Road to the Apollonian body

01.10.17
17:26

Здравейте, Аполонци!
На 15 години съм, 171см. висок и в много кофти положение.
Ще Ви върна малко назад във времето, за да разберете от къде съм започнал и кое ме е довело до състоянието, в което съм в момента ( а то не е никък приятно ).

2014 година, ок. 1 януари
По това време бях в най-лошия период от живота ми, играех денонощно на компютъра с малки изключения, като тоалетна и 1-2 часа сън, което се отрази на физиката ми- от слабо момче се превърнах в подвижен бойлер, който нон-стоп приема храна и не мръдва от стола.
Майка ми реши, че вече е време за промяна, затова ме убеди да отидем при диетолог и да ми бъде съставена диета.
Отидохме, направихме и я спазвах 4 месеца.
За тези 4 месеца смъкнах около 10 килограма и изглеждах съвсем различно от преди, естествено не бях модел, но поне шкембето се превърна в шкембенце.

След около година ( 2015 година, януари месец ), доволен от резултатите през миналата година, реших да продължа да подобрявам състоянието на тялото ми, затова започнах да чета статии, да гледам видеа и да търся информация за тренировките с тежести.
Започнах да тренирам у нас, по някаква програма намерена в интернет, но ми се струваше добра, затова продължих да си тренирам ( през няколко дни, не бях много сериозен ) у нас в продължение на година, дори по едно време си взех и дъмбели ( по 50кг. максимум могат да бъдат сложени ).

2016 година, ок. 1 февруари
В началото на 2016 година, февруари месец, си отворих първата карта във фитнеса до нас.
Фитнеса беше old school, нямаше много хора, но имаше достатъчно неща за един начинаещ.
Всеки ден тренирах, в продължение на 3 месеца, по някакъв странен начин ( само гърди и ръце ), но това не беше най-лошото..
През цялото това време вече бях спрял да ям по хранителния режим и отново бях надебелял, затова няколко пъти направих диети от сорта на “Диетата на Ваня Червенкова” и в крайна сметка- краят на май месец бях отново дебел, но този път свикнал на ок. 1500 калории.
Тогава направих първия си бълк до края на годината.

Началото на 2017 година започнах да тренирам сериозно и правилно, поне сравнение с минали години, смених фитнеса с по-нов, близо до училището ми, и бях решен да се променя най-накрая.
Та, последваха няколко диети от тогава ( неправилни ), но тренировките ми бяха правилни, в следствие от всичко това бях събрал сравнително доста сила от 2016 ( тогава дигах 40кг. на лежанката, а сега 65 за 12 повторения и 70 за около 8 ), но физиката ми си остана лоша.

През годините имаше хора, които ми удряха рамо, някои от тях все още го правят и това ми помага много, но реших в края на 2018 да съм се променил и външно, затова започвам тук да водя ежедневен дневник и да се надяваме да получавам ценни съвети и насоки, които да ми помогнат да постигна целта си ( по-долу ще има снимков материал на вмоменташното ми “Аз” и на целта ми. ).

Та, в момента ( 2017, 1 октомври ) съм на 15 години съм, 171см. висок и 82,6кг. и на 1100 калории не смъквах килограми до миналата седмица. В момента смятам да карам на 1700 калории ( Вечерта ще покажа как смятам да си ги разпределя )
В момента мерките са ми:
-Бицепс(Отпуснат)-32,5
-Бедро-58(Отпуснато)
-Прасец-41,5(Отпуснат)
-Талия-93
-Ханш-106
-Рамо-117

Следващите 4 снимки са тренировъчната ми програма, как изглеждам в момента и каква ми е целта за края на 2018 година. Надявам се за помощ.

Темата беше редактирана от Xanendor на 01.10.17 17:35.

Здравей и добре дошъл!

Радвам се, че си решил да увеличиш калориите. Трябва да знаеш, че с глад и недохранване няма да се получи.

Звучиш мотивиран, хубаво е, че си постоянен и вярвам, че дневникът ще ти е полезен.

