15.08.17
15:48
Здравейте, момиче на 16 съм и от есента се занимавам с фитнес, имах супер резултати, но краката ми леко наедряха. Попринцип клякам с 2 гири по 4 кг, т.e. с 8 кг, 4 серии по 20 пъти. Просто не искам краката ми да наедряват, така не се харесвам.. Бих желала да съм с по-малки, но стегнати мускули и да не са ми едри краката. Какво ще кажете, без тежести ли да клякам? Моля за съвет как да продължа, защото съм много притеснена.. Благодаря 🙂
Две гирички по 4 кг не са тежест, която може да доведе до зачителна (всъщност до каквато и да е) мускулна хипертрофия... малко вероятно е краката ти да са наедрели от това. По-скоро си ревизирай хранителния режим.
Дали ще клякаш с тези гири или без тях е почти едно и също 🙂
15.08.17
19:31
Две гирички по 4 кг не са тежест, която може да доведе до зачителна (всъщност до каквато и да е) мускулна хипертрофия... малко вероятно е краката ти да са наедрели от това. По-скоро си ревизирай хранителния режим.
Дали ще клякаш с тези гири или без тях е почти едно и също
не е точно така), ако в горно положение не заключваш коленете и в долно, не почиваш, то значи стягаш кръвоносните съдове, следователно настъпва хипоксия, следователно имаме хормонален отклик. Това става по-принцип. Дали при нея е така - не знам, само пиша, че става и без тежести....
15.08.17
20:52
...само пиша, че става и без тежести....
Става с преодоляване на усилие, което не значи непременно гирички, да.
С тази подробност, че клякане с 2 х 4 kg е усилие за първокласник.
15.08.17
21:01
...само пиша, че става и без тежести....
Става с преодоляване на усилие, което не значи непременно гирички, да.
С тази подробност, че клякане с 2 х 4 kg е усилие за първокласник.
принципа на “ИЗОТОН” на Селуянов е точно подобен, без тежести).
Иначе, ако приемем твърдението й за вярно и е покачила в краката, значи налице е анаболизма, нали така?!
15.08.17
21:08
...ако приемем твърдението й за вярно и е покачила в краката, значи налице е анаболизма, нали така?!
Покачила е, но не е ясно дали за сметка на анаболизъм. И тъй като знаем твърде малко за режима като цяло, трудно можем да се допусне, че тя знае как да го стимулира. Вероятността да говорим за отлагане на допълнителни мастни депа е значителна.
15.08.17
21:30
...ако приемем твърдението й за вярно и е покачила в краката, значи налице е анаболизма, нали така?!
Покачила е, но не е ясно дали за сметка на анаболизъм. И тъй като знаем твърде малко за режима като цяло, трудно можем да се допусне, че тя знае как да го стимулира. Вероятността да говорим за отлагане на допълнителни мастни депа е значителна.
да, няма как да знаем, дали лъже) или разбира, какво е покачила))