Какви упражнения биха помогнали?

Здравейте! На 18г. съм мисля че имам някакъв проблем с гърдите. Правих си изследвания на хормоните, всичко е наред и в норма. Тренирам от около 2-3 месеца, но не мисля че се храня както трябва. Бихте ли помогнали за упражнения.

Темата беше редактирана от Симеон Георгиев на 20.09.17 16:22.

Няма някакви специални упражнения. Просто трябва да покачиш мускулната си маса, като за начало. За тази цел обаче ще трябва да обърнеш внимание и на храненето, само с тренировки невинаги стават нещата.

Как се храниш и как тренираш в момента?

За закуска ям мюсли с прясно мляко 1,5%, за обяд което е към 3 ям доста различни неща- зеленчузи с ориз само или пилешко със картофи.. друг път карам само на 2-3 яйца. И после ям към 9 вечерта. КГ трудно качвам за един месец едвам качих 2кг. А тази форма на гърдите според вас проблем ли е или може да се оправи. Благодаря!

Тренирам от около почти 3 месеца, като ходя 3 пъти в седмицата. Разпределям всеки път какво ще тренирам.

За съжаление информацията, която даде, не носи особено много стойност. 2 килограма качено тегло на месец, за начинаещ е доста прилично темпо, така че тук се движиш добре.

И да, формата на гърдите ще се измени като покачиш още мускулната си маса и теглото си. Няма да стане от днес за утре, така че не очаквай утре да се събудиш с гърдите на Бате Арни. Ще отнеме поне още няколко месеца, минимум.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.09.17 16:36.

Благодаря за изчерпателния отговор! А някакви упражнения да препоръчате?

Както написах и по-горе, няма точно определени упражнения. Реално можеш да избираш измежду всички по-базови и по-популярни упражнения за гърди, като повдигане на щанга от лег, повдигане на дълбели от хоризонтален и наклонен лег, лицеви опори, кофички, пек-дек, флайс, cross-over и каквито още се сетиш.

Отделно, не е въпрос само на упражнения, а на цялостно програмиране и периодизация на тренировъчния план и, разбира се, подходящо хранене, но това е твърде дълга тема, а на теб очевидно ти липсват още по-базови знания (без да се обиждаш).

Ако искаш да си обогатиш знанията, препоръчвам да отделяш по 15-20 минути всеки ден и да прочиташ по 1-2 статии от нашето издание.

Като за старт, може да започнеш с ръководствата за начинаещи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1