Slavko's 2017-2018 season, 200-400m.

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

14.11.17
10:16

Събота 11.11. :
Фартлеци - 10x100м. спринт(15-16сек.), 100м. леко бягане или бързо ходене.
5 мин. почивка
Същото, само че спринта по виражите. 4км., работа.
Далече съм от 20х150м., през 150м. ходене, или 20х200, през 200м.ходене, но...другия фартлег първите 5 отсечки ще са по 150м., на следващия и 10-те по 150 и така 🙂
Неделя 12.11. :
6 х 300, през 5 мин., за 50сек. Станаха всичките, тонуса на 80%, мускулите леко схванати, особено прасците.
Малко фермерска с две бетонови блокчета(по 40кг. всяко), гимнастика, ходене на ръце и много разтягане на слънце, че времето беше прекрасно.
Гледане на бебе кучета, тожене на ножове, търсене на гъби, разходка на големи кучета, водка, кърита, бира, сън, кеф 🙂

14.11.:
Изхвърляне - само техника, до 50кг.;
Обръщане тласкане - двойка обръщане от вис, стриктна преса и две тласкания от гърди, в ножица. Кротичко, до 70, акцент на бързината в пропадането при тласкането.
Широка тяга, до 90кг.
Лег, 6х1 на 115кг.
Препятствия за гъвкавост, стречинг, коремни преси бая.
Една чаша солена вода, 2-3 пробиотика и лег по гръб. Днес също няма да се храня, тренировката сигурно ще е лек крос на Раковски.
Започнах на чета “Ензимния фактор”, интересно почва. Бхагавад гита, също е на шкафчето. След последния епизод на GoT(за месец изгледах всичко🙂 ), се отдавам пак на вечерното четене. Ама бързо заспивам дейби 🙂
А да, и клинични изследвания за пробиотици чета, че да не олеквам в дискусиите🙂

Мнението беше редактирано от slavko на 14.11.17 10:20.

15.11.17
10:55

Лек много стана кроса, даже прекалих.
4км. за 21мин. Време за 5км., ама не би🙂
Лостове 100 повторения общо, набиране в неутрален хват и кофички.

20.11.17
13:32

Петък :
Щангиране в Банско, мнооооого кофти момент да отида във фитнеса към 18, все батки се бяха насъбрали и обърнах три пъти, клекнах на гърди 110 и веднага се заформи дискусионна група кой какво тренира, как, кога защо. Обичам ги тия моменти🙂 Накрая като почти направих шпагат, залата беше в захлас🙂))))) Пооооочти ме вкараха в групова тренировка(4 постелки и 4 дебелака) за интервална тренировка за корем. Не успяха 🙂
Имаше две момчета, кандидат кросфитъри, та с тях повече полафих, че и те тръгнал към пропастта на херниите, дано ме послушат де, че те в Банско са почти като навсякъде, всичко си знаят. Иначе има 2-3-ма канадска борба, активни състезатели, та се понагледах на набирания с една ръка с 25кг., 3-4 здрави схватки. Абе готино стана като се поопразни залата от кибиците. Като цяло залата е супер добре оборудвана, събират се яки момчета и по принцип ми е кеф да си лафим, а и те вече си ме познават. Остава с езика да им свикна, че нищо не им се разбира. Мислех, че във Враца са само така, но банскалии смазват...
Та, повторих тренировката, смятай🙂
Обръщане от вис на 90кг., тройки
Клек на гърди на 100кг., двойки
Обръщане тласкане(техника), до 70кг.
Пак клек на гърди, тройки на 100кг.
Лег, упражнения за ротаторите, много разтягане.

20.11.17
13:36

Събота :
Разходка до хижа Вихрен, много приятно време, кафе, връщане.
Пак до залата :
Повече дърпане, тяга до 120кг.(баси якото упражнение било това)...🙂))) Вече не помня кога беше последния път да съм правил тяга(май миналото лято), ама кръста ми се държеше добре.
Високи изтегляния, шръгове, 15-ина минути непрекъсната работа с 24-ката(е това ми спря тока).
После както и в петък(забравих да напиша), ледено къпане в р. Глазне. СМЪРТ!!! Ама от срам пред Марги, издържах че тя доста по-леко прие нещата, аз мислех че ще пукна. После обаче като нов!!!
Вечерта, на гости на съседите - ракия, салата, пържола, вино, спанье.

