29.08.17
21:45
Добър вечер на всички.Бих искал накой да изкаже професионално мнение за следното.Тъй като страдам от подагра а съответно искам да тренирам и да качвам маса.как мога да направя това след като протеина е противопоказен в по големи количества.Ако има нещо което мога да вземам или какви храни ще ми помогнат да достигна тази цел ще съм ви задължен за информацията.Благодаря на всички отзовали се.
30.08.17
10:09
Привет Петър,
Мога да посъветвам като за начало да опиташ да напаснеш количеството протеин, което приемаш със стойностите на пикочна киселина.
Високият прием на протеин е от полза за изграждането на мускулна маса, но можеш да постигнеш добри резултати и с по-нисък прием.
Може да опиташ като за начало с прием около 1.3-1.5 г на телесен килограм. След 10-тина дни си пусни едно кръвно изследване и в зависимост от нивата на пикочна киселина, може да увеличиш или намалиш количеството протеин.
Може да намалиш малко месото и да наблягаш повече на млечните храни (пий повече прясно мляко ако го смилаш добре и нямаш лактозна непоносимост), яйцата и някои риби (сьомга, тон, бяла - тези мисля са окей при подагра). Не забаряй, че не само животинските храни доставят протеин. Ядки, овес, картофи, боб, леща, грах... все храни, които не са супер богати на протеин, но пък допринасят за общото количество за деня.
Просто ще трябва да поекспериментираш малко и да следиш как храненето и промените, които правиш, се отразяват на пикочната киселина.
01.09.17
18:52
Благодаря за отговора.Мисля да взема на USN muscle anabolic all in one там има и креатин и бцаа и амино но да не вземам това което пише а по малйо и да набавям повече протеин от това което изброихте.добра идея ли е или да си взема просто един обикновен протеин че засега тренирам без добавки и възстановяването и енергията ми не са на ниво.
01.09.17
20:08
В твоя случай не препоръчвам да взимаш протеин като хранителна добавка. 1.3 или 1.5 грама протеин на телесен килограм съвсем спокойно можеш да си набавяш от храната без проблем.
Ако възстановяването и енергията куцат, не е заради липсата на добавки, повярвай ми. Търси причината другаде. В повечето случаи става дума просто за ненапасване на тренировъчния обем и интензивност и възможностите за възстановяване.
Или подобри възможността да се възстановяваш (прегледай дали са ниво сън, стрес, хранене), или намали тренировъчния обем така, че да пасва на възможностите ти (като за начало най-лесно можеш да намалиш общия брой серии на седмица за мускулна група).
Пфффф, Какви протеини на прах, какви 5 лв. Топ приоритет трябва да са ти здравните показатели. Какви 1.3 гр протеин, като си болен какво значение имат мускулите ти, които и без това подозирам че не ти вършат много работа. Вместо да се правите на чичо доктор а форума, вземете дайте някакъв читав съвет на хората, та да си оправят приоритетите. Само идиот мисли за образа в огледалото когато е болен. Момче, питай как да си здрав, не как да ставаш батка въпреки болестта си.
03.09.17
00:04
Margi айде малко по сериозно.значи като имам подагра да не тренирам нищо и да не приемам протеини и ......стига глупости.кой ти говори за ставане на културист или батка ли там какво каза.с подагра съм от много време.знам какво се яде и какво не.но също така искам да се развивам и ако мога да сложа някой друг мускул в повече няма да е зле.Имам въпрос също така свързан с храненето в тренировъчни дни и почивни.Днеска си взех протеин на USN whey precision complete .Интересува ме преди тренировка да го вземам ли или само след.да се яде ли въглехидрат преди тренировка или не.след тренировка заедно с протеина чета че е хубаво и един банан с мед.вярно ли е.и метаболитния прозорец отворен ли е дори и ако сеърша тренировката и отида на пътека да бягам 20на минути или по добре веднага след силовите тренировки да се взема.В не тренировъчни дни кога е най добре да се взема.Като ядене наблягам най често до яйца.от време на време и месо.ориз и картофи варене са ми по основни ястия заради болеста ми.ядки и банан следобяд също приемам.как е най добре да се взема протеина преди или /и след тренировка и дали и нещо към тях трябва да се яде.благодаря ви.
03.09.17
07:53
Тялото има много по- малка нуждс от протеин, отколкото мислиш. Дори с минимално месо и животински продукти, може да си набавяш 1,5 че дори 2 гр. На кг. протеин. А защо ти е толкова много е друг въпрос. Достатъчно за пълноценно хранене е 0.8 на кг