19.09.17
19:22
Здравейте,не съм много запознат със сайта,така че моля да ме извините,сигурно пускам темата на грешно място.Момче на 17 съм.
Тежах 60 кг, 10% телесни мазнини. Спрях тренировките и развалих храненето за около три месеца и ето ме сега с 69 кг и 16-17% мазнини. Надявам се да понижа мазнините и върна мускулната маса,но как? Каква програма бихте ми предложили? Благодаря🙂
Темата беше редактирана от No Brake на 19.09.17 19:24.
19.09.17
20:11
много просто, премини на предишният си режим!
19.09.17
20:31
казано от No Brake на 19.09.17, 19:22:
Тежах 60 кг, 10% телесни мазнини. Спрях тренировките и развалих храненето за около три месеца и ето ме сега с 69 кг и 16-17% мазнини.
Здрасти!
Отговорът се крие в цитата. Накратко - започни отново да тренираш, както и да подобриш хранителните си навици.
Ако искаш по-конкретни насоки относно как да тренираш и да се храниш, опиши как си го правил преди паузата от 3 месеца.
РБД с тренировки 5 пъти седмично, иначе съм възобновил тренировките, както и възвърнал нормално хранене,но въпроса ми е как да постъпя относно калориите в сегашната ситуация.Да кача малко мускулна маса,пък после нвд за мазнините или пък дни на +/- в рамките на седмицата и т.н.
Също така,откакто започнах отново да тренирам,го правя на неутрален калориен баланс и засега резултатите са добри-вените по ръцете се връщат и т.н. Добра идея ли е да продължавам по същия начин?
За редуцирането на процента подкожни мазнини - калориен дефицит, а мускулната маса ще си я върнеш с тренировките. Все пак мускула има памет