17.09.17
11:51
Здравейте, хора!
Имам удоволствието да задам (много вероятно) въпроси, които всеки един начинаещ като мен задава по 1000 пъти.. докато не асимилира какво го чака.
Тъй!
Въпроса ми е:
Как, аджеба.. да започна, откъде?
На 20 години съм, тежа 85кг, като 25 са качени в период от 3 години.. от застоял живот.
Работя в офис, но често изциркулирвам задните си части към завода, в който работя, защото искам движение - 80% от работата ми е тътрене насам, натам.. но така не става.
Ям..каквото ми падне общо взето. Не мога да кажа, че ям много, но ям нередовно.. което пък ме убива. Не съм най-големият почитател на месо, но пък обичам ориз, картофи, варива.. зеленчуци, сирена и други млечни продукти. Проблема е, че съм поскарана с месото. Не ям пържено, не обичам..не че нещо. Сладкото не ме изкушава, може би нещо от по-горе изброените неща може да ме вкара в грях.
Не съм тренирала до сега.. нямам и зрънце тренировъчен стаж, което е жалко, но...!
Тук съм, за да сритам малко задници, защото е време и ще се радвам да ме вкарате в пътя с едно, или друго.. 🙂
Бих искала да ме насочите към вече готов хранителен режим и тренировъчен режим, за да започна отнякъде.
Пътят към Ада бил осеян с хляб и понички. Хехе.
Готин ден на всичкиии и благодаря предварително! 🙂
Като за начало, започни да правиш кръгово месец, месец и половина, за да може мускулите ти да свикнат.
Готови хранителни и тренировъчни режими не са много препоръчителни.
От сега ти казвам, че ако тръгнеш да следиш някакви 90 дневни диети, разделно хранене и така нататък, ще стигнеш до застой и ще качиш дори повече килограми.
Във всяко хранене трябва да имаш протеин, въглехидрат и мазнини.
Вместо месо, можеш да си набавяш протеина от извара, cottage cheese, яйца и риба.
Наблегни на храни, богати на мазнини.
Хубаво ще е да прочетеш в интернет за IIFYM и като цяло да се научиш да си броиш калориите
Не се ограничавай тотално от “мръсни” храни, за да не хванеш хранително разстройство.
18.09.17
10:51
Здравей!
Тези ръководства са добра отправна точка за начинаещи, така че им отдели внимание.
Не е проблем, че не обичаш да ядеш место, но просто трябва да знаеш по какъв начин да си набавиш достатъчно белтъчини в менюто.
Освен млечни, може да включваш и риба, и яйца, а също да комбинираш и с растителни източници.
Но повече отговори ще намериш в материалите, които ти дадох, а ако имаш въпроси след това - насреща сме. Успех! 🙂