01.09.17
17:07
Здравейте. Знам, че каквото и да кажете тук, ще е най-добре да се консултирам със специалист, но бих се радвал да чуя вашите мнения, тъй като съм обикалял доста болници и тем подобни и малко ме е страх от “специалисти”. Все пак, ако можете да ми препоръчате добър такъв (в София), не се колебайте. Към проблема - преди 3 години след лоша загрявка започнах упражнения за гърди. Бях на машина, тъй като лежанката беше заета. Всичко беше нормално до момента, в който при пускане усетих леко парене в дясната част на гърба и рязко схващане. Не беше някаква остра болка, по-скоро притъпена и разсеяна. От тогава насам имам едно пукане в дясната горна част на гърба придружено с лека отпадналост в рамото. Болка няма, а просто една особена слабост, усеща се като прищипан нерв. Интересната част - наскоро ми оперираха лявото рамо, след като го извадих за пореден път на тренировка по бокс, при което ми се наложи да си огранича тренировките на горна част почти до минимум за около 3 месеца. Това, което забелязах - при повече тренировки на рамото го чувствам много по-силно и това изтръпване го няма. Имах един период здраво трениране бокс + фитнес между 4 и 6 пъти на седмица - тогава се чувствах много добре. Сега след въпросната почивка, предполагам защото му идва в повече и не може да навлезе в ритъм, усещам тая изтръпналост повече от обичайното. Освен това - в момента, заради операцията, не мога да тренирам със собствена тежест. Пазя се - много леки раменни преси с леки килограмчета или даже ластици. Забелязах, че при повече тренировки със собствена тежест - всякакви видове набирания + кофи, болката е много по-лека. По време на каквато и да е тренировка няма проблем (може би защото съм загрял), след това се усеща пак. Често, когато се опитвам да плъзна ръката с лакът, сочещ нагоре по посока на гръбнака надолу (като си разтягам), се чува едно много звучно изпукване (не е съпроводено с никаква болка). Ако изчакам час-2-3, мога пак да го изпукам по същия начин. Има много по-силно такова също като си мръдна цялата дясна част на гърба нагоре със самите гръбни мускули (рамото+дясната плешка). Та в общи линии, това е. Ще се радвам да чуя мненията ви, благодаря за отделеното време.