ДЕ

01.10.17
18:04

Xanendor, тази снимка горе вляво също ли е твоя, т.е. показваш ни напредъка си или не е твоя, а просто това ти е целта. Така както е написано от теб излиза, че си ти. Ако е така-браво за трансформацията :-)))))

01.10.17
18:08

казано от Deyan на 01.10.17, 18:04:

Xanendor, тази снимка горе вляво също ли е твоя, т.е. показваш ни напредъка си или не е твоя, а просто това ти е целта. Така както е написано от теб излиза, че си ти. Ако е така-браво за трансформацията :-)))))

Ами, снимките не се наредиха правилно, това е как искам да изглеждам.

02.10.17
23:24

Здравейте, Аполонци!
Малък отчет за деня, който по мое мнение мина добре.
Сън (03:50 - 08:00)
Хранене:
Закуска(08:00):
-4 пържени яйца
Вечеря(22:00):
-4 пържени яйца
-250гр. макарони на фурна

Тренировка(Тежестите са общо с лостовете):
-Лежанка 1x10 с 40 килограма за загрявка, 3x10 с 60 килограма
-Наклонена лежанка 3x10 с 50 килограма
-Избутване на дъмбели от наклон( 30° )- 3x10 с 24 килограма
-Кросоувър 3x10 с по 12,5 килограма на ръка

-Военна преса 3x10 с 20 килограма
-Раменна преса с дъмбели 3x10 с по 12 килограма на ръка
-”Вертолет” с щанга /раменен хват/ 3x10 с 20 килограма

Това, което смятам, че е проблем от днес е, че съм пил около 100мл. вода за деня.
Някакви предложения за дневно меню за около 1700 калории, днескашното го направих в действие.

Bart Simpson

02.10.17
23:47

Успех, симпатяга ми изглеждаш, до края на 2018-та имаш достатъчно време да постигнеш целите си V.T=S.
Много е важно и същевременно по-лесно да определиш скоростта на трансформация, когато имаш период и цел.
1700 калории изглеждат много добре пресметнат калориен прием.
Всичко, което казвам е базирано единственно на моят опит.
Аз си топя мазнините със НВД(ниско-въглехидратна диета).Определено има ефект върху мен, но трябва да си наясно, че аз тренирам шест от седем дни и работата ми е свързана с много(адски много) движение.
За тренировките ми няма да ти говоря освен, че за 50-65 минути изгарям средно 400 калории.
За шест месеца свалих няколко размера на дрехите и поизпилих малко.
Ако ти е било от полза казаното ще съм щастлив.
Едно примерно мое ядене със приблизително търсената стойност от теб:
Закуска-без
Обяд-5 яйца със масло, спанак и сирене.
Следобедно-консерва тон с майонеза и червен лук.
Няколко маслини като снакс разхвърляни през деня.
Вечеря -домати със сирене и зехтин, слънчоглед, две чаши вино, които препоръчвам на 15 да прескочиш.
Въглехидрат си позволявам от време на време някой картоф, ориз, боб или паста, но се старая да няма много мазнини около редкия прием на въглехидрати.
Късмет и стискай зъби, желая ти да не клякаш, не с тежко, а да не се предаваш.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 03.10.17 01:00.

04.10.17
00:06

Здравейте, Аполонци!
Малък отчет за деня.
Сън (03:10 - 09:30)
Хранене:
-2 вафли
-250гр. варена леща
-2 кюфтета
-салата с пиле
-250гр. макарони на фурна

-Изтегляне на вертикален скрипец /широк хват/ 3x10 с 60кг.
-Гребане с щанга под наклон 3x10 с 40кг.
-Гребане с дъмбел с една ръка 3x10 с 22кг.
-Мъртва тяга 3x10 с 40кг. ( Ще го карам леко и другата седмица, за да свикна правилно с движението )

-Бицепсово сгъване с крив лост 3x10 с 35кг.
-Концентрирано сгъване с дъмбел 3x10 с 16кг.
-Спускане на дъмбел зад глава 3x10 с 16кг.
-Трицепсово разгъване на скрипец отпред 3x10 с 20кг.

Това, което смятам, че е проблем от днес е, че малко с храната работата отиде, но утре ще стана по-рано, за да си направя да ям.

Мнението беше редактирано от Xanendor на 04.10.17 23:52.

