13.08.17
05:51
Здравейте!!!От известно време си правя хранителен режим като всеки ден консумирам около 2000 калории на ден като се стремя да горя до 1300,1400 на ден.Също искам да изгоря излишните мазнини към този момент,започнах със 80кг. сега в момента съм малко над 77.Обаче не мога да преценя какво е най-доброто съотношение между белтъчини,въглехидрати и мазнини,за сега приемам около 90 гр. белтъчини,170/180 гр. въглехидрати и 60 до 90 гр. мазнини.Как ви се струва това количество?
13.08.17
10:02
това са 1620 ккал, както си го написал.....иначе, ако вече си пораснал, съотношението на Б/М/В : 1/1/4
13.08.17
14:42
казано от Carbohydrate на 13.08.17, 10:02:
това са 1620 ккал, както си го написал.....иначе, ако вече си пораснал, съотношението на Б/М/В : 1/1/4
Определно ми даде доста полезна информация.За което съм ти благодарен.Ще упитам да увелича белтъчини и мазнини въглехидратите или ще ги увелича съвсееем малко или ще си останат същите.
Белтъчини - 1.8-2гр/кг
Мазнини - 1гр/кг
Останалото въглехидрат
Мнението беше редактирано от Tumbac на 13.08.17 15:09.
14.08.17
15:44
За да е оптимално съотношението, то трябва да е преценено специално за теб - за твоите тренировки, за твоите вкусови и хранителни предпочитания, за твоето ежедневие и т.н. Това във форума няма как да ти се каже за съжаление. Можеш да го научиш сам, като експериментираш и следиш резултатите или ако работиш с персонален треньор, той да следи за тези неща вместо теб.
Едно е ясно - високият прием на протеин е от критично значение. В общия случай 2 грама на телесен килограм са напълно достатъчни, затова моят съвет е като за начало да увеличиш значително протеина си. 90 грама при 77 килограма са много далеч от оптималното и препоръчително за спортуващ човек. Цели се в около 150-160 грама.
Количеството въглехидрати и мазнини в общия случай и при здрави хора нямат значение, но не може да се отрече, че някои хора се справят много по-добре на повече мазнини и по-малко въглехидрати, докато при други е точно обратното. Експериментирай и виж как е при теб. Може да започнеш с 50:50. Извади калориите от протеина от общите за деня и остатъкът разпредели между въглените и мазнините.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 14.08.17 15:45.