Slavko's 2017-2018 season, 200-400m.

Прескочи до:
Carbohydrate

07.11.17
18:04

Защо просто не пиете 20 капки) водка сутрин на гладно и проблеми с червата няма да има...

07.11.17
18:07

Мисълта ми Слави е, че чисто с цел експеримент е ок, но няма смисъл да твърдиш, че ще излекуваш това или онова, като ти не си болен от тези неща и няма как да докажеш евентуалното излекуване.

Няпомняте ми на 1 епизод на др. Хаус като ще цитирам по памет

“Боли ли ви глава ? ”
“Не”
“Ето - пиенето на вода лекува главоболие”

Иначе следя темата защото е интересна и любопитна, когато започна и аз да тренирам изцяло за кеф вероятно бих се пробвал с подобни експерименти.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 18:09.

07.11.17
18:13

казано от Madboy на 07.11.17, 18:07:

Мисълта ми Слави е, че чисто с цел експеримент е ок, но няма смисъл да твърдиш, че ще излекуваш това или онова, като ти не си болен от тези неща и няма как да докажеш евентуалното излекуване.

Няпомняте ми на 1 епизод на др. Хаус като ще цитирам по памет

“Боли ли ви глава ? ”
“Не”
“Ето - пиенето на вода лекува главоболие”

Иначе следя темата защото е интересна и любопитна, когато започна и аз да тренирам изцяло за кеф вероятно бих се пробвал с подобни експерименти.

Експериментите отдавна са направени, изводите и така. Къде, как, при какви условия и какви параметри начални, крайни. В крайна сметка, аз не карам никой да гладува. Нито пък да яде. Споделям си опита 🙂 И опитвам все по-малко ненужни неща 🙂

07.11.17
18:14

казано от Madboy на 07.11.17, 18:07:

Къде видянякой да лекува нещо? Ние не сме болни...

07.11.17
18:14

казано от Carbohydrate на 07.11.17, 18:04:

Защо просто не пиете 20 капки) водка сутрин на гладно и проблеми с червата няма да има...

Да да, и това го пише. Честно🙂

07.11.17
18:20

Когато се подлагаш на глад изхвърляш натрупаните шлаки в червата, така ли? Мислех че това се прави с клизми, но нямам желание да опитвам, че съм чел, че е пристрастяващо 🙂

07.11.17
18:26

казано от Brown Bomber на 07.11.17, 18:20:

Когато се подлагаш на глад изхвърляш натрупаните шлаки в червата, така ли? Мислех че това се прави с клизми, но нямам желание да опитвам, че съм чел, че е пристрастяващо

Може и така да, при едно от иьследванията има и комбинация с клизми и без. После сравняват. Преди 20 поста написах едно име. Гугълточкаком

07.11.17
18:29

казано от Margi на 07.11.17, 18:14:

Къде видя някой да лекува нещо? Ние не сме болни...

Дано и винаги да е така, и се надявам да не се засегнете от различната ми гледна точка.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 18:29.

07.11.17
18:32

казано от Madboy на 07.11.17, 18:29:

казано от Margi на 07.11.17, 18:14:

Къде видя някой да лекува нещо? Ние не сме болни...

Дано и винаги да е така, и се надявам да не се засегнете от различната ми гледна точка.

Дано. 🙂 Разбира се че никой не се засяга. Гледната точка е едно от най-тежките заболявания, което пречи на много неща да бъдат забелязани. Към нещата е добре да се подхожда безпристрастно, без предубеждения и без очаквания. Така човек може да експериментира има точна преценка. 🙂

Carbohydrate

07.11.17
18:38

казано от slavko на 07.11.17, 18:14:

Да да, и това го пише. Честно

прати ми го, ако е на руски)..ще направя анализ и ще пиша

07.11.17
18:40

казано от Carbohydrate на 07.11.17, 18:38:

Ще направиш анализ?!? Още един нобелов лауреат ли имаме? 🙂

Carbohydrate

07.11.17
18:42

казано от Margi на 07.11.17, 18:40:

Ще направиш анализ?!? Още един нобелов лауреат ли имаме?

