18.09.17
14:13
На следващия ден след тренировка за рамо започнах да получавам леко схващане на врата. Помислих, че е плексит и ще отмине за 3-4 дена. Болката постепенно засили и не можех да си въртя главата, дясната част на гърба, рамото и дори до лакътя имах силна постоянна и тъпа болка. Не можех да спя 6-7 дена дори болкоуспокояващите не ми помагаха много. След направен ЯМР се оказа, че имам дискова херния между C5 и C6 шийни прешлени от дясно.
След 2 месеца почивка и доста лекарства в момента съм добре без болка, но нямам сила в дясната ръка. Докторите казват да преминавам към нормалния ми начин на живот и че това не е нищо страшно.
Познати ми казват, че съм болен от неизлечимо заболяване и че повече никога не мога да тренирам та даже и да тичам.
Въпросът ми е дали има хора в подобно положение и дали е добре да се пробвам да тръгна отново на фитнес с риска да повторя кошмарната болка която изживях отново.
От почивката качих около 10 кг и загубих много мускул, чувствам се много зле както физически така и емоционално.
18.09.17
17:01
казано от jokomoro на 18.09.17, 14:13:
Докторите казват да преминавам към нормалния ми начин на живот и че това не е нищо страшно.
Познати ми казват, че съм болен от неизлечимо заболяване и че повече никога не мога да тренирам та даже и да тичам.
Това вероятно ще е първият и последен такъв случай в историята. 🙂
Обикновено е точно обратното, лекарите убиват мечтите, а приятелите ги съживяват. Та, щом лекарите казват, че вече си окей, това определено е голям плюс.
Щом вече нищо не те боли и се чувстваш добре, не виждам причина да не подновиш тренировки. Съветът ми е просто да внимаваш с техниката на изпълнение на упражненията и да обръщаш на това изключително внимание, за да не се повтори случката. Ако си начинаещ във фитнеса, това важи х2.
Доктора е доц. Герасимов (Републикански шампион - каквото и да значи това) невролог,който се слави с доверие, но обмислям да се консултирам с някакъв спортен доктор за трето мнение.
По-съществения ми въпрос е дали изобщо е редно да се натоварвам и мястото на хернията не е ли над точката на натоварване, за разлика от тези в кръста? Това са мои разсъждения разбира се, но мненията са толкова противоречиви, че сам трябва да преценя кое е правилно и кое не.