01.04.18
18:20
Времето се стопли и излязохме от залите и пещерите : ))
Смело напред и нагоре продължаваме с екипът да градим...
https://www.youtube.com/watch?v=J4zHsoAbpQE
Поздрави:Божидар
01.04.18
20:45
Е то докато сме в залите и пещерите, пак не пречи да описваме к,ви сме ги вършили 😉
02.04.18
13:41
Е то докато сме в залите и пещерите, пак не пречи да описваме к,ви сме ги вършили 😉
Колко си прав, наистина 🙂)
От горното видео по-много с тежести в зала. Обикновено прогресивно започвам с 25 кг кофи+набирания и така свалям през 5 кг. на серия; 25/20/15/10/5, а остатъка само със собствено тегло. След кофите и набиранията вкарах и военна преса и лицеви упори отново 8 по 8
повторения. За горна част на тялото освен корема, който ще бъде в друго видео, мога да кажа, че тренирам само това : )
Чак сега видях клипчето.
Първо, това е начина - редуване на серия дърпащи със серия бутащи на еднакъв брой повторения, максимално разнообразяване с различни хватове, опори, положение на тялото, като J-набиранията, кофи на една тръба и т.н. Поздравления.
Второ ... ти познаваш ли някой от прикачената снимка?
07.04.18
08:58
Гледах клипчетата в youtube, много добре си ги направил и формата ти е супер.
12.04.18
18:42
Чак сега видях клипчето.
Първо, това е начина - редуване на серия дърпащи със серия бутащи на еднакъв брой повторения, максимално разнообразяване с различни хватове, опори, положение на тялото, като J-набиранията, кофи на една тръба и т.н. Поздравления.
Второ ... ти познаваш ли някой от прикачената снимка?
Здравей, с някой от тях се познаваме, но само от тренировките и сме се виждали там : ) Иначе мястото е супер, но аз имам време да ходя сутрин само за съжаление и след осем. Просто работното ми време е от 10 до 8 вечерта. Но пък сутринта тренировката е супер
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 12.04.18 21:25.
12.04.18
18:43
Гледах клипчетата в youtube, много добре си ги направил и формата ти е супер.
Благодаря : ))
19.04.18
12:43
Реших да заснема малка част с телефона от една моя тренировка за горна част : )) Поздрави, колеги и до нови срещи...
https://www.youtube.com/watch?v=IzV290FQfLw&t=65s
Реших да заснема малка част с телефона от една моя тренировка за горна част : )) Поздрави, колеги и до нови срещи...
Колегаааа а краката когааааааа ? 🙂🙂
19.04.18
13:12
Колегаааа а краката когааааааа ? 🙂🙂
Съвсем скоро и за тях ще има клип, колега. Изчаквах времето да се пооправи за да мога да си позволя да снимам, иначе крака в седмицата веднъж със собствено тегло и класически клек с щанга зад врат, за мен това е алфа упражнението за крака : )))
При кофите на една тръба зад тяло бих ти препоръчал да използваш хват с длани към тялото - обратния на това, което правиш в клипчето. Ще постигнеш по-добро разтягане на участващите мускули, включване на бицепса в крайно долно положение и избягване кълченето на китката.
Тренировките са ти супер 🙂
24.04.18
17:41
При кофите на една тръба зад тяло бих ти препоръчал да използваш хват с длани към тялото - обратния на това, което правиш в клипчето. Ще постигнеш по-добро разтягане на участващите мускули, включване на бицепса в крайно долно положение и избягване кълченето на китката.
Тренировките са ти супер 🙂
Благодаря, още утре ще пробвам с новата техника : ))
02.05.18
13:01
Колеги, новата група в която с повече достигнати цели ще споделяме нашия напредък и ще се стараем да запознаваме хората с културата на Стрийт Фитнеса. Поздрави
https://www.facebook.com/HristovCalistenics/?ref=bookmarks
06.05.18
11:04
Благодаря на Венци за снимките, добре беше!!!
Аз си чакам клипчето за крака 🙂🙂
Мнението беше редактирано от kaloyan на 06.05.18 11:45.
Има да почакаш. Ех, добро момче беше, обещаващо, но, еднодневка, Божидар Христов, опровергай ме, че иначе ще ти звънна по телефона и ще те завлека на лостовете насила
Тренира си момчето. Набира се с тежест, на халки, такива работи, (без крака), но споделя спорта си във фейса, на английски, за да хване по-широка аудитория.
Е то и тогава ми стана ясно че е от “инфлуенсърите” тези дето уж да ти покажат кое как, но повече ги е грижа за това дали могат да изкарат някой лев от цялата работа, лошо няма, това даже вече не е модерно :)
Тренира си момчето. Набира се с тежест, на халки, такива работи, (без крака), но споделя спорта си във фейса, на английски, за да хване по-широка аудитория.
Е защо тогава да е еднодневка, както каза в предното мнение, след като продължава да си тренира. Просто не споделя тук.
Иначе и визуално /поне от тези снимки и ако няма промяна към момента-не го знам/, си е супер.
Не ползвам фейсбук, затова избързах със заключението. Радвам се винаги на спортуващите хора
06.03.21
10:06
Ех, как ме набедиха за “Инфлуeнцер”...Здраво, момчета и момичета! Не влизам тук защото не ми е интересно от много време, а така, от време на време само поглеждам какво се случва. Не ползвам фейсбук, нито ютюб вече, а доколкото спортуването - правя си го за кеф и удоволствие. Продължавам да тренирам с тежести, класически движения (кофи, набирания, клекове, лицеви) - другите не са ми интересни. Малко ъпдейт на физиката (75/77 килограма+повече крачета). Обикалям и планините като луд... Здрави, бъдете.e
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 06.03.21 13:56.
25.05.21
12:04
Момчета и Момичета, привет. Станах инструктур по калистеника и преподавам всички свинщини във фитнес център, Спарта. Вторник и Четвъртък от 8 часа, сутринта. Всеки е добре дошъл да пръснем панаира заедно. Входа за залата където можете да позлзвате всичко е 12 лева и да, ще взема пари от това : )). Айде, поздрави
Мнението беше редактирано от Божидар Христов на 25.05.21 16:35.
25.05.21
15:44
Ходех там на фитнес миналата зима. Перфектно оборудване, но груповите тренировки ебаваха майката на цялата ситуация - идват 20 човека, заемат всичко и ти казват, че трябва да освободиш, точно, когато си по средата на клек и си наредил тежестите, защото имали групова тренировка.
25.05.21
16:30
Ходех там на фитнес миналата зима. Перфектно оборудване, но груповите тренировки ебаваха майката на цялата ситуация - идват 20 човека, заемат всичко и ти казват, че трябва да освободиш, точно, когато си по средата на клек и си наредил тежестите, защото имали групова тренировка.
Това е зле, но имай едно на ум, спрямо час и посещения. Сега е спокойно и няма много народ, поне колкото пъти съм ходил аз. Поздрави
Аз не знам от къде на къде груповите да са с предимство. Първи си по време и място.
ПС....освен да имат някакви написани вътрешни правила и едва ли не като клиент ги приемаш.
Гледам Нервака е съгласен, за който съм сигурен, че няма да могат да го избутат, еле пък ако му предстои проба за ЛР на клек или тяга ? Ще стане страшно ..... за инструкторченценценцето ?
Мнението беше редактирано от D_M на 25.05.21 18:46.
26.05.21
10:23
Аз не знам от къде на къде груповите да са с предимство. Първи си по време и място.
Защото водят повече клиенти, съответно повече приходи. Въпрос на политика на съответната зала.
Защото водят повече клиенти, съответно повече приходи. Въпрос на политика на съответната зала.
Явно. Даже съфорумеца от щатите май го бяха изгонили от някаква зала там, не защото пречил, а за да не го гледат клиентите как тренира и колко е як, т.е. очевидно, че по техния и този на инструктора им начин няма да стане ? Демек да не им срива имиджа.
Явно. Даже съфорумеца от щатите май го бяха изгонили от някаква зала там, не защото пречил, а за да не го гледат клиентите как тренира и колко е як, т.е. очевидно, че по техния и този на инструктора им начин няма да стане ? Демек да не им срива имиджа.
И в Швеция си ме гонят най-безцеремонно от “крос-фит” зоната, като дойде време за групова тренировка. Но поне са си сложили график на групите и мога да преценя дали да започвам изобщо.
Да.. ако има график в залата или са ме предупредили -разбира се ,че няма драма.
Ама да ми дойдат отнякъде ,някви хора и да ми кажат.. да освободя уреда...най-вероятно нито аз ще си довърша тренировката,нито те ще започнат своята навреме...така меко да го кажем.
Да.. ако има график в залата или са ме предупредили -разбира се ,че няма драма.
Ама да ми дойдат отнякъде ,някви хора и да ми кажат.. да освободя уреда...най-вероятно нито аз ще си довърша тренировката,нито те ще започнат своята навреме...така меко да го кажем.
E това имах предвид в първото си мнение. Ако има някакви уж правила, с които се съгласяваш като крлиент /макар неформално/, уведомен си и т.н., ок. Обаче какво е това, тренираш примерно по строга схема и махай се.
М/у другото в Пулса дето съм има стойки за клек/раменна и на трите етажа. На третия е едно голямо хале, където обикновено идват някакви с постелки и леки гирички. Един път там си джиткам клек на една стойка заварена за стената, защото другите стойки по етажите бяха заети, та се исипаха едно 15 мадами с инструкторка. Онази нищо не ми каза, но гледах бързо да приключа, защото народа бе бая, поради което в много голяма близост зад мен също сложиха постелки и започнаха. Викам това ако нещо залитна с щангата назад, мани-направо и “ликвидация” не е изключена.
Апропо, не знам защо баш на тоя етаж, където няма тежки вдигачи са сложили най-новите и хубави дискове, включително няколко двойки 25-ци.
Тц, тц, тц.....дайте малко да поговорим за калистеника, че много се отклонихме от основните теми в дневника на Божидар;-)))))))))
Мнението беше редактирано от D_M на 26.05.21 12:38.
“Калистеника” с пудовки ;)
:):) добре изглежда... тва е за “инфлуенсърите” :)
29.05.21
14:03
та се исипаха едно 15 мадами с инструкторка. Онази нищо не ми каза, но гледах бързо да приключа, защото народа бе бая, поради което в много голяма близост зад мен също сложиха постелки и започнаха.
Дидо, пропуснал си да направиш рекорд на клека, в следствие на естествения тестостеронен отговор :)))))))
17.06.21
09:55
Така, момчета!
Набрах се с малко килограми в случая с 48, хмм, две повторения за героя ама такова е...
Забелязах, че ако няма прогресия в упражнения, почивка, храна - забиваш яко в едни и същи скучни упражнения...
https://fb.watch/6aGM7Srivj/
12.01.24
17:47
Здравейте! Имам въпрос относно книгите “Тренировките на затворника” от автора Пол Уейд. Някой им ли опит и впечатления от тренировките по тях? Достоверна ли е информацията в тях? И всичко друго което може да споделите за тях би ми било интересно. Благодаря предварително!
Здравейте! Имам въпрос относно книгите “Тренировките на затворника” от автора Пол Уейд. Някой им ли опит и впечатления от тренировките по тях? Достоверна ли е информацията в тях? И всичко друго което може да споделите за тях би ми било интересно. Благодаря предварително!
Има много такива книги, а в сегашно време много по-модерно е да се прави това в youtube. Или някакви онлайн коучи и тн с подобно структурирани програми... Като цяло малко са тези които стават, но като не съм я чел не мога да ти споделя мнение.