абсолютно сигурно е, че пишем за разни неща. Ти си мислиш, че ще анализирам текста, нали?)))

07.11.17
18:43

казано от Carbohydrate на 07.11.17, 18:42:

казано от Margi на 07.11.17, 18:40:

Ще направиш анализ?!? Още един нобелов лауреат ли имаме?

абсолютно сигурно е, че пишем за разни неща. Ти си мислиш, че ще анализирам текста, нали?)))

Да, реших че рецензия ще правиш и поправки ще се нанасят. 🙂
ПП: Пфу, какво стана за два и половина дни глад, представям си как ще се нищи 7 дневен. 🙂

Carbohydrate

07.11.17
18:45

Нищо не стана), само един заинтересован - Мадбой)......та, ще ми пратите ли текста)...bps_bg@abv.bg

07.11.17
18:59

Добре де, в крайна сметка, Марги/Славко - каква е целта на гладуването ?
Какво искате да промените в усещанията си, в здравето си и тн ?

Преди да гладувате сякаш пак си бяхте ок ?

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 19:01.

07.11.17
19:26

казано от Madboy на 07.11.17, 18:59:

Ако човек е “ок”, и не се стреми към нищо, тогава върви назад. Ако не вървиш напред, значи вървиш назад. Ако не се подобрваш, значи се влошаваш...

07.11.17
19:28

В случая не виждам как ще измериш обективно резултата дали е положителен или отрицателен, дали вървенето наред не е вървене назад. Според теб човек започващ да гладува е човек вървящ напред ?

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 19:29.

07.11.17
19:30

казано от Madboy на 07.11.17, 19:28:

В случая не виждам как ще измериш обективно резултата дали е положителен или отрицателен, дали вървенето наред не е вървене назад. Според теб човек започващ да гладува е човек вървящ напред ?

Понякога е нужно само субективно да се чувстваш по-добре, за да имаш обективен напредък в много области на живота.

07.11.17
19:37

Сама каза, че и преди си била ок. Ако сега си по-ок значи си заслужава усилията.

Carbohydrate

07.11.17
19:44

Славко е писал, че има проблеми....а пък Маги постоянно се прочиства и води здравословен начин на живот....сега, или това е довело до проблеми със здравето им, или е нова стъпка в развитието)..., което им и го пожелавам 🙂

Carbohydrate

07.11.17
20:19

благодаря! ще се радвам да го обсъдим! прочетох от средата:

