от теглото си
- напреднал - 0.25-0.5% от теглото си

Lyle McDonald написа материал по тази тема преди няколко дни.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.08.17 14:56.

В тоя случай това което написах по-горе не е ли вярно (ако приема около 2400 калории на ден,тренира редовно и приема по около 150-200 грама протеин на ден, няма ли да “лиийн бълква”) или тази формула и общо взето това което написах е грешно?

Може и да е вярно, може и да не е, но формула, която не взима под внимание нито ръст, нито сегашно тегло, нито телесната композиция, нито тренировъчен стаж, нито... много други неща, със сигурност е най-най-малкото ориентировъчна.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.08.17 09:47.

22.08.17
17:18

Храни се, като увеличиш приема на калории. Яж, правилните храни, много неща има написани за храните. Изчисли си всичко според себе си. Направи си хранителен режим. Тренирай така, че като усетиш мускула, че е напомпен, да спреш, за да не се претренира. Не се хвърляй на големите тежести, прави ги упражненията с правилна техника, за сметка на килограмите, за да няма травми. Не е важно да вдигаш тежко, а да ги правиш правилно, то се усеща, когато мускула който искаш да тренираш се тренира. Големите мускулни групи изискват повече упражнения за напомпване. Малките по малко упражнения.
Успех !

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1