Водна задръжка ?

HU

26.09.17
15:39

Здравейте 🙂
От месец започнах да се храня стабилно,също така и да тренирам.
За този месец качих към 7кг
Бях 52/3 а в момента съм 59/60кг.
Ако е от значение на 17съм.
Добавките които приемах и приемам са-Гейнър/креатин/.
Креатина го пих месец и в момента съм в почивка от него.
Проблема е следния-От седмица някъде корема ми е като издут. Все едно съм преял и няма повече мяст...
Газирано,сол и чипсове не приемам.
Единствено като грешка което правя е че вместо да се храня на всеки 2часа аз консумирам  2/3хранения на веднъж и то предимно става за вечеря да поема голямо количество храна.Едва ли  е от  количество храна което приемам-2500калории.
Та какво да правя?
И от какво се е получило?

Темата беше редактирана от Hustle на 26.09.17 17:06.

Здравей! Трудно някой ще ти каже каква е причината за състоянието, което наблюдаваш. Може само да се гадае, а това няма да ти е от полза.

Това подуване постоянно ли е или само след вечерята? На сутринта, когато се събудиш, ок ли се чувстваш?
Не е нужно да ядеш на всеки 2 часа, това е излишно.
Нещо друго променял ли си за тази 1 седмица?
Ходенето до тоалетна нормално ли е?

HU

26.09.17
19:42

Всичко е нормално. Ходя си даже 2/3пъти до тоалетна.
Храната напоследък 2/3хранения са тестиви. Сутрин,обед,вечер си е все така.
Не е точно издут а все едно съм си напълнял в корема.
Да си кажа-корем не съм правил през този месец,защото си мислех,че на тия 52кг няма смисъл. Според мен е от рязкото увеличаване на храната ,защото имаше и период в който стигах и над 3000калории и съм налял в корема а и колкото и да не е все съм го разширил за това време.
А и като не съм го тренирал.

Мнението беше редактирано от Hustle на 26.09.17 19:44.

Carbohydrate

26.09.17
19:50

няма страшно, сега просто ти се е паднал програмиран хормонален пик, който е провокирал това нещо. Всичко ще си дойде в норми, ако продължаваш да следиш храната си 🙂

26.09.17
22:17

казано от Carbohydrate на 26.09.17, 19:50:

просто ти се е паднал програмиран хормонален пик

И кой го е програмирал, ако не е тайна? Кои хормони са в повече и защо?

Към автора: Както каза Вероника, трудно може да се каже какво се случва - растеш, пълнееш, а може би просто си ял повече сол? И не пропускай корема в тренировките си - вероятно на 17 повече те интересува външният вид, но ако отсега развиеш силови дисбаланси, след не много време ще съжаляваш.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.09.17 22:28.

27.09.17
12:37

Ако до сега си се хранил с по-малки порци повече пъти, а сега приемаш повече храна в 1 хранене е възможно да е от това, просто ти трябва малко време на адаптация към новите порции. Друг вариант е някоя от храните да те издува, сладко, тестено и т.н.

Случайно да си увеличил количеството на въглехидратите в храната?

HU

27.09.17
13:39

казано от Кольо Пияндето на 27.09.17, 12:40:

Случайно да си увеличил количеството на въглехидратите в храната?

Доста. А и честно да си кажа доста наблягам на въглехидратите. За деня 1хляб си го махам/200/300гр ориз също,спагети пак към 200гр

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1