05.09.17
22:57
Здравейте, първо да разкажа малко за себе си. Аз съм Дани на 16 години, висок около 1,65 и тегло около 53кг. Занимавам се с трениране от 7-8 месеца без протеини и др. хранителни добавки. От както съм почнал да тренирам не съм качил килограми. Но пък релефа ми е сравнително добър. Тренирам повече на лостове. Не спазвам хранителен режим, но пък избягвам пържено, сладко, сладоледи. Нямам много подкожна мазнина мисля, че около 7-8%. Та реших да почвам да взимам някакви протеини за покачване на маса. Четох тук-там, насочих се към суровачния протеин, но сега въпроса ми е друг - КАКЪВ ТОЧНО СУРОВАЧЕН ПРОТЕИН ДА ВЗИМАМ?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим06.09.17
07:47
Привет Дани,
Виж сега. Това, че взимаш протеин като хранителна добавка съвсем не значи, че ще покачваш мускулната си маса. Да, протеинът като хранителен елемент е от съществено значение за изграждането на мускулна тъкан, но ако храненето като цяло не е на ниво, особено значим ефект от добавките няма да видиш.
От друга страна, при тегло от 53 кг, съм убеден, че нямаш нужда от протеин като добавка. Не че не можеш да си вземеш, но за теб е препоръчително да си набавяш около 100-110 грама протеин на ден, а това количество е изключително лесно да си набавиш чрез храната.
Написал си, че не спазваш хранителен режим, което разбирам, че не обръщаш внимание на това колко ядеш и колко протеин си набавяш от храната. Моят съвет е да обърнеш внимание първо на това. Да пресметнеш грубо колко протеин успяваш да си набавиш чрез храненето, да помислиш какви възможности имаш да подобриш храненето си и чак след това да мислиш за протеин и други добавки.
Ако се затрудняваш, напиши тук какво си ял през последните 2-3 дни, възможно най-подробно и ние ще помагаме.
И понеже през годините съм разбрал, че някои хора трудно променят решението си, когато си наумят нещо (и аз често съм така), ето ти препоръка за добър продукт, с който можеш да тестваш - Scitec 100% Whey Professional.
Няма да навреди да опиташ, просто не очаквай чудеса. Ще се повторя и ще кажа, че моят съвет е първо да обърнеш внимание на храненето си, след това на добавките.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.09.17 07:47.
06.09.17
12:48
Привет,
Искам първо да благодаря за съветите, които ми дадохте.
Знам, че като взимам протеини без добро хранене, няма как да има голям ефект и да се случват чудеса с тялото ми.
Преди съм опитвал с хранителен режим, но и така не ми се получи. През последните 2-3 дни мисля, че съм ял кюфтета, малко агнешко месо, печени и варени картофи, супа пилешка и бял хляб. Но тъй като наскоро си сложих брекети, някои храни, ядки и други твърди храни не мога да приемам. И сега ще ми е трудно да спазвам хранителен режим. Надявам се от протеините да има след време някакъв видим ефект. Затова съм се насочил към тях.
Мнението беше редактирано от Дани Йорданов на 06.09.17 12:53.
06.09.17
13:30
Разбирам. Протеинът обаче може да е от полза, може и да не е.
Ако успяваш да си набавяш достатъчно от храната (например си набавяш 100-110 г), то добавянето на още отгоре едва ли ще има някакъв ефект. По вероятно е да няма никакъв, що се отнася до покачването на мускулната маса.
Ако не успяваш да си набавяш от храната (набавяш си например 70-80 г), то добавянето на 1-2 дози от добавката вероятно ще има много добър ефект.
Винаги е по-добре ако успяваш да си набавиш всичко от храната. Няма нищо грешно в това да пиеш протеин като добавка, просто не трябва да оставаш с грешно впечатление, че само от протеина зависи всичко.
Протеинът е едното, но за повече сила и мускулна маса също трябва:
- общото количество храна за деня да е достатъчно, не само протеинът
- храненето да ти доставя и достатъчно витамини, минерали, есенциални мастни киселини и други.
- сънят да е с добра продължителност, редовност и качество
- стресът да е в приемливи граници
- тренировките да са правилно изградени и да дават достатъчно добри стимули за мускулен растеж
Ако искаш опитай с продукта, който препоръчах по-горе. Няма да навреди. Но обърни внимание на храненето и тренировките. 🙂
06.09.17
14:18
Не мога да кажа, че си набавям точно 100-110г протеин, тъй като всеки ден храната ми е различна. Но не минава ден, без 1-2 купи кисело мляко, но мисля ,че не е достатъчно.Тренировката ми е само на лостове и с ластик. За тренировката няма какво да споря, при нея съм напълно стриктен.. Тренирам достатъчно добре като се има впредвид, че със собствено тегло. Почивката ми е Сряда, Събота и Неделя. През останалото време тренирам. Не тренирам със тежести, тъй като преди месец-два ми откриха херния и ме е страх.Сънят ми не е по-малко от 8-9 часа, понякога и повече. Стресът при мен го няма. Единственият ми проблем сега е храненето. Затова мисля, че с протеини ще ми е по-лесно и ще видя скоро време да закупя продукта посочен от Вас.
Мнението беше редактирано от Дани Йорданов на 06.09.17 14:21.
06.09.17
15:12
Друга тема- искам да попитам каква е разликата между Scitec i Scivation и кой е по добър?
Мнението беше редактирано от Дани Йорданов на 06.09.17 15:12.
06.09.17
17:48
Питаш за разлика между производители и макар това да не е грешно, в повечето случаи не може да се отговори на такъв въпрос.
Причината е, че всеки производител има както добри, така и лоши продукти. Не е редно всичко да се слага под общ знаменател.
Като цяло, Scivation е с по-добра репутация и бих заложил на тях като качество. Scitec пък са по-бюджетен вариант и макар за повечето си продукти да използват нискокачествени суровини, особено за витамини и минерали, то протеинът им, който ти преопръчах по-горе, според мен си заслужава като за цената, на която се продава.
На практика едва ли ще усетиш разлика. Вземи този на Scitec като за начало. По-натам ако държиш да тестваш друг продукт, може да смениш.
06.09.17
22:26
Добре, а като взема протеина по 30 гр. да ми е дозата или се изчислява колко трябва да ми е една доза?
07.09.17
04:40
Виж блога Как да пия протеиновия си шейк? за повече и по-подробна информация относно употребата.
07.09.17
11:35
До кога е намалението на протеина?
07.09.17
11:39
Не се предвижда промяна в цената скоро време.
08.09.17
00:10
Как ще има повече ефект- ако пия 3 дози- сутрин, преди и след тренирока или 2 дози- сутрин и след тренировка.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече