14.08.17
10:59
Привет! Искам да попитам, има ли някой опит с приемането на външни кетони (exogenous ketones), продават ли се на българския пазар и ако да - кои продукти препоръчвате. Благодаря!
14.08.17
11:15
Аз нямам опит, но и не виждам смисъл, при положение, че тялото ги произвежда. Прилича ми на цяла нова серия хранителни добавки за да се движи фитнес индустрията.
14.08.17
11:38
Искам да ги ползвам за по-бързо влизане в кетоза, когато съм прекъснал. Отделно от това, което чета, външното им приемане има доста положителни ползи, дори и да не си на кетоза.
14.08.17
12:16
Най-бързо влизане в кетоза било като караш 2-3 дена на вода. Не знам колко по-бързо би влязъл в кетоза при прием на външни кетони, при положение че тялото още не е изразходвало глюкозата и складирания гликоген.
Аз, разбира се, не претендирам да съм спец по темата, просто чета, опитвам и споделям. Ако пуснеш някакви сериозни доводи съм склонна да си променя мнението. Поздрави
Привет! Искам да попитам, има ли някой опит с приемането на външни кетони (exogenous ketones), продават ли се на българския пазар и ако да - кои продукти препоръчвате. Благодаря!
чувала съм за малинови кетони на различни фирми ,но не вярвам да има кой знае какъв ефект.
14.08.17
14:01
Според мен имат ограничено приложение, а на този етап и при количеството научни данни, които има зад тях - почти никакво.
Виждам смисъл единствено при хора болни от рефракторна епилепсия, решили да тестват кетогенната диета за справяне с проблема. Тогава поддържането на високи нива на кетони, както и малко по-бързото адаптиране към високи нива на кетони ще е от полза. Идеята тук е точно както при приема на допълнително средно-верижни триглицериди - сигурност при поддържането на кетозата, също и облекчаване на режима чрез леко увеличаване на въглехидратите и протеина.
Възможно е външният прием на кетонни тела да има полза при хора болни от Алцхаймер и Паркинсон, както и при елитни спортисти в категории бягане/плуване/колоездене на дълги разстояния, но са нужни още много данни и много време, докато е ясно къде и как би имала полза тази категория хранителни добавки.
Проблемът е, че на този етап данните върху хора са ужасно малко и са неясни. Повечето са при мишки.
Специално за целите на автора на темата - не виждам смисъл. 🙂
Искам да ги ползвам за по-бързо влизане в кетоза, когато съм прекъснал. Отделно от това, което чета, външното им приемане има доста положителни ползи, дори и да не си на кетоза.
Един вид, искаш да си в кетоза докато ядеш банички? 🙂
ПП: Тишо, в качеството си на медицинско лице ли даваш идеи за употребата на този вид продукти от хора с диагнози?
Мнението беше редактирано от Margi на 14.08.17 14:17.