20.11.17
13:41

Неделя, 19.11.;
Бягане по ски пътя, до хижа Бъндерица. Смазах се...изобщо не му беше времето, едвам изкретах - ходене, спиране, разтягане, сополи, псувни. За малко под час(трагедия)...
После пак ледена вода, този път по-добре приех нещата.
Бира, малинова ракия, Григор Димитров.
Нещо не може да хванем ефирната телевизия от нашето място, явно нямаме достъп до излъчвателите и не намирам нито един канал. Язък, че си купихме телевизор, нов🙂
Добре, че безжичната на близкия хотел е здрава и няма много хора, та от нея успях да погледам Григор. Здрав мач, страхотно технически и физически подготвен. Умрях от кеф, ама заспах позорно.
Ензимния фактор върви добре, но засега съм на половината и само 4-5 момента ми се струват като такива за отбелязване, фактически и да е нещо, което не пише навсякъде.

20.11.17
14:02

Марги прие по-леко нещата, защото се вцепени от студ и не знаеше дали повече и се припада или повръща. 🙂 Иначе, неделя ми беше по-леко, когато не се опитвах да броя...Missisipilessly 😭 , а само влизах за по две секунди и излизах. 🙂 Както казва един от любимите ми учители по йога - “a true yogi is capable to withstand ANYthing”.
Ензимния фактор го погледнах по диагонал, но написаното ми се стори на елементарно ниво, като за деца написани неща, които съм ги чела преди има-няма 20 години. Не искам да отсъждам все още защото не съм се задълбочавала в четенето и.

20.11.17
14:03

казано от slavko на 20.11.17, 13:41:

Неделя, 19.11.;
Нещо не може да хванем ефирната телевизия от нашето място, явно нямаме достъп до излъчвателите и не намирам нито един канал.

С какво усилване ти е антенния усилвател?

20.11.17
19:03

Много са ти интересни постовете. Ти да не си се преместил в Банско ? Там е готино обаче зимата такава цигания става.

21.11.17
19:47

казано от nervak на 20.11.17, 14:03:

Неделя, 19.11.;
Нещо не може да хванем ефирната телевизия от нашето място, явно нямаме достъп до излъчвателите и не намирам нито един канал.

Бах...къде да го видя това?

21.11.17
19:58

казано от kaloyan на 20.11.17, 19:03:

Много са ти интересни постовете. Ти да не си се преместил в Банско ? Там е готино обаче зимата такава цигания става.

Не бро, просто си ни е любимо място(след Улеите) и често ходим. Иначе, да...имах ебани, скапани моменти лятото и си подадох документи за работа и в Банско. Имах реална оферта, бяхме на кантар с Марги за заебаваме Мордор и да се местим, ама...друго се случи.
Цигания викаш...абе аз да ти кажа все на свестни цигани съм попадал и имам умерено мнение за тях(изключвам полу човеците, дето почанли да горят дрехи втора употреба из виетнамските), НО виж за руснаци, македонци и прочие от тези, КОИТО идват и населяват Банско нииииииикак нямам добро мнение. Супер нагли, високопарни, гнусни и невъзпитани хора, неуважаващи нищо, никой и мислещи се за господари(пиянщина, смрад, повърня след тях). Това, че си собственик в един апарт хотел, не те прави никакъв.
В предната си работа съм имам партньори от Русия, Украйна, Скопие...е, те не ходят в Банско. Просто там се е събрал адския сволач, пък ние за евро курорт го имаме. Ташак....толкова сме далеч от зимния ски туризъм, че няма накъде 🙂 Поне вкъщи имам човек, от бранша, с доста време изкарани в Банско. Бъркаме някъде дейба, ЯКО. Сега с този втория лифт, съвсем меле ще стране, вервай ми🙂

21.11.17
20:04

Днес, тренирах на Асикс Арена, за първи път.
Умерени впечатления, не знам къде са тия милиони, ЧЕСТНО! Вече не ми се иска да съм работил в строителството и да гледам с друго око на скъпи ремонти 🙂
Но, да...оправени са седалки. Топло, светло, чисто.
Писта(много твърда, много бърза, Вито)...🙂))
За да тренираш там, трябва вече доста да си напред в сезона, защото иначе скоростта и натискането по твърдата настилка си те увлича и после си те смазва 🙂
Пуснах кротки 3 х120(с шпайкове), за усет по виражите. 2х80м., излизане от виража на максимална възможна скорост. Усетих, че нещата отиват към здраво схващане, затова малко упражнения над препятствия и разтягане.
Това за днес, утре по задачки извън София и тренировка чак в четвъртък.

