Slavko's 2017-2018 season, 200-400m.

Прескочи до:

20.09.17
22:31

Къде сте бре, железа. Доскуча ми, доста субективни и обективни фактори поотпаднаха окончателно тези дни и пак почвам да си водя дневничето. Един път съм малко хаотичен в тренировките, получават се някакви пикове, спадове и малко от малко да видя къде какво съм правил, друг път, че ми липсваше обстановката 🙂
Много неща се случиха за тези две години, някои хубави, други лоши...но сега се връщам към нещата, които обичам да правя - да спортувам и да работя нещо, което наистина харесвам и мога спокойно да пиша и говоря каквото си искам 🙂
Та, сериозно ще се подготвям за бягане на 200 и 400м. Забелязвам, че като одъртявам ставам малко по-муден и затова 100-те метра отпадат като основна дисциплина. За сметка на това, съм си свикнал с болката и си вдигнах малко метража с 400-те🙂 Няма как да бягам и 100м. на състезания, тъй като мога само по две дисциплини официално да записвам резултати в класиране.
Позанимавам се и с Кросфит, но мнооооого избирателно, по-скоро за кеф, със съвети по състезания, програми на момчета които искат да се състезават или с други, които просто имат сериозен мерак, без да се осакатяват.
Та така.
Сега уикенда има Балканско за ветерани по лека атлетика в Стара Загора(разгеле най-накрая е в България)и затова тази седмица е айляк, загрявам само, разтягам се и се опитвам някакви режими да спазвам, което ми става все по-трудно бах🙂
Килата са ми брутални 83 и малко, но това си е един вид експеримент, никога не съм бил толкова лек. Ако пак бягам зле на тия пусти 400м., си вдигам килата пак на 87-88 и действам като ЛаШон Мерит, як на копеле, на щанги и отсечки по 600м. 🙂

IV

20.09.17
22:37

Радвам се, че отново си на линия, брат!

Вярвам в теб и знам, че ще се представиш достойно!
Успех

21.09.17
00:11

Много добре че пак ще пишеш 🙂 радвам се да те видя.

21.09.17
07:42

Йееее, Славко is back! 🙂

Супер, успех с начинанията!

21.09.17
11:41

И аз се радвам да Ви видя🙂
Има вероятност да има стрийминг наживо от Стара Загора. Ако е факт, ще пусна линк и от колко бягаме.
Другото, другата седмица...
Иначе преди тренирах до два дена преди състезание. В деня преди него загрявах добре и на другия ден бягах. Но все усещах някаква лека умора от предния ден. Но тази седмица само понеделник тонизирах с малко щанга, вторник 2-3 втурвания и това беше. Затова ако утре не се наложи да бягам 4х100 щафета, просто ще пусна и 2-3 ускорения, и толкова. Събота 11ч. са 400-те метра, неделя сутрин 200-те.
2 дена съм по дегустации, сладоледи, бози, и подобни и леко подпухнах 🙂))

25.09.17
13:05

Мина и това балканско. Като цяло, изобщо не съм доволен, но наистина тегави няколко месеца ме посмачкаха и трудно мислех за постижения в тренировките, но...кот такоа.
Първи ден : втори пост(най-дългия) на щафетата 4х100. Оспорвано бягане срещу гърците, те обаче предадоха мнооого извън последната зона и ги дисквалифицираха, та златен медал.
Втори ден : Супер свеж, лек, вработен за 400. Страшни 300м., даже водех на победителя и на последната права...срив, АМА тотален, едвам завърших. Краката гипс, почна едно грозно крачене, не е за приказка. 5-ти станах с 57сек., срам да ме хване. В Трявна, ги правих 3х400м. през 7мин. за 55-56сек., с маратонки. Отщя ми се и бягане и все, но нямаше какво да направя, просто нямах обем да довърша на тази скорост.
Трети ден : Пълен фарс на 200м. Уж Марги си ме намачка, мазах се с амнайсе мазила, краката ми бяха добре, но...25сек. Трети, с бронзов медал все пак, но далече от това което очаквах. Пак в Трявна, ги въртях по 24 равно, с маратонки, през 5 минути, докато не станат по-бавни от 26, така правих по 7-8!
Толкова..малко чистата бързина ще я оставя настрани и ще вдигна сериозно метража, 500-600м.(ще се гонят 1:30-32 на 600, на 500 още не знам какво ще иска тренера) и кросове на 9-10 дена по един 6-7км.
Ако съм ОК, ще се пусна на състезанието на Животното в Пловдив другата седмица, вместо само да кибича. Ако не, 10-дена мнооооого леко раздвижване, съчетано с едно дълго пътуване извън БГ и после пак в боя. Щангите също ще трябва да се коригират, доста по-максимално силен трябва да стана и така...доста работа ще има, това му е готиното🙂 А и мисля да поизпотя Вито на 400 този сезон 🙂 В ЦСКА дойдоха още 2-3 много класни спринтьора, от които вдигат адски конкуренцията, което лично мен, винаги ме е амбицирало. Действаме. За храната повече ще попиша в отделен пост. Като цяло Марги се грижи за тази част и доста неща променихме. Засега се чувствам много добре, просто малко кила ми трябват за обемния период, но те ще си дойдат с щангите, винаги така става 🙂

