Дни, които не можем да заспим

KD

09.09.17
03:43

Здравейте, на всеки от нас се случва да имаме някой ден, при който не можем да заспим. Било заради нерви, вълнение, глад, горещина и т.н. До сега не се бях запитвал, но ще се радвам ако някой ме посъветва какво да правя. Значи тази вечер за първи път си легнах много рано в 21:00, защото ми се спеше, но до 3:30 се въртях и въртях, и въртях... Най-накрая се отказах и се питам, сега като имам тренировка, дали ще ми повлияе на това ? Смисъл на възстановяването след като не съм спал.. бях отпуснат през цялото време, ама нищо не ставаше.. След неуспешни опити и 5-6 пъти ходене до тоалетна, най-накрая се отказах защото ме хванаха и нервите. Та моя въпрос към вас е, какво да правим когато се случи такова лошо нещо при нас ? Трябва ли да не тренираме или да намалим тренировките ? Как да не сме уморени през целия ден, само защото не сме успели да спим ? Ще се радвам да чуя вашето мнение.

Зависи от много неща, като например дали е епизодично или пък обратното - дали се наблюдава притеснително често.
При първото, ако се е случило веднъж за един месец например, не би трябвало да окаже кой знае какъв негативен ефект върху тренировката, но все пак зависи  и от нея. От тренировка до тренировка има огромна разлика.

Ако се наблюдава по-често - 1-2-3 пъти всяка седмица, то тогава вече ще има влияние и върху тренировката и възстановяването. В такъв случай обаче приоритет не би следвало да бъде “дали да тренирам или не”, а да се установят причините за недоспиването и да се работи по отстраняването им.

Аз пия чай от жълт кантарион когато не мога да заспя

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1