08.09.17
11:26
Здравейте! От доста време се чудя и реших да напиша една тема тук та.. когато ходя на фитнес и там тренирам около 2 часа и след това имам тренировка по футбол, все едно правя крадио около час и половина и всеки път като се прибера и се тегля съм смъкнал около половин килограм.. въпросът ми е дали освен мазнини губя и мускулна маса и ако губя какво трябва да променя? Благодаря предварително
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.09.17 18:19.
Вода губиш основно. Даже много малко е 1 кг за 3.5 часа активност. За интензивна тренировка час- два трябва да изпотиш 3-4 литра 🙂 Мазното и мускула не се топят толкова лесно за 1 ден.
Тренирай си спокойно, пий БЦАА преди и по време на тренировка ако толкова се притесняваш за мускулите си и си от тези, дето трудно качват и лесно свалят.
08.09.17
12:31
Миналата година и то при по-леко тегло от сегашното, т.е. нямах и 100 кг. тогава, за около един час макс в залата /основно 5 - 10 мин. леко кардио на пътечка и по около 5 серии клек, лег, раменна и дърпане за гръб на скрипец, някой кросоувър, плюс по 1-2 серии изолиращи за ръце/ свалях от 800 гр. до 1 кг. Тежестите настроени като за 8-10 макс повторения.
Но то зависи и човек колко е “дебел”. Ако е хилка, едва ли ще свали 3-4 кг., дори и с по-продължителна тренировка във фитнеса плюс футбол. Когато бях лек като младеж, освен някаква вадичка по лицето, като цяло почти не се потях. А сега, тръгна ли да тренирам с тежести..........ц ц ц! На лостовете на площадката го няма това, макар и да се уморявам накрая. Може и да е от факта, че с тежестите обикновено си в затворено пространство и ако не е ок охлаждането, просто тренираш на жега, което допълнително те поти здраво..
Мнението беше редактирано от Деян на 08.09.17 12:49.