20.08.17
08:46
Когато всичко върви много добре и след това рухваш ! За съжаление минах по този път. Явно е трябвало да мина, сега трябва да се мотивирам, да си направя хранителният ми режим и да влезна в залата. На всички пожелавам само здраве, това е най-важното нещо.
За хранителният ми режим, ще използвам мобилното приложение MyFitnessPal. Има вътре много информация за продуктите с макронутрентите им, а също и баркод четец, което ми върши много добра работа.
В началото ще използвам месо, но след 30 дни прекарани в болница и разговор с лекари, определено месото ще го огранича и след това изключа. Ще се опитам да си набавям белтъчини по друг начин. Тези хормонални меса скапват организма. Не знам, къде е контрола на тази храна и как може да се предлага в магазините. Ще търся вариант за диво месо, ако не намеря, спирам месото, ще ми е много трудно защото 1 кг на ден ми е месото, или по точно ми беше месото в хранителният ми режим. Няма да споделям за яйцата на ден колко бяха. Но не приемах никакъв протеин на прах, набавях си всичко чрез храната си. Хайде нека да започне математиката 🙂
Закуската е готова / прикачена снимка 1 / обядът и той е готов / прикачена снимка 2 /, ще използвам 50-35-15 съотношение / въглехидрати, белтъчини, мазнини /
Приятен и ползотворен неделен ден.
П.С. приключих с храната / прикачена снимка 3 /
Темата беше редактирана от Offline_2017 на 20.08.17 20:58.
Без месо не е чак толкова трудно, по разумно с подбора и количествата на храната и би трябвало да си окей. Успех 🙂
21.08.17
15:16
Връщам се от първата си тренировка след излизането ми от болницата и съм страшно разочарован. Все едно никога не съм спортувал. Силата вече я нямам, мускулната маса също, върнах се в първи клас. Определено тялото за да живее се храни от подкожната мазнина и мускула. Ако бях влезнал в болница с подкожни мазнини сега щеше да бъде всичко нормално, и нямаше да загубя изчистената си мускулна маса, макар, че 30 дни бях на каши, супи, течности и системи. Но както написах преди, явно и през това нещо е трябвало да мина, сигурно Бог ме готви за нещо / реплика от филма “Обратен гард” /. Хранителният режим си го спазвам. Мускула има : мускулна памет, надявам се до края на годината да си възвърна формата и да започна да градя пак, както са казали хората : надеждата умирала последна. Няма да се оплаквам !
Тренировката ми беше кръгова по 2 упражнения за мускулна група включваща :
Гърди, предно рамо, трицепс.
Гръб, задно рамо, трапец.
Странично рамо, корем, крака.
Храна след тренировката :
100 гр овесени ядни.
100 гр сладко от череши.
100 гр кисело мляко.
5 яйчни белтъка
200 гр извара
100 гр кисело мляко
50 гр краставица
Изварата, киселото мляко и краставицата в блендера и се изпива.
Имам 300 гр ориз на фурна с зеленчуци - 100 гр грах, 100 гр морков, 100 гр чушка.
Допълнително 500 гр зеле с 300 гр морков, кълнове - 200 гр.
400 гр пържоли и 200 гр варен зелен фасул.
Това ми е за днес хапването.
50-35-15
Успешна седмица на всички, бъдете здрави !
Мнението беше редактирано от Offline_2017 на 21.08.17 15:20.
22.08.17
16:16
Днес по същият начин мина кръговата тренировка, със сравнително леки тежести. Хранителният режим не се нарушава. След месец ще видя, какви резултати ще има.
Прилагам снимка от мобилното си приложение за макронутрентите си, а вечерта след последното си ядене ще приложа за целият ден.
Часът е 22:38 нужните калории са приети. Прилагам снимка от приложението ми 🙂
Мнението беше редактирано от Offline_2017 на 22.08.17 22:38.
23.08.17
11:14
6 ч ....
Закуска :
Овесени ядки 100 гр.
Череши 100 гр / домашно сладко /
Кисело мляко 100 гр.
5 яйчни белтъка / яйце ХХЛ /
6:30 ч разходка с кучето 6 км
8:30 ч ....
Втора закуска :
100 гр череши / домашно сладко /
200 гр извара
100 гр кисело мляко
/ в блендера /
10:30 ч ....
Трета закуска :
100 гр кисело мляко + 1/2 банан
200 гр извара
/ в блендера /
Калории 1269
Въглехидрати 155 гр
Белтъчини 98 гр
Мазнини 30 гр
..... Следва .....
.... Бях на поход до ” Тракийско светилище - пещера Утробата” - 10 км пресечена местност и ядох на полеви условия ....
100 гр ориз
200 гр зеле / салата /
5 яйчни белтъка /яйце ХХЛ /
200 гр извара
100 гр кисело мляко
.....
200 гр извара
100 гр кисело мляко
.....
100 гр ориз
200 гр зеле / салата /
100 гр свинска флейка
.....
Калории 2829
Въглехидрати 357 гр
Белтъчини 219 гр
Мазнини 60 гр
.... Сега се прибрах от път и имам още калории да си добавя 🙂
Днес тренировката беше поход и шофиране 🙂
.... Ех, мислех след последната доза калории след тежкият преход днес да дремна,че утре / вече днес - ще ставам в 6 ч да си разхождам кучето / но греда, едно от момичетата които тренирам ми се обади да пием по нещо в един клуб. По принцип не смесвам двете неща, / работа и удоволствие/ но беше настоятелна. След час и нещо се прибирам 🙂
Мнението беше редактирано от Offline_2017 на 24.08.17 00:06.
24.08.17
08:38
Сън ... 3 часа.
Много зле .....
Време е да си приготвя храненето за деня. Кучето ми е разходено, имам 2 хранения до сега ... после ще дремна
🙂
......
До този момент общо хранения : 11:20 ч ...
100 гр овесени ядки
100 гр кисело мляко
200 гр извара
100 гр кисело мляко
.... Лягам да спя 🙂
Събудих се .... Не сам 🙂 смарт гривната ме събуди с вибрация 🙂
Отговорих на няколко коментара във форума. Сега ще хапвам.
После ще напиша, някой неща .... Относно пътят който съм минал, за помощта към хората, да не правят грешките, които всеки е правил в началото .... и да предпазиш хората от тези грешки.
......
Мнението беше редактирано от Offline_2017 на 24.08.17 15:21.
24.08.17
11:33
Няма да се правиш на скромен...добитък си с тези ръце!
Преди болницата бях много добре, сега съм много зле. Дано до края на годината да си върна формата. Лягам да се възстановя от похода и от снощната глупост след полунощ / да ходя по клубове / прецаках си деня с тези 3 часа сън!
На мен ми е малко странно как след месец, по твоите думи, в болница, все още се тревожиш за мускулите си и ги смяташ са първостепенни.
Ако ти се споделя, защо лежа толкова дълго?
24.08.17
15:16
На мен ми е малко странно как след месец, по твоите думи, в болница, все още се тревожиш за мускулите си и ги смяташ са първостепенни.
Ако ти се споделя, защо лежа толкова дълго?
Инвестицията в себе си, е най-добрата инвестиция. Става ти начин на живот, рутина, навик и така от 15 г. За първи път влизам в болница. Поддържах 5 дни 39.9 и нямаше сваляне. И така още 15 дни в болницата се бориха да я свалят, правиха изследвания за вътрешна инфекция, но не откриха такава. Съмняваха се за ухапване от кърлеж и тези изследвания се оказаха отрицателни. Не откриха причината. Но свалиха температурата с орални и венозни антибиотици.
Та това е .... / тялото е нашият храм, трябва да се грижим за него / .... 🙂
24.08.17
15:26
Абе почти 40 градуса температура е отвратително нещо, но щом е била само тя, а нищо друго не са открили, пак е добре. То вдигането си има причина винаги, но знае ли човек при теб какво е било. Защото така написано “тежко боледуване” си мислиш какво ли не-сложни оперативни намеси, хепатит, усложнения някакви, т.е. засягане на органи и оставяне на поражения. Въпреки да си се чувствал доста зле, може да не си бил толкова тежко болен, сравнено когато се чувстваш уж по-добре, ама гадината яде отвътре и сее проблеми за в бъдеще.
Жив и здрав и с тежестите напред :-)
Мнението беше редактирано от Деян на 24.08.17 15:44.
24.08.17
16:00
Абе почти 40 градуса температура е отвратително нещо, но щом е била само тя, а нищо друго не са открили, пак е добре. То вдигането си има причина винаги, но знае ли човек при теб какво е било. Защото така написано “тежко боледуване” си мислиш какво ли не-сложни оперативни намеси, хепатит, усложнения някакви, т.е. засягане на органи и оставяне на поражения. Въпреки да си се чувствал доста зле, може да не си бил толкова тежко болен, сравнено когато се чувстваш уж по-добре, ама гадината яде отвътре и сее проблеми за в бъдеще.
Жив и здрав и с тежестите напред :-)
Да вдигал съм 38°С и не се чувствам добре, все ме носи на сън.
На 39.9°С беше нещо ужасно. Бях обезводнен и колабирах, макар, че пиех по 6 л течности. Втрисане и потене. Като потене / все едно си под душа с тениска/.
26.08.17
10:49
От 2 дни съм на вила в Родопите. Тук ще съм до неделя. Повечето ми приятели спортуват, за това храната ни е “избрана” 🙂.Снощи бяхме на маса с местни хора, намерихме си диво месо от прасе. Цената е просто смешна, за това си поръчах 100 кг.
3 лв килограма.
Няма нищо различно в хранителният ми режим. Държа още високи въглехидрати, така ще бъде до края на годината. След това ще коригирам, защото ще започна много да омазнявам. Макар, че съм бърз метаболизъм и имам активен физически живот. Тук няма място където да се тренира. Обмисля се вариант да си направим едно кътче, защото тук идваме често.
Спокойствие, чист въздух и през повечето време сме в басейна.
Това е за сега ....