21.11.17
23:03

казано от slavko на 21.11.17, 19:47:

Неделя, 19.11.;

Обикновено на антената пише при честотния обхват пише и усилване,освен ако не е нещо вградено на телевизора....което е афиф  по принцип.
https://vikiwat.com/anteni-za-cifrova-televizia.html

Мнението беше редактирано от nervak на 21.11.17 23:05.

22.11.17
00:18

казано от slavko на 21.11.17, 20:04:

Писта(много твърда, много бърза, Вито)

За сега ме болят само надкостници, лявата част на кръста и глезените от нея 😄. Дори не ни дават допълнителни на нея. По случая имам заръка да правя щанга за първи път от половин година сигурно и общо 5-ти за тази година 😄

23.11.17
11:04

казано от slavko на 21.11.17, 19:58:

Не бро, просто си ни е любимо място(след Улеите) и често ходим. Иначе, да...имах ебани, скапани моменти лятото и си подадох документи за работа и в Банско. Имах реална оферта, бяхме на кантар с Марги за заебаваме Мордор и да се местим, ама...друго се случи.
Цигания викаш...абе аз да ти кажа все на свестни цигани съм попадал и имам умерено мнение за тях(изключвам полу човеците, дето почанли да горят дрехи втора употреба из виетнамските), НО виж за руснаци, македонци и прочие от тези, КОИТО идват и населяват Банско нииииииикак нямам добро мнение. Супер нагли, високопарни, гнусни и невъзпитани хора, неуважаващи нищо, никой и мислещи се за господари(пиянщина, смрад, повърня след тях). Това, че си собственик в един апарт хотел, не те прави никакъв.
В предната си работа съм имам партньори от Русия, Украйна, Скопие...е, те не ходят в Банско. Просто там се е събрал адския сволач, пък ние за евро курорт го имаме. Ташак....толкова сме далеч от зимния ски туризъм, че няма накъде  Поне вкъщи имам човек, от бранша, с доста време изкарани в Банско. Бъркаме някъде дейба, ЯКО. Сега с този втория лифт, съвсем меле ще стране, вервай ми

Това имах и аз предвид, но така е думата. Иначе това са дълги и обширни теми. Нещата се крият в историята, там е разковничето. Иначе вторият лифт няма да помогне с нищо, горе става много неприятно също, тъй като хората минават основно от едно място на спускане и пак е мазало. На втория лифт основната му идея е да се направят законовите промени, за да може да се разшири ски зоната. Проблема е че тези хора не разбират че Пирин не е и няма как да стане Алпите и вместо да се взимат хубавите неща, се получава ето тази картинка. Лошата инфраструктура и презастрояването не могат да бъдат компенсирани с нищо. За Витоша също имаше такива планове, добре че засега нещата се разминават. Аз съм скиор, но бих си жертвал карането, само и само да не правят все повече мизерии. Няма да си говорим след разширяването, какво ще е въздействието върху природата. Виждаме резултата след построяването на лифтове и докато е хубаво да ги има, за да могат трудноподвижни хора също да имат достъп, то същите незнаят да пазят. По пътеката от хижа Мусала надолу е пълно с фасове и това ако е хубаво здраве му кажи. Скоро някои от езерата ще станат блата и тн .. но това са дълги теми.

27.11.17
13:53

Още две тренировки миналата седмица по виражите на фестивална, нищо интересно, просто свикване за бягане в различните коридори и наклони.
Уикенда в Трявна :
Събота :
5х300м., през 6 минути, за под 45сек. Малко ме пресякоха, че не бях тренирал сериозно тези дни, но се получиха. Разтягане доста, малко изометрии и много слънце.
Неделя :
Скапан ден, умря ни едното от кученцата, баш дето аз си го кръстих(Слаби, че беше най-слабо). Ама, Божа работа. Жалко много за животинката. За тях ми е истински жал. Погребахме го, ще му занесем кокал напролет.
За стадиона имах фартлеци, но получих номинация от Златан и Деница🙂 Ще правим отбор за Супер атлет 3. Не за професионалисти де, за любители, сега бистрим стратегията.  Мисля че аз и Златан ще айлячим, докато Деница наказва тежко 🙂 Отбора е двама мъже и една жена, комплексите са прилично интересни. Който иска да зяпа, да идва в неделя от 12, в залата на Кросфайър в Лозенец(или Витоша се води, де а знам) 🙂
Та, понаправих доста фермерска с много неудобен хват, да поизмъчим предмишниците. После кръгове с пудовката(24кг.), че я има в комплексите и доста сначове.
Изморих се почти както в добрите стари кросфит времена, хубаво чувство на метален вкус и пулс над 180 🙂 Накрая едни пенсионерски 600м. за 2мин. и много мачкане на еректорите, че кръста веднага се обади, а така се бях стегнал с колана че едвам дишах🙂
Общо взето това. Ям каквото си искам, почвам да си пия добавките от тази седмица и малко разреждаме питиетата, че много връщат във възстановяването. Нямам изследвания, емпирично съм установил🙂
Хубава седмица.

27.11.17
14:19

казано от kaloyan на 23.11.17, 11:04:

казано от slavko на 21.11.17, 19:58:

В предната си работа съм имам партньори от Русия, Украйна, Скопие...е, те не ходят в Банско. Просто там се е събрал адския сволач, пък ние за евро курорт го имаме. Ташак....толкова сме далеч от зимния ски туризъм, че няма накъде  Поне вкъщи имам човек, от бранша, с доста време изкарани в Банско. Бъркаме някъде дейба, ЯКО. Сега с този втория лифт, съвсем меле ще стране, вервай ми

Това имах и аз предвид, но така е думата. Иначе това са дълги и обширни теми. Нещата се крият в историята, там е разковничето. Иначе вторият лифт няма да помогне с нищо, горе става много неприятно също, тъй като хората минават основно от едно място на спускане и пак е мазало. На втория лифт основната му идея е да се направят законовите промени, за да може да се разшири ски зоната. Проблема е че тези хора не разбират че Пирин не е и няма как да стане Алпите и вместо да се взимат хубавите неща, се получава ето тази картинка. Лошата инфраструктура и презастрояването не могат да бъдат компенсирани с нищо. За Витоша също имаше такива планове, добре че засега нещата се разминават. Аз съм скиор, но бих си жертвал карането, само и само да не правят все повече мизерии. Няма да си говорим след разширяването, какво ще е въздействието върху природата. Виждаме резултата след построяването на лифтове и докато е хубаво да ги има, за да могат трудноподвижни хора също да имат достъп, то същите незнаят да пазят. По пътеката от хижа Мусала надолу е пълно с фасове и това ако е хубаво здраве му кажи. Скоро някои от езерата ще станат блата и тн .. но това са дълги теми.

Свинята, си е свиня...толкова за фасовете и боклука. Ние с Марги си носим пликче и ги събираме. Това е нашия дан, както и не свиним, или поне тя 🙂
Заеби брат, темата за този втори лифт е от 100 години. И Тома Белев познавам и тези около него, противиниците му(най-върлите) също, с някои бях колега в МИ две години и така. Чувал съм 100000000 доводи(или пък най-накрая да зачета плана за управление на парк Пирин и предложенията за измененията), но аз не виждам къде ще направят 60км. нови писти, КЪДЕ бе брат ще стане това?!?!?!? Втори лифт без нови трасета, ще направи нещата още по-зле. Банско е супер, но няма капацитет...толкова според тези, които аз приемам за запознати.
Иначе в нета имаше сравнение на Банско с Доломитите. Смях, нали...Друго чъм чувал, че парка имал капацитет за 300+км. писти(нови!!), пак смях. Загубих си(или поне така си мислех), няколко дена да чета за курорта и изобщо цялата организация на ски туризма в Доломитите. О, Боже...за какво си говорим ние. Онези хора с десетки години назад планират и организират, строят. Там може с влак да се качиш на пистата, дневния капацитет им е 50+ пъти, от този на Банско. Прибираш се с влакче от хотела, направо със ските те товарят и т.н.т.н.
За Банско проблема е политико-икономически, както 99% от сериозните въпроси в икономическия ни сектор и мноооого вероятно е или НИЩО да не стане, или да има катаклизми, протести, абе...както ние си го правим🙂
Няма разбиращи проектанти и визионери. Има, ама струват пари и не са тук в БГ. Напомня ми на един спор(микро пример от много ми битки за спортни обекти, за неконвенционален фитнес, както му викат някои експерти), по един проект за фитнес площадка(архитектка, наредена на 65+ години, моите уважения за които), НО си няма и идея какво проектира и остойностява. Отказах се, нищо не стана, сега възобновиха “проекта” и изсраха едно адско лайно в центъра на Плевен, скъпоструващо такова, миришещо 🙂 Най-много някое клето дете да се потроши. Лостаджиите в Плевен ми пишат и ме молят за помощ, но...това е🙂
Глей си кефа, някой ден ще има разум, ама няма да е скоро 🙂

Мнението беше редактирано от slavko на 27.11.17 14:22.

Bart Simpson

27.11.17
14:55

Извинявам се, че ви се бутам в темата, но бидейки зарибен сноубордист ми е интересно доста.
Банско,  според мен е едно огромно недоразумение.
Леглова база, граничеща по брой с Маями и абсолютно несъответстващи по капацитет съоръжения и писти.
От една страна докато в Европа има хора на соушъл ще има пазар за Банско.
От друга страна пистите са несравними с останалите в БГ(на мен много ми харесват, макар отдавна да не карам по писти).
Харесват ми, но никога няма да отида да карам на Банско нито за ден.
Само на 30км от там е Добринище, възможно най-доброто място за извънпистово каране.
И все пак след като съществува това място-Банско е редно да се направи опит да функционира малко по-добре и аз смятам, че втори лифт ще пооправи нещата.
Все пак просеката нужна за един лифт не е нищо по драматично от просеката за ел. далекопровод, а всички се радваме на светлина в домовете си идваща с ток, който пътува през гори и планини..Така че аз смятам,  че още един лифт е необходим.
Едит:
Сега Димитър тр да направи и една тема-Зимни курорти.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.11.17 15:05.

27.11.17
15:21

Бутай се моя, лафим си тук.
Ами...знаеш ли, така е сега – недоразумение се получи, заради безумното застрояване с мераци за превръщане на едно китно, малко градче в мега балканския курорт, БЕЗ никакъв сериозен план, нито на застрояване, нито на развитие на ски зоната. НИЩО...само обсъждания, залитания от едната идея в друга и така. Лично за мен ще ми е интересно, ако има фактологически запознати хора, да споделят безпристрастно. Аз засега си правя заключения от мнения на хора, които биха се удушили един друг отколкото, да се убеждават професионално и зачитайки позицията на другия.
Леглова база викаш, а...БАЗИЩЕ е това, и често само започнато и оставено на разруха. Ужасно е бе човек, то е видно и с просто око.И за соушъла си прав. Виждам аз така наречените платежо способни ски туристи. Пияни, дрогирани, неконтролируеми диваци. А И често карат пияни. Ти  си фен на този спорт, коментирай ми го това...!!!
Пистите се най-добрите, пак цитирам познатите ми скиори, но ние и не познаваме добре другите такива курорти, поне не в този аспект, за каране на ски, еле пък извън пистите. Ние на тях не можем още))
Добринище е супер, да. Абсолютния антипод на Банско, кротко, тихо, планинско селце с опция за ски.
Аз не съм против втория лифт и просеките, разбира се, че няма да унищожат нищо, ако се правят планирано, от професионалисти, но не мисля че икономическия ефект за Банско, ще е УАУ...а и пак ти казвам. Утре има избори, идва някой друг симпатяга и казва...оооо не как, спирайте го това строителство, а то почнало. Пример да не ти давам с една многомилиардна случка, близо до Плевен, която щеше да ни прави световен играч(поне), в търговията с електроенергия. Но това изобщо не искам да се коментира тук, просто е сходен пример за недържавнческо мислене, защото Банско нали е национално значим курорт, разбираш ли 🙂

Bart Simpson

27.11.17
15:37

Разбирам чудесно гледната ти точка.
Аз мога да дам мнение само като потребител, което и е всъщност най-правилната гледна точка.
Защото в крайна сметка курорта предлага продукт и аз този продукт го ненавиждам.
Три часа по стълбите пред лифта, ами ако си с малко дете как се чака това време.
От другата страна долу-кал, ужас, теснотия, местни селяци и чуждестранни наркомани.
Нямам думи, аз съм карал сноуборд в доста държави като последно много силно ме впечатлиха ски-курортите в Словакия.
Съотношение качество на услуга-цена, може би най-доброто в световен мащаб.
От друга страна не обичам и типа-Швейцарски старчески курорти с музичка, чайче и спокойствие.
На Добринище ходим с кумът ми просто защото ни остана традиция от тинейджърските години.
Миналата година по изключение бяхме на Пампорово, защото малко май остаряваме и исках топла вода и вана, но цените прескачат тези и на Банско, пистите са яки и много и реил парк има.
Но за да отидеш на свестен пъб сигурно тр да отидеш до Плд, да не говорим за храна....ужаааас. И вообще не става дума за това, че съм професионален готвач, аз кебапче с лютеница с боб исках-греда, не става за ядене.
Една чалготека и един айриш пъб, това е.
Морски курорт е много по-лесен за организиране и поддръжка от зимен, особено такъв балон като Банско, без инфраструктура и пространство.
Този февруари правя последно каране в БГ просто защото не се организирахме навреме.
Почивка в БГ за ски е глупава инвестиция(според мен).

27.11.17
15:38

казано от Bart Simpson на 27.11.17, 14:55:

Едит:
Сега Димитър тр да направи и една тема-Зимни курорти.

Няма лошо, това си е хубава тема, но не е много спортна.
По-скоро тук да си обсъждаме, аз нямам нищо против, защото ми е наистина интересно.
А нали все пак виждате, че и тренирам 🙂
Или неделя, след “състезанието” да пием бира и да лафим, който е на линия и е в Мордор 🙂

Bart Simpson

27.11.17
15:50

http://www.skiresort.info/ski-resorts/slovakia/
Седмица за няма 400 евро......хахахахах
В Банско с 400 евро тр да ядеш в тропс къща, ако я има тая дупка още.
На СФ ли викате Мордор?
Виж само броя на лифтовете и съоражения във всеки курорт, само в БГ втория лифт е разрушителен за природата.
Криворазбрана цивилизация е цялата България.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.11.17 15:58.

27.11.17
15:57

Витоша, никой не ги спираше да оправят лифтовете/влековете. Но не го направиха понеже не им се одобряваше техен план, който е техен проект. Сега дори един лифт не искат да поправят.
Същата работа е за лифта на Банско, могат да подменят сегашния лифт с двоен капацитет, но пак не го правят.
Ходя и лятото по планините и виждам багерите. По пампорово вкопаваха един голям ръкав по една от пистите, сигурно е ок. Проблема е както Слави писа е че нещата не се правят по закон и план. Има екологични оценки и тн. Не може да искаш да качиш 3-пъти повече хора в защитена територия, има замърсяване. Трябва много повече вода за оръдията, тази вода откъде идва, как се правят езерата, къде се копае, хотели на високо. Ток, глупости.

Нали за Кресненското дефиле магистралата, голяма помия се изля върху екозащитниците, обаче кой е виновен че държавата спи 20 години и после казва “изпуснахме сроковете, дайте да направим нещо веднага да не изгубим парите”.
Като се отвори една вратичка в закона, виждате както става, незаконно строителство, хотели из горите, земята изведнъж става частна.

Лично за мен за Банско целта е да се разшири зоната, а не толкова да се построи само втори лифт, както искаха да направят и за Витоша и гениалните комплекси, които се появиха там. Манастира е правен точно с такава цел.

Bart Simpson

27.11.17
16:00

Замърсяване има само в общества с ниска култура.
Капацитета на Банско на лифта, не може ей така да се удвои.
Колко вода трябва за уръдията и тя трябва само за подложка на пистите, ползват се един път годишно при добър сезон.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.11.17 16:03.

27.11.17
16:05

казано от nervak на 21.11.17, 23:03:

казано от slavko на 21.11.17, 19:47:

Неделя, 19.11.;

Обикновено на антената пише при честотния обхват пише и усилване,освен ако не е нещо вградено на телевизора....което е афиф  по принцип.
https://vikiwat.com/anteni-za-cifrova-televizia.html

Ще я видя и ще ти пиша.

27.11.17
16:08

Това само ще го оставя тук за сравнение, а вие можете да ми покажете колко трябва да е голяма ски зоната на Пирин - може би 50 км широка?

Bart Simpson

27.11.17
16:15

Ми да продължават да строят хотели, да ги тъпчат с неандерталци, те после да се връщат у дома и да викат колко е гадно в БГ, после да се чудят как да им угодят та да ги върнат.
Колко ти е планината, толко ш са периш.

27.11.17
16:18

Мордор, аз си и викам🙂
Ако не ми беше предната работа, с топ да ме заплашват, нямаше да се преместя, но започнахме някои неща тук и още малко ще се помъчим.
За замърсяването и ниската култура си прав много, ама много!!!
На Калоян мнението е точно това, което имах предвид, да говорим по същество. За парк Витоша също съм слушал доста...от същите враждуващи групировки 🙂
На Боби също, за доломитите отношението беше сходно🙂
Няма как брат да се пънеш, за нещо което Томба деликатно им каза че няма как да стане, бяха докарали спецове по ски туризъм в Банско, при една от ескалациите на напрежение. И ония им казаха, че няма как да стане - деликатно!!!
Но не, нашия брат ще става балкански ски център. Точно никога, не защото няма никаква възможност, а защото нищо с нищо не е съобразено. Не е въпрос само на съоръжение, а леглова база, на път, на услуги...Всичко е важно и трябва да се движи съвместно и съобразено едно с друго. Ние сме...въздух под налягане и тук-таме се изпуснем и то освен въздуха, тръгне и другото 🙂

Мнението беше редактирано от slavko на 27.11.17 16:24.

27.11.17
16:18

казано от Bart Simpson на 27.11.17, 16:00:

Замърсяване има само в общества с ниска култура.
Капацитета на Банско на лифта, не може ей така да се удвои.
Колко вода трябва за уръдията и тя трябва само за подложка на пистите, ползват се един път годишно при добър сезон.

Нищо подобно няма, поради метерологичните условия от доста време, се пускат когато паднат температурите под нула и се спират чак януари, ако има паднал поне 1 метър сняг. Оръдията и на банско и на боровец работят от 2 седмици насам поне.
Ами предполагам е така, щото идеята е била да се направи втори 🙂 иначе всяко съществуващо трасе може да се използва.

27.11.17
16:20

казано от Boby_ на 27.11.17, 16:08:

Това само ще го оставя тук за сравнение, а вие можете да ми покажете колко трябва да е голяма ски зоната на Пирин - може би 50 км широка?

Почти еднаква площ. Не знам дори защо с втория лифт ще спрат...От колко години ме е яд като хотелиерите вземат да говорят как намалявали туристите в Банско. Туристите са си същите, ама са направили леглова база за целия китайски народ и се увеличаваше драстичнно всяка зима до към 2011…

Bart Simpson

27.11.17
16:27

Вообще да не говорим за факта, че над определена морска височина разстителност почти няма.За Маркуджиците например не е отрязано и едно дърво.
Могат да се обособят много писти в такава среда с минимален ефект над местната флора и фауна.
Зимните спортове и природата могат много добре да добруваат заедно.
Лошо е, че в БГ райски места като Силистар се заграждат от един пич с малко земя и къса билетчета и никой не може да му отнеме това право и всеки може да построи огромен хотел където реши. Просто не разбирам как се случи това чудовищно застрояване на Банско.
Относно климата има планини със добри северни склонове и значително по северно разположени вообще.
Само че тук проблема с Банско е, че някък трябва някой да съумее да разбатачи тази плетеница от интереси и безмислие, защото случилото се вече е факт и трябва да се поправи някак.

27.11.17
16:39

Ами на маркуджиците да, но се сещащ че лявата част не работи заради лавини. Отделно там няма оръдия и съответно по късно отварят и това е пречка, отделно като духне вятър и лифта спира. На Боровец точно има една издълбана отдясно Мартинови Бараки 4, грозна гледка е през лятото. Зимата също не е добре, тъй като е стръмна и се открива страшно много камъни. Обаче там са я изкопали и са изрязали дърветата, защо ли и аз незнам, след като почти никой не кара там. На банско е същият проблем, Академика и откритите склонове там, са лавиноопасни. Те казваха че ще правят инсталация да събаря лавините ама, може би чакат да вземат пълния пакет 🙂

Bart Simpson

27.11.17
16:40

Ей сега на осми декември ще видим истинското лице на Банско.

Bart Simpson

27.11.17
16:45

казано от kaloyan на 27.11.17, 16:39:

Ами на маркуджиците да, но се сещащ че лявата част не работи заради лавини. Отделно там няма оръдия и съответно по късно отварят и това е пречка, отделно като духне вятър и лифта спира. На Боровец точно има една издълбана отдясно Мартинови Бараки 4, грозна гледка е през лятото. Зимата също не е добре, тъй като е стръмна и се открива страшно много камъни. Обаче там са я изкопали и са изрязали дърветата, защо ли и аз незнам, след като почти никой не кара там. На банско е същият проблем, Академика и откритите склонове там, са лавиноопасни. Те казваха че ще правят инсталация да събаря лавините ама, може би чакат да вземат пълния пакет

Как всяка друга страна със зимни курорти се справя с тези неща.
Имат си екипи с хеликоптери и следят и изучават снега и хвърлят динамит и разчистват лавините.
Вятър, ми има вятър, зима е.
Може, всичко може, но на фона на екипите работещи и обслужващи курортите в Европа, в нашите има двама пияни спасители, един снегоход, два ръждясали ратрака и една мед. Сестра пенсионерка.
А лавините са част от играта както са акулите за сърфистите.
Затова са екстремни спортове.
Бабите и внучетата на пистите до хижите, така стоят нещата.
Да не говорим,  че яката за лавини струва 25 евро и няма нито един смъртен случай на екипиран с нея скиор.
Едит:
И имай предвид, че сравнявам БГ със Словакия, вообще няма да говоря за “умните” държави.
Пиша толкова много защото съм бесен на България, бесен съм и.
Всички сте ги виждали, но да онагледя.

Ето ги и яките:

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 27.11.17 17:19.

28.11.17
10:38

Това по-горе е доста интересно. Не знам дали у нас има такива практики и дали се налага де .
Иначе Супер атлет се отлага за догодина, така че тогава ще разкършим 🙂

28.11.17
10:57

казано от slavko на 28.11.17, 10:38:

Супер атлет се отлага за догодина

Защо?

А защо се казва “Супер атлет”, като участва отбори?

п.с. има ли категории, за един преател питам 😄

28.11.17
13:20

казано от James Hinks на 28.11.17, 10:57:

казано от slavko на 28.11.17, 10:38:

Супер атлет се отлага за догодина

Защо?

Нема ора 🙂
А иначе не знам дали ще има индивидуални, не се задълбочавах толкова. Предните две издания са минали добре иначе, като организация и ниво на участниците.
Както и да е, догодина ще се разкършим.

28.11.17
15:11

Брее жалко -бях чул ,че и от Джони спорт нещо подготвят тим...Волтрон или нещо такова.

28.11.17
16:30

Видяха макс бройка за една минута клек 150 и тяга 170 и се уплашиха 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.11.17 16:30.

05.12.17
10:00

казано от nervak на 28.11.17, 15:11:

Брее жалко -бях чул ,че и от Джони спорт нещо подготвят тим...Волтрон или нещо такова.

Да, а и Димо вече е треньор на БК🙂 Иначе Ивета е голям звяр, наистина рядко съм виждал такива спортисти-аматьори. Бие ги на трибой, маратони, гимнастика🙂

Тоова добре, а я кажи другото на Никопол истина ли е за радиационния фон?

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1