Мнението беше редактирано от slavko на 25.09.17 13:08.

25.09.17
22:28

Днес, на националния :
2х600 през 7 минути.
Без никакво напрягане, просто за раздвижване. 1;46 и 1;42мин.
После в силовата. 5 пъти : Пуш преса на 60кг.х10бр., в комбинация с обръщане от вис, пак на 60кг. През две минути, колкото да мине другото момче.
Преден клек на 80кг., сначове с 32кг. пудовка, упражнения за глезени.
Общо раздвижване, само за тонус.
Храна : почти никаква 🙂
Активен въглен сутринта, шейк на Марги.
Някакви дегустации на работа - гръцки тахани, сладка, био кафета.
Вечерта 3-4 яйца, домашно сирене, крекери.
Трудно ще стане това с вдигането на калориите, просто съм отвикнал да ям много 🙂
Добавки...доизпивам разни останали неща : левцин, трибулус, на Енимъл разни пакове. Един плик имам с разни збиротаци, дето кой знае от къде и кога съм ги влачил. Докато не изпия всичко, нови добавки няма да си купувам🙂

29.09.17
12:54

Почнах да се раздвижвам след състезанието, няма болежки, освен (че може би) заради хернията, единия ми крак така изтръпва, че изобщо не го чувствам като ходя. Особено като постоя прав или се наложи да ходя повече от 20-25мин. Трябва да седна поне за 5 мин., да се поразтегна.
Вчера, на националния :
3х200, през ходене на другите 200.
3 пъти, през 5 минути. Всичко в диапазона, не по-бързо от 30, не по-бавно от 32сек.
Всичко много прилично, с много резерви, но така трябва сега.
В силовата, 5х3 на 100кг. лег, упражнения за задна верига, глезени, малко бицепс и толкова.
Днес, сигурно леко ще раздвижа по ски пътя в Банско, утре щанги, пак лек крос и ледена вода. Ще пиша.
Аде.

03.10.17
23:42

Уикенда:
Събота - преход(до Казаните, през Бъндерица и назад, че сняг и падащи камънье), щанги-обръщане, тласкане, бицепс, рамене), ледена вода - 4 пъти по 30-ина сек., уиски, камина, GoT(Почнах от първи сезон преди две седмици, сега съм на 5-ти, гледа се до 3 през нощта).
Неделя - адски болки повсеместно, пак проблеми с кървене от разни места, но...явно скоро ще се ходи на коремен специалист. Няма как да продължава така.
Понеделник - уж почивка, ама не. Крос, 4км. Леки щанги, без много динамика.
Този уикенд - 100% съм в Пловдив на състезанието. Дали ще участвам  или не, ще реша на деня, според както ми е кръста, че Животното е измислил гадни неща, баси 🙂

Winter is coming🙂 Ще трябва да почивам повече от един ден, страшно съм амортизиран. Плана е да се подготвя сериозно за балканското в зала за ветерани, Белград март 2018. Там съм решил да бягам 60-200-400м.
Почивката също ще е забавна де, мисля да погладувам 6-7 дена, и други интересни неща които ще споделям, дано са Ви полезни.
И да, новата ми работа ми е супер интересна и доста ми помогна да върнем малко усещането за нещата в по-нормален и по-малко параноичен вид.

Мнението беше редактирано от slavko на 03.10.17 23:44.

23.10.17
12:58

Малко извън страната и цялата лудница. Познато място, добри стари приятели, спокойствие и много ядене🙂
Тренирах в залата на домакина ни в града където отседнахме, посетих още една от неговите в съседство. Гледах груповите им занимания, обсъждахме доста неща(почти всичко де). Много са зле(според мен), откъм знания - техника, методика, възстановяване, хранене...абе все едно почват всичко от нулата. Четат някакви неща, хаотично, прилагат ги още по-хаотично. Аз уж е така на майтап се хванах да им помагам, но май ще се запретна по-сериозно. Не ми се вярваше, че по принцип в такава страна, която се води за бързо развиваща се, са толкова боси по такава комерсиална тема. Почваме он-лайн консултации 🙂
Иначе за себе си : доста кросове правих по пясъка, да ми се позаздравят глезените, монотонно и кротко до 25мин. Щангите : предимно базови движения и то по-скоро във обучителен формат : докато показвам, си направя някоя серия тяга, клек, преса, лег. Бях решил само кросове и разтягане, но кандисах да им показвам.
Иначе се оказа, че имат и рекордьор на тяга от Шри Ланка, не запомних на кои кила, но голяма гира беше изтеглил. Рядкост е това де в силовите спортове, те си обичат крикета и това е. На такъв пиедестал са им крикетьорите, че Роналдо във футбола ряпа да яде🙂 Иначе и аз опитвах да батирам, но то сложна работа и ме беше страх от топката, въпреки че леко хвърляха, ама...е ударих 2-3, колкото да не се изложа пък съвсем🙂

Яденето : много кърита, плодове, кокосови неща, ром, бира.

Още една седмица май ще поайляча с общи тренировки и от другата почвам по-методично. Категорично ще бягам 200/400м. този сезон, така се и разбрахме с тренера. 100-те ще бъдат, ако се чувствам добре и според състезанието.

А неделя, уж се разходихме до хижа Академик. Уж, защото връщането се оказа ад, много противно спускане, днес целите ми крака са ГИПС. Добре, че днес ми е ден за щанги, горна част 🙂

25.10.17
12:31

3x3 по 150м.
3-те отсечки през връщане, сериите през 6 минути. Без засичане, за вработване. Въпреки мускулната треска и пак някои проблеми с кървенето, тонуса си е ок. Високо таза, краката леко и бързо, без задъхване.
После лег 6х2 на 100кг. Набиране с 32кг. и малко специфично ОФП.

Ще се ходи на някакъв коремен специалист скоро.

Храната ми, освен разни дегустации в офиса, си е минималистична. Не ям повече от 4-5 яйца на ден, салата + някаква суха мръвка. Сега още има разни вкусотии от Шри Ланка и те разнообразяват.
Опитвам се да ям възможно най-малко, но не става с тия шоколади и сладка на работа🙂

25.10.17
14:11

казано от slavko на 25.10.17, 12:31:

Опитвам се да ям възможно най-малко

Това пък защо? Според мен и така си под оптималното си тегло, шишарка ли ще ставаш?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.10.17 14:11.

25.10.17
14:59

Качвам много бързо или така си мисля.
Искам да не повишавам много теглото през основния период, ориентировъчно да не минавам 86-87кг.
Прав си иначе, че съм под оптималното, просто виждам че има значение при отсечките над 450-500м.

25.10.17
15:13

Нямам претенции да разбирам от атлетиката в тънкости, но според мен толкова ниско тегло при натоварвания изискващи мощност не носи позитиви. Ставаш малко по-бърз, но за сметка на намалената поносимост към натоварванията. Кое от двете в крайна сметка би повлияло повече с плюс, не се наемам да разсъжадавам.

25.10.17
15:33

Ами според мен, просто малко тренирам 🙂
Ти имаш доста наблюдения и винаги съм ценял мнението, още повече че се виждаме често и можеш да прецениш. Нещо тип Лашон Мерит по ми харесва на мен като физика, наистина не се виждам под 80кг., примерно...

25.10.17
15:49

Физиката като външен вид може да се променя, но обикновено не е показател за способностите. Натисни хубаво мощността в основен период, яко обемно, после в предсъстезателен хвани някакви контролни показатели и виж какво ще покажат - дали ще бягаш леко, дали ще се одървяш, как и колко ти трябва да се възстановиш. Така ще се ориентираш много по-точно, отколкото с кантара. Щото може да се окаже, че на 88 бягаш по-ефективно отколкото на 82…

01.11.17
16:29

Разтегнах малко хип-флексора и кротко 2-3 дена. Най-смешното е, че стана при напади, леле на какви смешни упражнения почнах да разтягам 🙂
Правя си горна част и много гъвкавост.
Идеално време да погладувам по-дълго, от вчера почнах(ме). Заспах си без да вечерям, без кризи. Днес много задачи и движение, но всичко с тонуса си е екстра. Довечера сме на концерт до късно и пак няма да ям, но утре се очертава служебен ангажимент в една фабрика за шоколад и ще е ебаси чудото, ако успея да не опитам нещо 🙂
След 26-28-ия час, чувството за глад изчезва(както пише по книгите), остава навика, който е мнооооого по-гаден 🙂

06.11.17
23:00

Здравей,
би ли споделил какво целиш да постигнеш с гладуването?

Мнението беше редактирано от Marccus на 09.11.17 01:02.

07.11.17
07:14

казано от Team1 на 06.11.17, 23:00:

Относно шоколадите, ако си фен, бих ти препоръчал следните:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B071NCSRR6/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01M65D7J8/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Белгийския шоколад е също като италианското кафе, или английския чай - няма такова нещо. А щом е написано на опаковката - бягай далеч от съдържанието и.

07.11.17
10:39

казано от Team1 на 06.11.17, 23:00:

Здравей,
би ли споделил какво целиш да постигнеш с гладуването?

Относно шоколадите, ако си фен, бих ти препоръчал следните:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B071NCSRR6/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01M65D7J8/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Това за шоколадите е дълга тема, но да-като за чая. Колкото чаени платнации има в Англия, толкова и какаови в Белгия🙂 Всичко е донесено от вън - знание, рецепти и в Европа е култивирано и индустриализирано. Но това са подробности, всеки си има предпочитания и си купува, каквото си иска. Аз доста научих за шоколада покрай един от нашите партньори, допълни ми доста от знанията които сме понатрупали с Марги.

За гладуването...ами аз съм си върл привърженик на ИФ, но все в леките му варианти по 18-20 часа глад, което практически е нищо за физиологичния процес, който определяме като хранителна рестрикция. Намерих доста интересна руска литература с анализи, експерименти и много данни и статистика. И без това исках да погладувам повече, но все нещо ме спираше - я акъла, я някое банкетче 🙂 Просто файдица има от фаста като цяло има след 32-36-ия час. Другото е бла-бла, повярвай ми и не влизам в дискусии 🙂 А защо го правя...ами полезно е доста, чувствам се добре, разни интересни неща наблюдавам върху себе си и т.н. Ще го правя редовно като цяло.

Славко, интересно ми е как се отразяват дългите (истинските) фастове при силови тренировки. Как се отразяват на възстановяването - примерно 2 дена тренировки и нормално хранене, 1 ден пълен глад и ново завъртане на цикъла? Демек
Ден 1 тренировка - хранене
Ден 2 тренировка - хранене
Ден 3 глад
Ден 4 тренировка - хранене
...

07.11.17
11:41

Зависи какви тренировки. По време дори на 14 дневен фаст е препоръчително да се поддържа двигателната активност, за дамогат да вървят процесите, които гладуването предизвиква.
Въпроса е какви очаквания имаш за резултатите от глад и тренировки, но трябва да съобразиш едното с другото, т.е. ако глада ти е приоритета, за съобразиш тренировките с него. Ако не ти е на живот и смърт нито едното, нито другото - просто експериментираш и отчиташ.
Иначе, на 36-40 часа от гладуването, започваш да се чудиш защо всички хора изобщо ядат...😄 ...толкова енергия, толкова физически тонус и умствен фокус... 🙂
50-60 часа все пак е детска игра, тепърва ще експериментираме с по-дълъг период.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.17 11:45.

Да, аз малко претупах нещата, като не уточних целта - калориен дефицит в малко по-дългосрочен план. Т.е. на теория ако през 36 часа глад не се приемат калории, това докарва същия дефицит, като от 4-5 дена рестриктивни дни, но на мен ми се струва, че много по-лесно ще понеса 1 ден без храна, отколкото да се ограничавам ежедневно 😄

Дали тялото ще предпочита да гори основно излишните мазнини или ще посегне към бицагите?

Октъм тренировки, предполагам че сравнително нисък обем и висок интензитет и плътност.

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 07.11.17 11:51.

07.11.17
12:00

Предполагам, че тялото ще предпочете да се храни от това,което му е най-малко необходимо,  но за да започне това, трябва да си на ден 3-4 отгладуването. До тогава всичко става отостатъци.
ПП: Всички се притесняват за това да не загубят 100 гр мускулна маса, а никой не се притеснява от това колко отпадъци се съхраняват години наред в червата. 🙂 Това не към теб, а по принцип. 🙂

Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.17 12:03.

07.11.17
12:06

казано от Margi на 07.11.17, 12:00:

колко отпадъци се съхраняват години наред в червата.

Колко,какви и колко години?

Мнението беше редактирано от nervak на 07.11.17 12:08.

07.11.17
13:21

Който му е зор да няма боклуци в червата да си вземе разхлабителни, в този аспект ползи от глада няма. По този начин за няколко часа се издухват всички боклуци..

Славко хората в про спорта се опитват да ядат най-много и най-качествено с оглед най-добро възстановяване, ти искаш да ядеш най-малко ? Все си на обратно 😄

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 13:30.

07.11.17
16:28

казано от Alexander Krastev на 07.11.17, 11:26:

Славко, интересно ми е как се отразяват дългите (истинските) фастове при силови тренировки. Как се отразяват на възстановяването - примерно 2 дена тренировки и нормално хранене, 1 ден пълен глад и ново завъртане на цикъла? Демек
Ден 1 тренировка - хранене
Ден 2 тренировка - хранене
Ден 3 глад
Ден 4 тренировка - хранене
...

Не тренирам силово, правя кросове, лостове...може да понаправя малко загряващи бегови и това е. За високо-интензивни не става, за тежки повторения в ниски бройки не мога да кажа, отдавна не ги правя.

07.11.17
16:32

казано от Madboy на 07.11.17, 13:21:

Който му е зор да няма боклуци в червата да си вземе разхлабителни, в този аспект ползи от глада няма. По този начин за няколко часа се издухват всички боклуци..

Славко хората в про спорта се опитват да ядат най-много и най-качествено с оглед най-добро възстановяване, ти искаш да ядеш най-малко ? Все си на обратно

Аз не съм про спортист. Хората в “про” спорта са едни от най-нездравословно живеещите такива. Те са готови на всичко, само за да са на върха, за спортно дълголетие чети как тренира и живее Ким Колинс. Аз съм търсил и чел, затова някои неща ги правя както той го прави. Търси и чети и ти 🙂 Ти познаваш трибойци, аз познавам от поне 6-7 спорта, на ниво елит(поне за БГ и не говоря за ГМО билдъри). Тях не ги интересува да живеят здравословно. При тях възстановяването е процес с много събирателни, храната е едно от тях просто. Атлетите не ядат много, бойците от ниски, средни категории съща спазват сериозна рестрикция, заради категориите.

07.11.17
16:34

казано от Madboy на 07.11.17, 13:21:

Който му е зор да няма боклуци в червата да си вземе разхлабителни, в този аспект ползи от глада няма. По този начин за няколко часа се издухват всички боклуци..

Това е абсурдно и смешно, но ти го оставям като почетеш, да си го видиш пак 🙂 За няколко часа викаш,а ...ти ще лекуваш рака на червата за седмица, това предвиждам аз, Нобел поне, форумен 🙂 Ни съ напиняй сега 🙂

07.11.17
16:39

казано от nervak на 07.11.17, 12:06:

казано от Margi на 07.11.17, 12:00:

колко отпадъци се съхраняват години наред в червата.

Колко,какви и колко години?

Ю.С. Николаев.
Отнема около няколко месеца да събереш каквото е публикувано от екипа му. Има и доста изследвания от Щатите, Далечния изток, но не съм попадал на нещо наистина обосновано като вид на изследването, симптоми, таргет групи. За сметка на тях, руснаците са споделили доста неща.
Ти си говорил с някой от тримата професори във варненския университет, които са провеждали експерименти преди 20 години с около 300 човека ли? Ако е така, сподели. Или си контактуваш с някой професор или доктор по микробиология...
Сподели каква информация имаш и да си обсъждаме🙂
Какви патогенни организми, от кои видове, в каква концентрация, с каква адхезия...кое точно искаш да разбереш с трите си въпроса. Или в дебелото черво няма патогени...стафилококите, клостридите и техните под видове са първите са които се сещам.

Мнението беше редактирано от slavko на 07.11.17 16:49.

07.11.17
16:46

казано от Alexander Krastev на 07.11.17, 11:50:

Да, аз малко претупах нещата, като не уточних целта - калориен дефицит в малко по-дългосрочен план. Т.е. на теория ако през 36 часа глад не се приемат калории, това докарва същия дефицит, като от 4-5 дена рестриктивни дни, но на мен ми се струва, че много по-лесно ще понеса 1 ден без храна, отколкото да се ограничавам ежедневно

Дали тялото ще предпочита да гори основно излишните мазнини или ще посегне към бицагите?

Октъм тренировки, предполагам че сравнително нисък обем и висок интензитет и плътност.

Пиши ми на лични, да си обсъждаме нещата. Кое, как ще понесеш ще разбереш, ЕДИНСТВЕНО и само като го направиш. И да, трудно се заспива първата вечер, на празен стомах. Ама вода сол, мааааааааалко кефир или хубаво масло и си екстра. Втория ден не ти прави впечатление 🙂

07.11.17
17:23

казано от slavko на 07.11.17, 16:34:

казано от Madboy на 07.11.17, 13:21:

Който му е зор да няма боклуци в червата да си вземе разхлабителни, в този аспект ползи от глада няма. По този начин за няколко часа се издухват всички боклуци..

Това е абсурдно и смешно, но ти го оставям като почетеш, да си го видиш пак  За няколко часа викаш,а ...ти ще лекуваш рака на червата за седмица, това предвиждам аз, Нобел поне, форумен  Ни съ напиняй сега

Aко рака на червата се лекуваше с неядене, 2006 не бях ял около и над месец след като ме оперираха, сигурно възпаленията ми се излекуваха 😄
За червата съм чел повече от колкото предполагаш.

Ако така се лекуваше каквото и да е в сумалия вместо да умират от глад щяха да са ебати чуковете, но уви.

Почвате да пишете неща много далеч от всякаква здравомислеща логика. Ти колко човека познаваш излекували се от рак на червата, щото аз познавам само умрели такива.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 17:27.

07.11.17
17:25

казано от slavko на 07.11.17, 16:32:

казано от Madboy на 07.11.17, 13:21:

Който му е зор да няма боклуци в червата да си вземе разхлабителни, в този аспект ползи от глада няма. По този начин за няколко часа се издухват всички боклуци..

Славко хората в про спорта се опитват да ядат най-много и най-качествено с оглед най-добро възстановяване, ти искаш да ядеш най-малко ? Все си на обратно

Аз не съм про спортист. Хората в “про” спорта са едни от най-нездравословно живеещите такива. Те са готови на всичко, само за да са на върха, за спортно дълголетие чети как тренира и живее Ким Колинс. Аз съм търсил и чел, затова някои неща ги правя както той го прави. Търси и чети и ти  Ти познаваш трибойци, аз познавам от поне 6-7 спорта, на ниво елит(поне за БГ и не говоря за ГМО билдъри). Тях не ги интересува да живеят здравословно. При тях възстановяването е процес с много събирателни, храната е едно от тях просто. Атлетите не ядат много, бойците от ниски, средни категории съща спазват сериозна рестрикция, заради категориите.

Просто спортист пък ходи да се буташ за медалите, айде сега 🙂

07.11.17
17:28

казано от Madboy на 07.11.17, 17:25:

казано от slavko на 07.11.17, 16:32:

казано от Madboy на 07.11.17, 13:21:

Който му е зор да няма боклуци в червата да си вземе разхлабителни, в този аспект ползи от глада няма. По този начин за няколко часа се издухват всички боклуци..

Славко хората в про спорта се опитват да ядат най-много и най-качествено с оглед най-добро възстановяване, ти искаш да ядеш най-малко ? Все си на обратно

Аз не съм про спортист. Хората в “про” спорта са едни от най-нездравословно живеещите такива. Те са готови на всичко, само за да са на върха, за спортно дълголетие чети как тренира и живее Ким Колинс. Аз съм търсил и чел, затова някои неща ги правя както той го прави. Търси и чети и ти  Ти познаваш трибойци, аз познавам от поне 6-7 спорта, на ниво елит(поне за БГ и не говоря за ГМО билдъри). Тях не ги интересува да живеят здравословно. При тях възстановяването е процес с много събирателни, храната е едно от тях просто. Атлетите не ядат много, бойците от ниски, средни категории съща спазват сериозна рестрикция, заради категориите.

Просто спортист пък ходи да се буташ за медалите, айде сега

Хаха, да бе...то си ме чегърта🙂 Винаги ще се състезавам. Просто за някои неща ми е късно и гледам да се съхранявам. Тренирам и живея оптимално, не максимално 🙂

07.11.17
17:33

Аз също съм против спорта на всяка цена. И имам период в който не по мое желание съм гладувал над месец, айде нЕма нужда, Ще излекувате нещо ама на куково лято.
Ама пък на някои хора плацебото им действа много яко, така че газ.
И нямам желание да чета който и да е, дето си снимал за някой сайт ориза, ама е пропуснал да си снима баниците.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 17:35.

07.11.17
17:37

казано от slavko на 07.11.17, 16:39:

Или в дебелото черво няма патогени...стафилококите, клостридите и техните под видове са първите са които се сещам.

Има , иди си ги изследвали за известна нищожна сума пари вместо да гладувате.
Аз съм ходил, даваш там 1 лайно и хората ще ти кажат кво имаш кво нямаш.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 17:37.

07.11.17
17:40

казано от Madboy на 07.11.17, 17:23:

Ако така се лекуваше каквото и да е в сумалия вместо да умират от глад щяха да са ебати чуковете, но уви.

Саше, много, ама много бъркаш нещата. Има гладуване, което е доброволно и цел здраве - него можеш да прекъснеш по всяко едно време, и не си страдал от хранителни недоимъци когато вземеш решение да го правиш. Има и гладуване, което е принудително - дано никога не изпиташ какво представлява.
Ако нещо не те кефи и не ти съвпада с мирогледа, можеш просто да подминеш темата. Нищо страшно няма да стане, ако не се включиш. Казвам го с всичките си топли чувства към теб. 🙂

07.11.17
17:44

Темата ми е интересна без значение дали ми допада, дразни ме като се пишат неверни неща.
Аз също почти всеки ден имам прозорец от неядене около 15 часа (или както там му се казва по-модерно).

A експерименти и изследвания свързани с храносмилателен тракт съм си правил безброй.

Някак по-логично ми звучи ядене с цел здраве, от колкото глад с цел здраве: )
На  мен ми убягва идеята с какво гладуването би могло да подобри здравето ви, и как ще измерите това евентуално подобрение, така че няма да пиша повече.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 17:55.

07.11.17
18:00

казано от Madboy на 07.11.17, 17:37:

казано от slavko на 07.11.17, 16:39:

Или в дебелото черво няма патогени...стафилококите, клостридите и техните под видове са първите са които се сещам.

Има , иди си ги изследвали за известна нищожна сума пари вместо да гладувате.
Аз съм ходил, даваш там 1 лайно и хората ще ти кажат кво имаш кво нямаш.

И после ко прайм 🙂

07.11.17
18:01

казано от Madboy на 07.11.17, 17:44:

Темата ми е интересна без значение дали ми допада, дразни ме като се пишат неверни неща.
Аз също почти всеки ден имам прозорец от неядене около 15 часа (или както там му се казва по-модерно).

A експерименти и изследвания свързани с храносмилателен тракт съм си правил безброй.

Някак по-логично ми звучи ядене с цел здраве, от колкото глад с цел здраве: )
На  мен ми убягва идеята с какво гладуването би могло да подобри здравето ви, и как ще измерите това евентуално подобрение, така че няма да пиша повече.

Неверно пишат професори, нобелов лауреат и шест кандидата 🙂

07.11.17
18:03

казано от Madboy на 07.11.17, 17:33:

Аз също съм против спорта на всяка цена. И имам период в който не по мое желание съм гладувал над месец, айде нЕма нужда, Ще излекувате нещо ама на куково лято.
Ама пък на някои хора плацебото им действа много яко, така че газ.
И нямам желание да чета който и да е, дето си снимал за някой сайт ориза, ама е пропуснал да си снима баниците.

Аз също не чета такива. Отбирам си, питам , пак отбирам, пак питам. Поне вече за три години , си намерих кой да питам 🙂

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1