14.09.17
10:00
Какви са ви нагласите за таз годишното издание на господин Олимпия 🙂 Нещо като топ 5, да речем... Ето как горе-долу виждам класацията аз:
1. Ф.Хийт
2. Декстър Джексън
3. Седрик Макмилан
4. Шон Роден
5. Рами
6. Уилям Бонак
7. Рули Уинклар
Разбира се, търпи корекции, най-малкото защото тази година всички се изпокриха в последния месец и реално имам по-добри наблюдения над чичо Декстър и чичо Флекс Уилър. Впрочем аз искам Декстър да спечели, защото тази година се фокусира само върху олимпията и успя да качи повече маса от предходни години. От друга страна прекият му съперник Шон Роден имаше проблеми с ченето и известно време нямаше възможност да се храни както трябва, което както знаем не е без значение.
Ясно е, че който от гореизбриените чукне правилната кондиция, той ще спечели. Уви, това не вярвам да е Рами, не и докато тренира в Катар с Кемъл крю и не говори разбираем английсми. Стискам палци Декстър да избухне и да измести Фил, но не вярвам, че годините му (48) ще му позволят повече от 2ро място. Седрик е много мощен.Спечели и Арнолд Класик тази година - не е малко, предвид, че е изтеглен рано и има време за качествена подготовка за Мр.О, т.е. реално може да измести Декстър, че дори и Фил. Бонак като нищо може да изпревари Роден в моята класация. Абе, тази година се заформа интересна Олимпия.
Вие сте...
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНе ги следя както едно време, когато Рони беше властелина, но видях сега резултатите и някои снимки. Фил има много красива мускулатура, но има нещо заради което винаги ще го слагам след други велики културисти, без значение колко титли ще има.
Това което при него е минус за мен лично е доста важно за една перфектна физика и това е, че има тесен раменен пояс и колкото и да качва мускулна маса в раменете, което помага разбира се, но няма как напълно да компенсира с повече обем в рамената.
Моите уважение към Фил, физиката му е много красива и заслужено печели, но никога не може да бъде по-добър от Флекс Уилър примерно с който са го сравнявали. Точно заради това което по-горе изтъкнах и то е част от генетиката и костната структура.
Флекс винаги ще е по-добър за мен във всички пози в които се вижда ширината на раменете и Х-пака, а и това и запазената марка на Флекс, точно тази Х-форма, супер изящна и пропорционална.
Ще покажа и снимки, за да може най-добре да се разбере за какво говоря. Мисля, че Фил тази година е покачил доста маса в раменете, точно с идеята да подобри баланса и той знае, че това му е минус. Освен това малко не ми хареса на Фил и височината на раменете, той има късо отрязани рамене и това също много се вижда !
Започваме с тази снимка, дори и в поза двоен бицепс се забелязва, че има по тесни рамене: (О Боже тоя форум не е мръднал за толкова години дори върви назад, не мога да качвам снимки директно със линк и да се показват в самата тема и да мога да си пиша под и над тях) Ще ги кача като линкове:
http://www.fisicoculturismototal.com/wp-content/uploads/2017/09/170901.jpg
Най-широко гръб отпред, няма спор, мускулатурата му е много красива, но дори и с добавената маса в раменете пак се вижда, че не е достатъчно широк ...
http://www2.ronnie.cz/_img/_data/clanky/foto/0028244/ronnie-cz-3bbb93.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DJ5P5dxW4AA7oZl.jpg:large
Тази от миналата година трябва да е, точно в тази поза най-много му личи този недостатък:
https://fitnessvolt.com/wp-content/uploads/2017/08/2017-Mr.-Olympia-List-696x392.jpg
Тук също си личи добре:
http://www.evolutionofbodybuilding.net/wp-content/uploads/2017/06/phil-heath-kai-greene.jpeg
Освен това Фил има и по къси ръце, навярно за това и рамото му е по-късно:
Ето и разликата с Флекс, видно е, че Фил е с по-тесни рамене, по-къси ръце:
https://s3.amazonaws.com/ukmuscle.ips/monthly_09_2012/post-63520-143614504999_thumb.jpg
И запазената марка на Флекс:
https://i1.wp.com/www.musculation-halteres.fr/wp-content/uploads/2017/08/flex-wheeler.jpg?ssl=1
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 18.09.17 01:08.
Много от участниците не бяха в добра кондиция, в т.ч. Фил, Седрик, Шон, други не са дорасли, за да са конкурентоспособни, трети (Уинклар например) са достигнали предел в развитието си, а четвърти (Декстър, Виктор и Джони) са пред пенсия. Очаквах повече. Трябваше да дадат победата на Рами. Взе повече пози. Но тоеа не е достатъчко, за да детронираш действащия Мр.О. Бонак - евала, но това му е предела, сякаш. Пръв май няма много как да стане. Декстър май справедливо е 4ти (Рами и Бонак бяха в много добра форма и са млади свежарки).
