Примерно меню за покачване на ММ

Здравейте. Казвам се Петър и твърдо съм решил да тренирам в залата, с цел покачване на ММ. Но имам трудност в изготвунето на съответното меню. Изчислих макронутриентите и калориите, но след като започна да определям менюто си, винаги един от макронутриентите е под или над нормата. Има ли някой в групата, който е 64 кг и желае да покачи ММ, или е бил 64 кг, когато е започнал да покачва ММ. Ще може ли да ми даде примерно меню за деня. Аз съм 64 кг, ето и макронутриентите в грамажи, които трябва да приемам за покачване на ММ:
белтъчини-130гр-520
мазнини-65гр-585
въгл.-350гр-1400
калории-2500-2600-за покачване на теглото. Благодаря предварително.

Петре, по принцип е ужасно трудно да напаснеш храненето си така, че макронутриентите да ти излизат с абсолютна точност.

Това обаче не е и нужно. Съвсем спокойно можеш да си позволиш +10% или -10%, както при калориите, така и при макротата.

Гледай протеинът да ти е около 2 грама на телесен килограм. Мазнини и въглехидратите разпредели както ти е кеф. Ако нямаш здравословни проблеми (инсулинова резистенстност, диабет), то като за спортуващ човек малко повече въглехидрати за сметка на по-малко мазнини е от полза в повечето случаи.

04.10.17
20:37

В момента не ми се смятат макроси, затова няма да ти давам грамажи.

Сутрин:
Извара/Яйца
2 банана

За след тренировка:
Овесени ядки
Кисело/Прясно Мляко
Банан
Фъстъчено масло
Доза протеин/пилешко/извара

Вечер:
Картофи/Ориз/Спагети
Свинско Бонфиле
Зеленчуци

Като снак между храненията може да включиш по някой протеинов бар или плод някакъв. Каквото искаш стига да влиза в макросите

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1