Катехоламините ( адреналин , норадреналин) не само мобилизират вътрешните резерви , но довеждат и до тяхното усилено разходване, засилва се тяхната обмяна. Проведените научни изследвания показват, че делът на въглехидратите в енергообеспечаването на организма в първият ден на пълното гладуване е средно 80%, а делът на мазнините 10-15%. , а през 2-3 ден съответно -40-60% и 30-40%. По този начин към третият ден от гладуването 1.5 пъти се намалява използването на въглехидратите в качеството им на източник на енергия, като в повече от два пъти се увеличава мобилизацията на мастните ресурси (триглицериди, холестерин) Това има голям физиологичен смисъл. Тъй като запасите от въглехидрати са неголеми ( до 500 - 800 гр. гликоген в черния дроб и мускулите) тяхното окисление би обезпечило организма с енергия само в първия ден от гладуването. Но мастните енергийни резерви са много повече. Средно човек с тегло 70 кг притежава 12-16 кг мастни тъкани , което е еквивалентно на 100-150 000 ккал. Тези запаси са достатъчни да поддържат основния обмен на веществата за срок до 50-70 дни.
Вторият стадий ( на нарастваща ацидоза) започва от 3-4 ден до 7-9 ден при пълно гладуване. В този период се наблюдава нарастваща кетонемия, кетонурия и метаболическа ацидоза , което ,заедно с увеличението на свободния билирубин в кръвта , се явява своего рода “заплащане” за адаптацията, която на този етап все още остава несъвършенна. Със започването на активната мобилизация на мастните депа (мастната подкожна тъкан, мезентерий ) най-голямото метаболитно натоварване понася черния дроб. В този орган се осъществява разграждане на триглицеридите до свободни мастни киселини с последващото им окисление, а също и синтез на липопротеините с висока и ниска плътност. Към 5-7 ден на пълното гладуване се наблюдава умерена холестеринемия ( до 6.5-7.5 ммол/л) , която се явява преходна , тъй като холестеринът активно се използва за образуване на жлъчка и кортикостероидни хормони . В черния дроб от мастните киселини се образуват кетонови тела ( ацетон, ацетонова и роксимаслена киселина), играещи роля на основен източник на енергия ( до 60-70%) за мозъка , сърцето и мускулите. От 3-4 ия ден на гладуването организмът започва да функционира по-икономично. Намалява честотата на сърдечните удари , както и количеството на изпомпваната кръв при едно съкращение . Забавя се обмяната на веществата ( до 30-35% ). Паралелно с понижаване нивото на адреналина и норадреналина в кръвта нараства концентрацията на кортикостероидните хормони (кортизол, хидрокортизон, алдостерон)
Стадият на компенсирана кетоацидоза настъпва на 7ия, 9ия ден от гладдуването със започване активното използване на кетоновите тела. В този период кетонемията намалява и метаболитната ацидоза се компенсира, което съответства на “кетоацидозната криза” и се изявява с подобряване на самочувствието , отслабване на чувството за глад ,слабост и болки в главата. Настъпва относителна стабилизация на метаболизма , стрес-лимитиращите физиологични системи минават в икономичен режим. В кръвта се повишава съдържанието на глюкоза (глюконеогенеза от кетоновите тела и глюкогенна киселина) намалява количеството на триглицеридите и холестерина. До два пъти нараства активността на ферментите АЛАТ и АСАТ.
До 14-20ия ден на пълното гладуване не се извършва съществено разграждане на белтъчните структури на организма ( плазмен и мускулен белтък) . От 70 до 90% от общия разход на енергия се обезпечава за сметка на окислението на триглицеридните мастни депа и кетоновите тела. Адаптацията на организма към условията на глада става по-съвършенна. Ако в този период не се предизвика екстремна загуба на енергия( чрез физическо пренатоварване, травми, термични въздействия и др.) организмът е способен в този режим да издържи да гладува в течение на 1-2 месеца и повече.

винаги съм го повтарял това)...сега намирам и други подтвърждения вече)

07.11.17
20:24

Ех баба ми как е доживяла до 90 години без такива неща направо се чудя.

Carbohydrate

07.11.17
20:35

казано от Madboy на 07.11.17, 20:24:

давая, ще й направим и на нея анализ))))

07.11.17
21:09

казано от Carbohydrate на 07.11.17, 19:44:

Славко е писал, че има проблеми....а пък Маги постоянно се прочиства и води здравословен начин на живот....сега, или това е довело до проблеми със здравето им, или е нова стъпка в развитието)..., което им и го пожелавам

Много не ме кефи някой като се опитва да бъде остроумен, за моя сметка🙂 Хубаво е, че не се получава. Брадър, проблемите ми са съвсем различни и са по-скоро от неразумно и непремислено разпределение на натоварването и несъобразяване с някои ясни сигнали на тялото. Както и да е, не ти ги пожелавам 🙂
С Марги минахме толкова неща, че и аз вече не знам кое, как ни е повлияло. Тихо брат, факторите са супер много и ние си се борим кротко с тях. Ако ти си много прочистен и не мислиш, че имаш нужда от разтоварване на храносмилателния тракт, ок. Ти си човек с познания и опит, в които аз не се съмнявам. И ти не се съмнявай, че това което съм решил да правя е на база, на една камара литература която съм намерил и разговори с доста запознати люде. Аз, повече от всеки се съмнявам в доста неща, има адски много псевдо наука и дезинформация, по някои от които съвсем не мога да съм сигурен че не съм се подвел.

07.11.17
21:11

казано от Madboy на 07.11.17, 20:24:

Хаус, баба ти...някой друг пример 🙂
Моите двама дядовци и едната ми баба починаха от рак на дебелото черво. На 80+ години. Е, и? Какво като баба ти е доживяла 90. Някоу пушат, пият, клецат и на 90. Ти ще успееш ли?

