25.09.17
17:19
Здравейте!!!Вече съм тотално объркан.Като цяло и хората покрай мен ме колебаят,едни ми казват няма защо повече да отслабваш прави мускули качвай маса.Еее добре де как да стане това нещо???Аз съм масивен 76 кг. човек не е малко.Искам да се изчистя да покажа релефа,та по-нататък да качвам вече.Отначало изчислявах калориите и като цяло дефицит ама е голяма играчка това.Програмата за фитнеса не мога да оправя също от известно време,абе като цяло нещо не върви добре моята трансформация и не мога да разбера къде БЪРКАМ!!!Други ми казват пък тръгни на лостове.Аз нямам достатъчно сила за там,кофи НЕ МОГА,набирания правя само половинки със женския захват както му се казва,със другия където китките са към лицето АБСУРД да направя и една набиранка.Просто не мога да разбера толкова много време къде ГРАША???!!!
25.09.17
17:34
Зависи и от височината на човек за мен лично ако си над 185см 76кг са малко и особедно ако това е с доста мазнини.Колкото до лостовете според мен си трябват свободните тежести.
25.09.17
19:42
казано от CarnalK на 25.09.17, 17:33:
тренирай!
Слаб си. Не си масивен, а мазен и отпуснат,
Тренирай!
5 Пъти в седмицата тренирам човек може би трябва по 2 пъти на ден ама да правя за същите мускулни групи.
25.09.17
19:53
Ами то с 5 пъти, както може да претренираш, така и реално може нищо да не правиш. Опиши си една седмична тренировка, ама подробно-по дни, видове упражнения, серии и повторения. Опиши до отказ ли са ти последните повторения или не. Колко почиваш между упражненията и сериите и т.н. Нещо не правиш както трябва! В дневника ти нищо не видях.
ПС......то пък питането било за “релеф”!
Мнението беше редактирано от Деян на 25.09.17 19:55.
25.09.17
21:44
казано от Deyan на 25.09.17, 19:53:
Ами то с 5 пъти, както може да претренираш, така и реално може нищо да не правиш. Опиши си една седмична тренировка, ама подробно-по дни, видове упражнения, серии и повторения. Опиши до отказ ли са ти последните повторения или не. Колко почиваш между упражненията и сериите и т.н. Нещо не правиш както трябва! В дневника ти нищо не видях.
ОК!!!Не знам дори как мога да го нарека програма това,но все пак.
Понеделник:Ръце(бицепс,трицепс),кардио
Вторник:Гърди и гръб,кардио две големи мускулни групи върха на глупостта е тука
Сряда:ПОЧИВКА
Четвъртък:Рамо,трапец,кардио
Петък:Крака,корем,кардио
Събота:У дома с дъмбели,малко лицеви като цяло каквото ми падне с дъмбелите
Гледам да почивам 1 минута между сериите и 2 между упражненията.За релефа като цяло знам,че трябват повече повторения с по-малко килограми.
25.09.17
22:09
казано от Nekav si Tam на 25.09.17, 21:44:
казано от Deyan на 25.09.17, 19:53:
ОК!!!Не знам дори как мога да го нарека програма това,но все пак.
Понеделник:Ръце(бицепс(вдигане на дъмбели,чукчета,вдигане на прав лост ),трицепс(трицепсово разгъване на горен скрипец,разгъване на дъмбел зад глава,френско) ),кардио
Вторник:Гърди(лежанка,лежанка полу-лег,разгъване на пек-дек машина,и една машина на която не запомних името но е все едно правиш кофички само,че си седнал) и гръб(придърпване на скрипец зад врата,придърпване на долен скрипец,гребане с дъмбел),кардио две големи мускулни групи върха на глупостта е тука
Сряда:ПОЧИВКА
Четвъртък:Рамо(Арнолд преси,вертолет,раменни преси с дъмбели което е почти същото като Арнолдите),трапец(повдигане на рамене с дъмбели,повдигане на прав лост с дъмбели,повдигане на дъмбели зад гърба)кардио
Петък:Крака(бедрено сгъване,бедрено разгъване,повдигане на пръсти от стоеж),корем(нещо подобно като повдигане на краката от стенд,още един уред на който забравих името където просто се свиваш докато се държиш,класически коремни преси),кардио
Събота:У дома с дъмбели,малко лицеви като цяло каквото ми падне с дъмбелите
Гледам да почивам 1 минута между сериите и 2 между упражненията.За релефа като цяло знам,че трябват повече повторения с по-малко килограми.Сериите на всички упражнения ДО ПЕТЪК са 3Х10,когато правя за крака 4Х10 са първите 2 упражнения последното за прасеца е 4Х20.А за корем съответно 4Х15 за първите 2 последното класическите коремни преси са 4Х10.НЕ последните повторения не са до отказ.Не нещо ами МНОГО неща не правя както трябва явно за да има буквално нулев ефект.
Мнението беше редактирано от Nekav si Tam на 25.09.17 22:14.
25.09.17
22:10
Та ти в първите два поредни дни товариш здраво ръцете. Понеделник бицепс и трицепс, а вторник гърди и гръб, където ако правиш лег и дърпаш за гръб, тези два мускула отново участват и то за големи мускулни групи, където и тежестите са по-големи. Ако пък и правиш по няколко упражнения за ръце, както и след това на другия ден, мани. Работата е много зле, каквито и да са ти целите.
25.09.17
22:19
казано от Deyan на 25.09.17, 22:10:
Та ти в първите два поредни дни товариш здраво ръцете. Понеделник бицепс и трицепс, а вторник гърди и гръб, където ако правиш лег и дърпаш за гръб, тези два мускула отново участват и то за големи мускулни групи, където и тежестите са по-големи. Ако пък и правиш по няколко упражнения за ръце, както и след това на другия ден, мани. Работата е много зле, каквито и да са ти целите.
Точно това казвам,че работата е много ЗЛЕ.Програмата ще я сменя в това съм КАТЕГОРИЧЕН,понеже не съм я правил аз(макар така да казах в дневника 😄) и на мен ми се стори странна ама ААА ДЕ къде съм блял!!!Целта е просто изчистване без много излишни мазнини,да се появи дори пресата ако щеш.След това се почва с едно ЯКО КАЧВАНЕ.
Мнението беше редактирано от Nekav si Tam на 25.09.17 22:26.
25.09.17
22:32
Абе ти си на 16 г. бе момче, тепърва растеш, хормоните бушуват-какво чистене при твоите ръст и тегло. Хапвай хубава и истинска храна и тренирай. Нещата ще се случат-хем ще качиш мускули, хем и мазнините ще паднат. Системи какви ли не. Тренирай три пъти седмично през ден поне цяло тяло като за начало и това е. По едно базово упражнение в 3-4 работни серии да правиш, дето 8-10 повторения да ти е макса е достатъчно. Клек, лег, гребане с дъмбел, раменна преса, сгъване с прав лост и тяга (нея можеш не всеки път, а да кажем първа и трета тренировка) ти е напълно достатъчно. Заучи правилно движенията на упражненията и действай.
Мнението беше редактирано от Деян на 25.09.17 22:38.
26.09.17
07:27
казано от Deyan на 25.09.17, 22:32:
Абе ти си на 16 г. бе момче, тепърва растеш, хормоните бушуват-какво чистене при твоите ръст и тегло. Хапвай хубава и истинска храна и тренирай. Нещата ще се случат-хем ще качиш мускули, хем и мазнините ще паднат. Системи какви ли не. Тренирай три пъти седмично през ден поне цяло тяло като за начало и това е. По едно базово упражнение в 3-4 работни серии да правиш, дето 8-10 повторения да ти е макса е достатъчно. Клек, лег, гребане с дъмбел, раменна преса, сгъване с прав лост и тяга (нея можеш не всеки път, а да кажем първа и трета тренировка) ти е напълно достатъчно. Заучи правилно движенията на упражненията и действай.
Мерси за съвета,ще те послушам.А при тренировката за цяло трябва ли да въртя упражненията на всяка серия,тоест правя една серия на едното и минавам на другото и така да ги завъртам докато не завърша всички серии???
26.09.17
07:40
Ами някои препорчават тренировките да са ти гръгови, т.е. както казваш ти. Виж дали ще можеш така, но и да не ги правиш в кръг, а упражненията да са ти едно след друго-завършваш серията на едното и тогава започваш следващото, няма проблем. Нека и други съфорумници да дадат мнение. Нямаш нужда от сплитове на този начален етап.
Мнението беше редактирано от Деян на 26.09.17 07:41.
26.09.17
19:47
Ами мисля да пробвам вариацията А,Б само,че ми беше казано нещо което се чудя дали е вярно.1-та седмица се започва с А и се свършва с Б,а 2-та седмица се започва с Б и завършва с А.Вие мислите ли,че е така???Програма ще ми е много трудно сам да си изготвя понеже аз за 1ви път в живота си ще ги правя тези БАЗОВИ упражнения.Ще правя всичко(под всичко разбирайте клек,тяга,военни преси и разни други) БЕЗ НАБИРАНИЯ И КОФИ към момента са ми НЕВЪЗМОЖНИ.Та въпроса с програмата мога да попитам някой инструктор който да ми изготви,ама тези 25 кинта за нея ме колебаят 😄 .За всеки случай ще потърся и тук в сайта,но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО до края на седмицата трябва да е готова.
Мнението беше редактирано от Nekav si Tam на 26.09.17 19:52.