04.10.17
00:09

казано от Bart Simpson на 02.10.17, 23:47:

Успех, симпатяга ми изглеждаш, до края на 2018-та имаш достатъчно време да постигнеш целите си V.T=S.
Много е важно и същевременно по-лесно да определиш скоростта на трансформация, когато имаш период и цел.
1700 калории изглеждат много добре пресметнат калориен прием.
Всичко, което казвам е базирано единственно на моят опит.
Аз си топя мазнините със НВД(ниско-въглехидратна диета).Определено има ефект върху мен, но трябва да си наясно, че аз тренирам шест от седем дни и работата ми е свързана с много(адски много) движение.
За тренировките ми няма да ти говоря освен, че за 50-65 минути изгарям средно 400 калории.
За шест месеца свалих няколко размера на дрехите и поизпилих малко.
Ако ти е било от полза казаното ще съм щастлив.
Едно примерно мое ядене със приблизително търсената стойност от теб:
Закуска-без
Обяд-5 яйца със масло, спанак и сирене.
Следобедно-консерва тон с майонеза и червен лук.
Няколко маслини като снакс разхвърляни през деня.
Вечеря -домати със сирене и зехтин, слънчоглед, две чаши вино, които препоръчвам на 15 да прескочиш.
Въглехидрат си позволявам от време на време някой картоф, ориз, боб или паста, но се старая да няма много мазнини около редкия прием на въглехидрати.
Късмет и стискай зъби, желая ти да не клякаш, не с тежко, а да не се предаваш.

Съветите винаги са полезни! Смятам да не правя ниско-въглехидратна диета, поне за момента, но за в бъдеще не се знае.
Аз също тренирам 6 дни в седмицата, но през повечето време съм в училище, та движението ми извън залата е малко.
Благодаря много за примерното ядене 🙂 !

Мнението беше редактирано от Xanendor на 04.10.17 00:10.

04.10.17
23:51

Здравейте, Аполонци!
Малък отчет за деня.
Сън (03:50 - 08:00)
Хранене:
-2 кифлички със сирене
-250гр. Пастицио
-3 кюфтета
-салата с пиле
-200гр. макарони на фурна

Миналата и тази седмица пропуснах тренировките за крака, защото на училище бягаме 600м и 50м за оценки и не искам да имам мускулни трески и да се представям зле.

Мнението беше редактирано от Xanendor на 04.10.17 23:52.

Bart Simpson

04.10.17
23:57

Хе, пастицио?????????
От къде у вас е познато това ядене??????
Няйой от Гърция?

05.10.17
11:50

казано от Bart Simpson на 04.10.17, 23:57:

Хе, пастицио?????????
От къде у вас е познато това ядене??????
Няйой от Гърция?

Там съм роден, нашите са живяли 9 години там.
Редовно има гръцко в менюто 🙂
Салатата с пиле също е гръцка, но не знам наименованието.

Bart Simpson

05.10.17
11:52

Пастициото е невероятно ядене, обужавам го.

05.10.17
23:03

Добър вечер, Аполонци!
Отдавна си мисля нещо, но сега вече ми се налага да започна да го правя, защото обстоятелствата така налагат.
Чудя се да тренирам боен спорт. Преди съм тренирал кик бокс, бокс и карате ( и трите за малко време и то преди 4-5 години ), та смятам да започна пак кик бокс или MMA, защото каквото и да си говорим MMA и кик бокс-а са най-близки до реалните обстоятелства.
Та, нямам време да ходя на фитнес, училище и MMA, или поне да ходя и да съм продуктивен и за трите неща, затова искам да тренирам вкъщи.
Прицнипно това не е място за кик бокс и MMA, но си мисля, че това не означава, че няма някой тук, който не разбира от тези неща и е неспособен да даде съвет и насоки.
Искам да попитам как мога да се упражнявам у нас, може би насоки за круши и т.н. ( смятам да си купя за у нас ), специални упражнения, може би дори и как да ги подредя и изобщо каквото ми е нужно, за да започна.
Благодаря предварително!

П.П.
Приемете ме за напълно начинаещ, защото дори не помня стойките как бяха и т.н.

Мнението беше редактирано от Xanendor на 05.10.17 23:04.

James Hinks е човека, не само за бойни спортове, а изобщо за тренировки 🙂.

05.10.17
23:24

казано от Иван Благов на 05.10.17, 23:18:

James Hinks е човека, не само за бойни спортове, а изобщо за тренировки .

Благодаря много, изпратих съобщение и се надявам от отговор.
Благодаря за насоката 🙂

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1