07.11.17
21:14

Виж това, което ти прати Марги. Там сред бла бла-то и духовността, ще намериш цитираните източници. Много е интересено, ако попаднеш на линковете с публикуваните резултати. Ако щеш за обща култура си ги приеми. Просто както някои са говорили за митохондриите преди 20 години и са ги усмивали, така тези са говорили за гладуването.

07.11.17
21:14

А ти ? Тези дето пишат за глада там гуру-тата някакви гаранции ли дават ?
Пак казвам, темата е интересна и ще ви следя как се развиват нещата с глада 🙂

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 21:16.

07.11.17
21:16

казано от Carbohydrate на 07.11.17, 20:19:

Катехоламините ( адреналин , норадреналин) не само мобилизират вътрешните резерви , но довеждат и до тяхното усилено разходване, засилва се тяхната обмяна. Проведените научни изследвания показват, че делът на въглехидратите в енергообеспечаването на организма в първият ден на пълното гладуване е средно 80%, а делът на мазнините 10-15%. , а през 2-3 ден съответно -40-60% и 30-40%. По този начин към третият ден от гладуването 1.5 пъти се намалява използването на въглехидратите в качеството им на източник на енергия, като в повече от два пъти се увеличава мобилизацията на мастните ресурси (триглицериди, холестерин) Това има голям физиологичен смисъл. Тъй като запасите от въглехидрати са неголеми ( до 500 - 800 гр. гликоген в черния дроб и мускулите) тяхното окисление би обезпечило организма с енергия само в първия ден от гладуването. Но мастните енергийни резерви са много повече. Средно човек с тегло 70 кг притежава 12-16 кг мастни тъкани , което е еквивалентно на 100-150 000 ккал. Тези запаси са достатъчни да поддържат основния обмен на веществата за срок до 50-70 дни.
Вторият стадий ( на нарастваща ацидоза) започва от 3-4 ден до 7-9 ден при пълно гладуване. В този период се наблюдава нарастваща кетонемия, кетонурия и метаболическа ацидоза , което ,заедно с увеличението на свободния билирубин в кръвта , се явява своего рода “заплащане” за адаптацията, която на този етап все още остава несъвършенна. Със започването на активната мобилизация на мастните депа (мастната подкожна тъкан, мезентерий ) най-голямото метаболитно натоварване понася черния дроб. В този орган се осъществява разграждане на триглицеридите до свободни мастни киселини с последващото им окисление, а също и синтез на липопротеините с висока и ниска плътност. Към 5-7 ден на пълното гладуване се наблюдава умерена холестеринемия ( до 6.5-7.5 ммол/л) , която се явява преходна , тъй като холестеринът активно се използва за образуване на жлъчка и кортикостероидни хормони . В черния дроб от мастните киселини се образуват кетонови тела ( ацетон, ацетонова и роксимаслена киселина), играещи роля на основен източник на енергия ( до 60-70%) за мозъка , сърцето и мускулите. От 3-4 ия ден на гладуването организмът започва да функционира по-икономично. Намалява честотата на сърдечните удари , както и количеството на изпомпваната кръв при едно съкращение . Забавя се обмяната на веществата ( до 30-35% ). Паралелно с понижаване нивото на адреналина и норадреналина в кръвта нараства концентрацията на кортикостероидните хормони (кортизол, хидрокортизон, алдостерон)
Стадият на компенсирана кетоацидоза настъпва на 7ия, 9ия ден от гладдуването със започване активното използване на кетоновите тела. В този период кетонемията намалява и метаболитната ацидоза се компенсира, което съответства на “кетоацидозната криза” и се изявява с подобряване на самочувствието , отслабване на чувството за глад ,слабост и болки в главата. Настъпва относителна стабилизация на метаболизма , стрес-лимитиращите физиологични системи минават в икономичен режим. В кръвта се повишава съдържанието на глюкоза (глюконеогенеза от кетоновите тела и глюкогенна киселина) намалява количеството на триглицеридите и холестерина. До два пъти нараства активността на ферментите АЛАТ и АСАТ.
До 14-20ия ден на пълното гладуване не се извършва съществено разграждане на белтъчните структури на организма ( плазмен и мускулен белтък) . От 70 до 90% от общия разход на енергия се обезпечава за сметка на окислението на триглицеридните мастни депа и кетоновите тела. Адаптацията на организма към условията на глада става по-съвършенна. Ако в този период не се предизвика екстремна загуба на енергия( чрез физическо пренатоварване, травми, термични въздействия и др.) организмът е способен в този режим да издържи да гладува в течение на 1-2 месеца и повече.

Да, а тези симпатяги неразбиращи недни, са го пробвали и документирали с години...брех, шарлатани бе🙂

Carbohydrate

07.11.17
21:24

казано от Madboy на 07.11.17, 21:14:

Пак казвам, темата е интересна и ще ви следя как се развиват нещата с глада

това по-скоро е вътрешно усещане, което те кара да предприемеш някои стъпки...обикновено подсъзнанието ни кара да правим верни неща за нас, така да се каже...ако се научим да разбираме себе си (може да звучи фантастично, нали), себепознание, това е върховната форма на духовността....Аз лично имам много свидетелства за духовността, които са се случили със мен....едното е написано в книгата на Мусаши...качих един стопаджия, млад човек, който ме прочете като “Баба Ванга и ми разказа за мен самият)....има още доста....прислушвайте се към тялото си))

07.11.17
21:29

И бързам да напиша, не че има значение, ама днес тренирах🙂
4х120м.
5мин. почивка
3х120м.
4мин. почивка
2х120м.
Темпово, fast heel recovery беше целта че малко замятам крака като бягам изморен и си влача краката вместо на атакувам и работя активно с глезените.
Вчера малко щанги на НСА, ама не ги пиша, че ги прекъснах по средата. Пак почва да ме боли кръста. Спрях да клякам и дърпам от земя, ама май само лежанка и набирания ще останат да правя 🙂 Почивка, натягане, разтягане...все тая. Кръста ми е леж и толкова. За едно обръщане на 80кг. от вис, така си стягам колана, че бързам да направя серията, да си поема пак дъх🙂
It is what it is.
Утре 5 или 6 по 300м.

07.11.17
21:33

казано от slavko на 07.11.17, 21:16:

Катехоламините ( адреналин , норадреналин) не само мобилизират вътрешните резерви , но довеждат и до тяхното усилено разходване, засилва се тяхната обмяна. Проведените научни изследвания показват, че делът на въглехидратите в енергообеспечаването на организма в първият ден на пълното гладуване е средно 80%, а делът на мазнините 10-15%. , а през 2-3 ден съответно -40-60% и 30-40%. По този начин към третият ден от гладуването 1.5 пъти се намалява използването на въглехидратите в качеството им на изто  и т.н..

Да, а тези симпатяги неразбиращи недни, са го пробвали и документирали с години...брех, шарлатани бе

Ако се не лъжа, същото, или почти същото се постига като цяло и с орязване на въглехидратите до стойности близки до нула.

Може да се спекулира, че на гладуването, като естествено състояние в един базов за човечеството период, еволюцията все е намерила някаква приложимост. От друга страна, приложимостта на безсънието и липсата на вода например, надали следва да се коментира, а на същото основание може да се спекулира, че това са били естествени състояние за дадени популации в същия базов период. От трета страна, естественото ни състояние е да искаме да сме нахранени, с достатъчно сън и без липса на вода.

07.11.17
21:33

казано от Madboy на 07.11.17, 21:14:

Пак казвам, темата е интересна и ще ви следя как се развиват нещата с глада

Знаеш, че не си падам по гуру-та, особено тия дето на 25 години пишат книги. Един брадат такъв, даже скоро ме блокира във ФБ, престижа сме  му уронвали. А е живял в нас, яли сме и пили на една маса.
Гаранции и тия, дето те режат със скалпела не дават малки братко. Затова се опитвам всячески, да стоя по далеч от тях 🙂

07.11.17
21:37

казано от Von Suthaus на 07.11.17, 21:33:

Катехоламините ( адреналин , норадреналин) не само мобилизират вътрешните резерви , но довеждат и до тяхното усилено разходване, засилва се тяхната обмяна. Проведените научни изследвания показват, че делът на въглехидратите в енергообеспечаването на организма в първият ден на пълното гладуване е средно 80%, а делът на мазнините 10-15%. , а през 2-3 ден съответно -40-60% и 30-40%. По този начин към третият ден от гладуването 1.5 пъти се намалява използването на въглехидратите в качеството им на изто  и т.н..

Да, а тези симпатяги неразбиращи недни, са го пробвали и документирали с години...брех, шарлатани бе

Ако се не лъжа, същото, или почти същото се постига като цяло и с орязване на въглехидратите до стойности близки до нула.

Може да се спекулира, че на гладуването, като естествено състояние в един базов за човечеството период, еволюцията все е намерила някаква приложимост. От друга страна, приложимостта на безсънието и липсата на вода например, надали следва да се коментира, а на същото основание може да се спекулира, че това са били естествени състояние за дадени популации в същия базов период. От трета страна, естественото ни състояние е да искаме да сме нахранени, с достатъчно сън и без липса на вода.

Бах, полудявам. Началото на 21-ви век естествено състояние на глада ли е бил начина на живот в Русия и Северна Америка, Япония...?
Липса на сън...?
Липса на вода...?
А всъщност да, с липса на сън, Химлер и д-р Менгеле имат сериозни опити, впечатляващи резултати.

07.11.17
21:44

казано от slavko на 07.11.17, 21:37:

Бах, полудявам. Началото на 21-ви век естествено състояние на глада ли е бил начина на живот в Русия и Северна Америка, Япония...?
Липса на сън...?
Липса на вода...?
А всъщност да, с липса на сън, Химлер и д-р Менгеле имат сериозни опити, впечатляващи резултати.

Те и с гладуването имат - масови.

07.11.17
21:45

казано от Von Suthaus на 07.11.17, 21:44:

Липса на сън...?
Липса на вода...?

Те и с гладуването имат - масови.

Със държането будни са следели, как им се изменя психика, физика...то все едно нещо добро е щяло да стане. Абе, учЕни хора.

Мнението беше редактирано от slavko на 07.11.17 21:50.

07.11.17
21:46

казано от slavko на 07.11.17, 21:33:

Гаранции и тия, дето те режат със скалпела не дават малки братко. Затова се опитвам всячески, да стоя по далеч от тях

Е тук вече се съгласих, понякога обаче каквото и да правиш стискаш палци да  са ти останали достатъчно големи ” топки ” за да мине и това 🙂 (а трябва топките в такава ситуация да са мноооо големи🙂 )
Както се казва - да не дава господ.
Да не ме разберете погрешно, трябва човек да се грижи за здравето си, но нека се внимава с крайностите.

Мнението беше редактирано от Madboy на 07.11.17 21:47.

07.11.17
21:48

казано от Von Suthaus на 07.11.17, 21:44:

Липса на сън...?
Липса на вода...?

Те и с гладуването имат - масови. Но не бъркай двата щата. Съвсем не искам да кажа,
да не пробваш. Аз лично съм фен на 24-часовите и имам доста практика с по-дълги за кеф

07.11.17
22:26

Хитлер,Менгеле,резултати???
Нобелови лауреати по отлагания и натрупване с години на неща в червата???Разговори с трима професори)))))-тук се смях много.Но крайна сметка нищо конкретно като отговор на въпроса ми.
Пречистване???
И твърдите ,че не боледувате???
Изчаткали сте тотално,от толкова “неща” дето сте минали...
Здраве.

Мнението беше редактирано от nervak на 07.11.17 22:30.

07.11.17
22:31

казано от nervak на 07.11.17, 22:26:

Изчаткали сте тотално,от толкова “неща” дето сте минали...

Не ни мисли нас, гледай ти да си добре.
ПП: Радвам се че успяваме да те забавляваме и да те караме да се смееш.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.11.17 22:34.

07.11.17
23:50

...

Мнението беше редактирано от Marccus на 09.11.17 01:05.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1