19.09.17
15:53
Един въпрос извън МО.
Защо на снимката, която е дадена за пример за къси ръце този изполин има само два реда плочки на корема,генетична ли е формата на корема и “оребряването” му?
Всъщност Фил май навсякъде си е така.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 19.09.17 15:54.
19.09.17
16:00
казано от Bart Simpson на 19.09.17, 15:53:
Един въпрос извън МО.
Защо на снимката, която е дадена за пример за къси ръце този изполин има само два реда плочки на корема,генетична ли е формата на корема и “оребряването” му?
Всъщност Фил май навсякъде си е така.
Много културисти са така, включая и най-големия ;-) Два реда и после надолу равно около пъпа.
19.09.17
16:10
Попитах защото при мен изглежда май ще е така като махна остатъка от палачинката, не се напипва трети ред вообще.
19.09.17
16:12
Ей го:
19.09.17
16:13
Питам, защото при мен се очертава такова нещо като махна остатъка от палачинката.
Не напипвам никакво оформяне на трети ред.
19.09.17
16:17
Защо Шварценегер е най-уважавания културист, заради обем на мускулите или по други критерии е оценен като най-заслужилия?
19.09.17
16:38
казано от Bart Simpson на 19.09.17, 16:17:
Защо Шварценегер е най-уважавания културист, заради обем на мускулите или по други критерии е оценен като най-заслужилия?
За най-заслужилия, не знам. Общо взето след Олимпиите на Дориан, т.е. доста отдавна не съм се интересувал много, както и не съм ги гледал, не съм чел отзиви, критики и коментари, за да кажа, дали много от титлите на други състезатели, са били заслужени. За Арнолд съм попадал постоянно на информация, че кажи речи /преди титлата при завръщането му след първоначалното оттегляне/ се е отличавал доста от конкурентите си-изпъквал е главоломно. Поне така се твърди. Аз гледайки ги на снимка, нямам тесния капацитет да го отлича чак с толкова над останалите финалисти. При настоящите и в близкото минало състезатели, за доста от тях е можело да се каже, че всеки от първите трима например заслужават титлата. За Хейни постоянно се пишеше и говореше, че са му пробутвали доста от титлите, само за да надмине Арнолд. Не винаги е бил наистина най-заслужилия за тези си 8 титли. Дали наистина е така, не мога да споря, има си специалисти в областта и запознати.
Основното за мен е, че просто Арнолд е по-известен, като цяло и ролите му на екшън звезда допринасят за отношението на хората към него. Визия, цялостно излъчване и поведение и т.н. То и на мен си ми бе любимец, нямаше зала за билдинг, било то и мазе, където да не съм видял основно негови плакати, когато бях младеж.
Мнението беше редактирано от Деян на 19.09.17 16:43.
Арни е образа на културиста, какъвто искат да го виждат в обществото. Освен много як е и умен, също и успешен. Бил е милионер на 22 преди още да започне да се снима сериозно в киното, защото си е управлявал и инвестирал парите много добре в недвижими имоти, акции и т.н. После това, че има пари и не е длъжен да приема какви да е роли само за да си плаща сметките и добавките като повечето му конкуренти е допринесло да си изгради отличен имидж и кариера в киното. А като се сроди с фамилията Кенеди и стана губернатор на седмата икономика в света, там вече се изстреля в космическа орбита.
Арнолд има само една спорна тилта и тя е последната. Учудвам се ако някой не е гледал филма “Pumping Iron” http://www.imdb.com/title/tt0076578/ !
На тази олимпия, на която Арнолд даже не е мислил да участва, но в последният момент решава и не е във формата която е бил преди, а пък Лу Фериньо в най-добрата си форма в кариерата и ако беше спечелил нямаше да е незаслужено, но когато някои състезатели са близко един до друг и винаги предпочитат по титулуваният.
Лу Фериньо извади размери, които за времето си са били нещо уникално, не е имало такъв зоб както сега, а той е от високите културисти !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 22.09.17 17:19.
Попрегледах снимки на тазгодишните участници и направо не вярвам на очите си в какво се е превърнал този спорт. Не съм възмутен, само се чудя как все още има хора, които да се вълнуват от него.
22.09.17
18:36
казано от Boby_ на 22.09.17, 18:24:
Попрегледах снимки на тазгодишните участници и направо не вярвам на очите си в какво се е превърнал този спорт. Не съм възмутен, само се чудя как все още има хора, които да се вълнуват от него.
Само лайк не е достатъчен .Подкрепям мнението🙂
На същото мнение съм, но то това не е от вчера. Сега се чудят как да си скрият балонираните кореми. А са се отпуснали за момент и са като бременни.
Преглеждайки снимки на големите момчета от миналото и още повече им се възхищавам.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 22.09.17 19:45.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече